2023. január 30.
//
Martina névnap

Júliusban is jótékonykodott a veszprémi Plazma Center

2022. július 20. 12:47
A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatát és az Önkéntes Tűzoltó Egyesületet támogatta júliusban a veszprémi Plazma Center. Az adományokat a balatonfüredi Yacht Klub kikötőben adták át pénteken.

A Plazma Center vezetője Fehérné Nikházy Zsuzsanna elmondta:"A plazmából készülő gyógyszerek életet mentenek éppen úgy, mint a mentőmellények használata a vízisportok során. Örömünkre szolgál, hogy támogatóként mellé állhatunk ennek a nemes kezdeményezésnek, aminek szlogenje nagyon kifejező: "egy életem, egy mellényem". Adományunkkal segítő kezet szeretnénk nyújtani az egyesületnek abban, hogy mentőmellények minél több helyen és minél nagyobb számban legyenek elérhetőek a Balaton körül."

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke ezekkel a szavakkal köszönte meg a felajánlást: “Minden adománynak nagyon örülünk! A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata egy civil szervezet, adományokból és saját bevételeinkből tartjuk fenn magunkat. Annak különösen örülünk, ha a Balaton Régióból érkezik felajánlás, és környékbeli cégek, magánemberek csatlakoznak a mentőmellény kampányunkhoz, a mentőhajóink fenntartásához vagy a szemléletformáláshoz. Jó érzéssel tölt el bennünket az, hogy másoknak is fontos, hogy mindenki biztonságban legyen a Balatonon és más élő vizeinkben. Köszönjük szépen az adományt.”

A veszprémi Plazma Center továbbra is várja a plazmaadókat, akik ilyen módon szívesen segítenének másokon. Hemofíliában szenvedő betegek, szervátültetettek, égési sérültek számára van szükség napi szinten vérplazma készítményekre, így mindig kell a segítség, hívják fel a figyelmet.

Várják a jelentkezőket akár a www.plazmacenter.hu/idopontfoglalas oldalon, a 06 70 274 3313 -as telefonszámon, vagy pedig személyesen a Jutasi út 23 alatt, hétköznapokon 8:00 és 17:30 között.

vehir.hu