2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Hűsítő édesség a táborozóknak

Idén sem volt hiány interaktív programokból a veszprémi nyári táborokban. A szervezők a Balatonhoz és a környező látványosságokhoz is szerveztek túrákat, az utolsó héten pedig hűsítő meglepetést is kaptak a gyerekek.

Idén 16. alkalommal szervezte meg az önkormányzat a nyári táborait azzal a céllal többek közt, hogy segítsen a szülőknek a nyári szünidő alatt abban, hogy amíg ők dolgoznak, a gyermekek felügyelet mellett, hasznos elfoglaltsággal töltsék el az idejüket.

Június végétől öt héten keresztül heti turnusonként kb. 90 gyermek vett részt ezeken a táborokon, ahol a programok közt állatkerti látogatás, strandolás, balatoni hajózás, a várpalotai Thury-vár, a herendi porcelánmanufaktúra és a zirci arborétum meglátogatása, valamint sportvetélkedők, kézműves foglalkozások is voltak, tudtuk meg Horváth Miklós, táborvezetőtől hétfő délelőtt a Deák Ferenc Általános Iskolában.

Itt meglepetést is kaptak a gyerekek, ugyanis Bázsa Botond, önkormányzati képviselő immáron hagyományos jelleggel egy nagy doboz jégkrémmel látogatta meg a táborozókat. Az édességek esetében arra is figyeltek, hogy a különböző ételintoleranciában érintett gyerekek se maradjanak ki az ajándékozásból, ezért glutén- és laktózmentes jégkrémekkel is készültek.

Visszatérve a 2022-es táborokhoz, Horváth Miklós portálunknak elmondta, igyekeztek idén is színes és interaktív programokat összeállítani, ez néha nem volt egyszerű, mivel a szolgáltatások árai a tavalyihoz képest némely esetben látványosan megemelkedtek, de a színvonalat ennek ellenére is sikerült megtartani.

A táborokon 1-7 osztályos tanulók veszprémi és veszprémi általános iskolába járó gyermekek vehettek részt, rájuk átlagosan 10-13 pedagógus vigyázott, illetve vigyáz a héten, ugyanis június 29-én zárul a tábor idei szezonja.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Tavasszal előbb-utóbb minden kertben és füves utcai területen felbőgnek a fűnyíró gépek és a fűkaszák. Még azoknál is, akik nagyon helyesen egy ideig méhlegelőként hagyták tündökölni a pázsitban burjánzó gyönyörű vadvirágokat.
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.