Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Jobb egy nap a Te udvaraidban, mint máshol ezer - lezajlott a Keresztény Könnyűzenei Találkozó Veszprémben

2022. július 15. 14:58
Vasárnap a Kolostorok és Kertek Völgyét betöltötte a zene, az Istent dicsőítő közös éneklés. Az Eucharist Zenekar Mező Misivel és Szabó Balázs gospel zenésszel egészült ki, és két teltházas koncertet tartottak a Jezsuita-templomban. A Szentkirályszabadjai Református Gyülekezet által szervezett program közel 300 embert vonzott, mégis családias hangulat jellemezte mindkét eseményt.

“Jézus ugyanúgy győz ma, mint annak idején a Golgotán. De nem abban az értelemben és formában, ahogy ma látjuk a háború kapcsán, hogy a hatalom szeretetével akarnak győzni. Jézus a szeretet hatalmával győzött” - mondta el Gável András, az együttes frontembere és szövegírója. Később hozzátette, hogy a július 23-án megrendezésre kerülő Ez az a nap! rendezvény a hazánkban zajló szellemi harc egyik állomása, ahol fontos kiállnunk az értékeink és Jézus mellett.“Ha nem is tudtok személyesen eljönni, imádságban már együtt vagyunk; ne felejtsétek ezt el, imádkozzunk együtt július 23-án is, legyünk ezáltal egy szív, egy lélek, Jézus Krisztusban.”

Mező Misi a Gável Gellérttel és Andrással közösen szerzett A te terved című dal kapcsán elmesélte, hogy Isten tervei néha talán érthetetlenek, ugyanakkor mindig sokkal jobbak, mint amit mi emberként ki tudunk találni, hiszen Ő mindig a mi valódi boldogságunkat tartja szem előtt. “A Szentlélek vezetésére igyekszünk figyelni, hogy melyek azok a pillanatok, amikor alkotni tudunk, amikor adni tudunk a művészetünkkel. Ez persze nem mindig akkor történik, amikor várnánk - a következő dal gondolata például betonozás közben született meg.” - mesélte el személyes élményét az énekes a Szentháromság című dal előtt, aki saját bevallása szerint most kapott Istentől tálentumot arra, hogy dalokat szerezzen, és ezt igyekszik a dicsőítésben kamatoztatni.

Az esti koncert végén Zámbori Soma színművész - aki a rendezvényen műsorvezetői feladatokat látott el, valamint zsoltár és vers előadásokkal működött közre - közös imádságra hívta a jelenlévőket, ezzel is szívükre helyezve a Veszprém-Balaton 2023., Európa Kulturális Fővárosa címhez kapcsolódó rendezvényeket és munkálatokat.

vehir.hu
további cikkek
A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.