Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 1. Elza
Veszprém
1°C
2023. december 1. Elza
Veszprém
1°C

Hozzáláttak a Dózsavárosi Könyvtár felújításához

2022. július 15. 15:48
A héten átadták a munkaterületet, jövő márciusra megújul a Dózsavárosi Könyvtár.

Az átalakítás előtt Hegedűs Barbara alpolgármester, a városrész egyéni önkormányzati képviselője vezette körbe a sajtót a kiürített helyiségeken. Mint mondta, a Dózsavárosban élénk a közösségi élet, sok civil szervezet működik, akiknek régi álmuk volt a találkozó- és rendezvényhelyszínként használt könyvtár felújítása. Amikor az Európa Kulturális Fővárosa programon keresztül erre megadatott a lehetőség, elsősorban velük egyeztetve fogalmazták meg a munkálatok fő céljait. 

A könyvtárépületet akadálymentesítik, az emeletre lifttel is fel lehet majd jutni, és itt egy teljesen akadálymentes mosdót is találhatunk majd. A vizesblokkokat egyébként is teljeskörűen felújítják, valamint kicserélik a kazánt, az elektromos rendszert, a padlóburkolatot is.  Kialakítanak egy teraszt, ahová a felnőtt- és a gyermekkönyvtárból is ki lehet jutni. 

Mindezt 326 millió forint értékben, márciusig készítik el. Az addig hátralévő időszakban a fontosabb rendezvényeket a városrészben működő intézmények fogadják be. A könyvtári bérletek a megyei könyvtár épületében használhatók, és a kikölcsönzött könyveket is ide kell visszavinni. 
 

Schöngrundtner Tamás
Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.