Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ügyfélazonosítás az online kaszinókban – Ezekre figyelj, ha nem akarsz problémákba ütközni!

2020. július 26. 16:03
Az online kaszinók célja a biztonságos játék és a tranzakciók biztonságának garantálása. Emiatt erősebb ügyfélazonosítást végeznek, ahol akár el is bukhatsz, ha nem figyelsz a részletekre!

Az online kaszinók ügyfélazonosítási folyamatai – Szigorú és alapos átvilágítás

Ma már nem elég egy szimpla regisztráció ahhoz, hogy egy online kaszinó oldalon játszhass, és a nyereményeid kifizettesd a bankszámládra. Mivel itt is pénzügyekről van szó, világszerte jöttek létre olyan szabályozások, szervezetek és hivatalok, amelyek célja az, hogy játékosok valóban játékosok legyenek, és ne visszaélések, ne adjisten pénzmosás történjen a kaszinóban. Ehhez elég sok adatot meg kell adni a kaszinó felé, így ha nem érzed úgy, hogy néhány pörgetés miatt az igazolványaid elküldenéd, próbáld ki a játékokat ingyen a Nyerogepek-Jatekok.Online weboldalon.

Így történik az ügyfélellenőrzés az online kaszinóknál

Amikor először regisztrálsz egy online kaszinóban, akkor nagyon egyszerű dolgod van: megadod az email címed, a jelszót, címed, neved, illetve több helyen ma már a mobilszámot is kérik. Ezutóbbi az első lépése a hitelesítésnek, ugyanis küldenek egy megerősítő üzenetet, ami vagy hivatkozást, vagy kódot fog tartalmazni.

Ha már bent vagy, akkor elkezdheted a játékok ingyenes verzióit játszani, majd pedig ha úgy érzed, akkor jöhet az első befizetés. A legtöbb kaszinónál már az első befizetésnél szükséges elvégezni az azonosítást, ha nem, akkor majd a kifizetésnél lesz időszerű a dolog. Az azonosításhoz általában a következőkre van szükség:

  • Fényképes igazolvány beküldése: ez lehet személyigazolvány, útlevél vagy jogosítvány. Mindkét oldalát szokták kérni.
  • Lakcím igazolása: a lakcímkártyát nem fogadják el, helyette általában névre, címre szóló közüzemi számla vagy banki kivonat másolata kell. Természetesen úgy, hogy a nem a kaszinóra tartozó adatokat kitakarod.

Maga az azonosítási folyamat ma már többféle módon is történhet. Míg korábban egy támogatási jegyet kellett nyitni vagy emailben elküldeni a dokumentumokat a kaszinó ügyfélszolgálata felé, mostanában ennél kényelmesebb és gyorsabb lehetőségek is vannak. Az egyik ilyen módszer a videóhíváson keresztüli azonosítás, ahol megkérnek majd, hogy tartsd a kamera elé az iratokat, illetve mondd el mondjuk a neved, stb. A másik lehetőség pedig az, hogy egy harmadik fél által üzemeltetett alkalmazáson keresztül történik az azonosítás. Ha az időbeli lefolyást nézzük, a fiókod megerősítésére a módszertől függően pár órától néhány napig tarthat.

Miért van szükség az erősített ügyfélhitelesítésre?

Régebben ahhoz, hogy egy online kaszinóban játssz, elég volt az, hogy 18 éven felüli legyél, és legyen egy bankkártyád, amivel befizetsz. Ez azonban nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy a kaszinók ki tudják szűrni azokat, akik lopott kártyával töltötték fel az egyenlegük, sem pedig azokat, akik törvénytelen tevékenységből származó pénzt próbáltak így tisztára mosni. Ma már az Európai Unióban is nagyon szigorú pénzmosás és a terrorizmus támogatásának lehetőségét kiszűrő szabályok vannak érvényben, és e szabályok adják meg a lehetőséget a kaszinóknak, hogy szigorúan ellenőrizhessenek.

Ez történik, miután hitelesíted a fiókod

Amikor megtörténik a kaszinó fiók hitelesítése, az első és leglényegesebb előny az, hogy teljeskörűen használhatod a befizetési és kifizetési lehetőségeket és a játékokat. A másik előny pedig az, hogy a legtöbb helyen ma már plusz hűségpontot, ingyenes pörgetéseket vagy más kedvezményeket, ajándékokat kaphatsz a megerősítésért. Ez egy olyan elkerülhetetlen dolog egyébként, amit érdemes elvégezni, ahelyett, hogy gondként fognád fel. Ha pedig nem tetszik a folyamat, akkor még mindig van lehetőség arra, hogy ingyenesen kipróbáld a játékokat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.