Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Betlehem ért elsőként célba, de Rasovszky a bajnok

2022. július 17. 21:41 // Forrás: MTI
A címvédő Rasovszky Kristóf győzött a szegedi Maty-éren rendezett nyíltvizi úszó országos bajnokságon vasárnap.

A férfiaknál indult az ausztrálok Magyarországon készülő két legjobbja, közülük Nicholas Sloman a magyar olimpiai ezüstérmessel, Rasovszky Kristóffal és veszprémi klubtársával, a junior mezőnybe nevezett Betlehem Dáviddal együtt rontott a célba.

A kőkemény hajrában ezúttal a legfiatalabbnak, Betlehemnek jött ki a legjobban a beütés, egyszersmind visszavágott Slomannek és klubtársának is, akik az utolsó métereken megelőzték egy hete Párizsban. A szabályok értelmében Betlehem a juniorok aranyérmét vehette át, a felnőtt bajnoki cím Rasovszky Kristófot illette.

Veszprémiek a dobogón: Rasovszky arany-, Kalmár ezüstérmes lett - Fotó: MÚSZ Facebook

Mögötte Kalmár Ákos (szintén Balaton Úszó Klub Veszprém) lett ezüstérmes, míg a levezetésképp még benevező, ám már a civil életére készülő Huszti Dávid mindenkit meglepve elhalászta a bronzérmet a 25 kilométeren vb-bronzérmes Gálicz Péter elől.

Hasonlóan nagy csatát hozott a nők viadala is. Három korosztályos versenyző haladt a cél felé a leggyorsabban, közülük az idén már nemzetközi nyílvízi kupát is nyerő Szimcsák Mira ütött be elsőként. Néhány méterrel mögöttük óriási csata dúlt a felnőtt elsőségért a vb-ezüstérmes váltó két hölgytagja, Olasz Anna és Rohács Réka között, végül a célfotó döntött Olasz javára.

    győztesek (10 km):
férfiak: Rasovszky Kristóf (Balatoni ÚK) 1:52:27.2 óra
nők: Olasz Anna (Szegedi ÚE) 2:02:48.6 ó

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.