Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hozzáláttak a Dózsavárosi Könyvtár felújításához

2022. július 15. 15:48
A héten átadták a munkaterületet, jövő márciusra megújul a Dózsavárosi Könyvtár.

Az átalakítás előtt Hegedűs Barbara alpolgármester, a városrész egyéni önkormányzati képviselője vezette körbe a sajtót a kiürített helyiségeken. Mint mondta, a Dózsavárosban élénk a közösségi élet, sok civil szervezet működik, akiknek régi álmuk volt a találkozó- és rendezvényhelyszínként használt könyvtár felújítása. Amikor az Európa Kulturális Fővárosa programon keresztül erre megadatott a lehetőség, elsősorban velük egyeztetve fogalmazták meg a munkálatok fő céljait. 

A könyvtárépületet akadálymentesítik, az emeletre lifttel is fel lehet majd jutni, és itt egy teljesen akadálymentes mosdót is találhatunk majd. A vizesblokkokat egyébként is teljeskörűen felújítják, valamint kicserélik a kazánt, az elektromos rendszert, a padlóburkolatot is.  Kialakítanak egy teraszt, ahová a felnőtt- és a gyermekkönyvtárból is ki lehet jutni. 

Mindezt 326 millió forint értékben, márciusig készítik el. Az addig hátralévő időszakban a fontosabb rendezvényeket a városrészben működő intézmények fogadják be. A könyvtári bérletek a megyei könyvtár épületében használhatók, és a kikölcsönzött könyveket is ide kell visszavinni. 
 

Schöngrundtner Tamás
Simon Dani
további cikkek
Fehérre meszelt falak: megmenthetők a Petőfi színház kerámiái? Fehérre meszelt falak: megmenthetők a Petőfi színház kerámiái? A Petőfi színház nyolcvanas évekbeli felújításáról szólt volna a Magyar Művészeti Akadémia szerdai eseménye, azonban csakhamar az előttünk álló rekonstrukcióra terelődött a szó. A tervek ellen több művész is felszólalt a lakossági fórummá avanzsált beszélgetős esten. 2024. január 19. 11:24 Új járdákat alakítottak ki, valamint útburkolati hibákat javítottak Új járdákat alakítottak ki, valamint útburkolati hibákat javítottak A Damjanich János utcában és a Haszkovó utcában végeztek a munkával. A részletekről Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő számolt be csütörtök délelőtt a helyszínen. 2023. június 15. 13:36 A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak Péntek délután hivatalosan is átadták az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program által támogatott, felújított Dózsavárosi Könyvtárat a nagyközönség számára. A régóta várt beruházásnak köszönhetően végre méltó színteret kaptak a városrész civil szervezetei. 2023. június 2. 21:56 Veszprém ékszerdoboza – megújult a Ruttner-ház Veszprém ékszerdoboza – megújult a Ruttner-ház Megújult a város egyik történelmi, az 1850-es években épült, sokáig elhanyagolt háza a Veszprém – Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa 2023 program támogatásával. 2023. május 10. 15:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.