Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C

Hűsítő édesség a táborozóknak

2022. július 25. 16:48
Idén sem volt hiány interaktív programokból a veszprémi nyári táborokban. A szervezők a Balatonhoz és a környező látványosságokhoz is szerveztek túrákat, az utolsó héten pedig hűsítő meglepetést is kaptak a gyerekek.

Idén 16. alkalommal szervezte meg az önkormányzat a nyári táborait azzal a céllal többek közt, hogy segítsen a szülőknek a nyári szünidő alatt abban, hogy amíg ők dolgoznak, a gyermekek felügyelet mellett, hasznos elfoglaltsággal töltsék el az idejüket.

Június végétől öt héten keresztül heti turnusonként kb. 90 gyermek vett részt ezeken a táborokon, ahol a programok közt állatkerti látogatás, strandolás, balatoni hajózás, a várpalotai Thury-vár, a herendi porcelánmanufaktúra és a zirci arborétum meglátogatása, valamint sportvetélkedők, kézműves foglalkozások is voltak, tudtuk meg Horváth Miklós, táborvezetőtől hétfő délelőtt a Deák Ferenc Általános Iskolában.

Itt meglepetést is kaptak a gyerekek, ugyanis Bázsa Botond, önkormányzati képviselő immáron hagyományos jelleggel egy nagy doboz jégkrémmel látogatta meg a táborozókat. Az édességek esetében arra is figyeltek, hogy a különböző ételintoleranciában érintett gyerekek se maradjanak ki az ajándékozásból, ezért glutén- és laktózmentes jégkrémekkel is készültek.

Visszatérve a 2022-es táborokhoz, Horváth Miklós portálunknak elmondta, igyekeztek idén is színes és interaktív programokat összeállítani, ez néha nem volt egyszerű, mivel a szolgáltatások árai a tavalyihoz képest némely esetben látványosan megemelkedtek, de a színvonalat ennek ellenére is sikerült megtartani.

A táborokon 1-7 osztályos tanulók veszprémi és veszprémi általános iskolába járó gyermekek vehettek részt, rájuk átlagosan 10-13 pedagógus vigyázott, illetve vigyáz a héten, ugyanis június 29-én zárul a tábor idei szezonja.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   ma 21:50 Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. ma 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. ma 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. ma 9:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.