2022. október 4.
//
Ferenc névnap

Jobb egy nap a Te udvaraidban, mint máshol ezer - lezajlott a Keresztény Könnyűzenei Találkozó Veszprémben

Vasárnap a Kolostorok és Kertek Völgyét betöltötte a zene, az Istent dicsőítő közös éneklés. Az Eucharist Zenekar Mező Misivel és Szabó Balázs gospel zenésszel egészült ki, és két teltházas koncertet tartottak a Jezsuita-templomban. A Szentkirályszabadjai Református Gyülekezet által szervezett program közel 300 embert vonzott, mégis családias hangulat jellemezte mindkét eseményt.

“Jézus ugyanúgy győz ma, mint annak idején a Golgotán. De nem abban az értelemben és formában, ahogy ma látjuk a háború kapcsán, hogy a hatalom szeretetével akarnak győzni. Jézus a szeretet hatalmával győzött” - mondta el Gável András, az együttes frontembere és szövegírója. Később hozzátette, hogy a július 23-án megrendezésre kerülő Ez az a nap! rendezvény a hazánkban zajló szellemi harc egyik állomása, ahol fontos kiállnunk az értékeink és Jézus mellett.“Ha nem is tudtok személyesen eljönni, imádságban már együtt vagyunk; ne felejtsétek ezt el, imádkozzunk együtt július 23-án is, legyünk ezáltal egy szív, egy lélek, Jézus Krisztusban.”

Mező Misi a Gável Gellérttel és Andrással közösen szerzett A te terved című dal kapcsán elmesélte, hogy Isten tervei néha talán érthetetlenek, ugyanakkor mindig sokkal jobbak, mint amit mi emberként ki tudunk találni, hiszen Ő mindig a mi valódi boldogságunkat tartja szem előtt. “A Szentlélek vezetésére igyekszünk figyelni, hogy melyek azok a pillanatok, amikor alkotni tudunk, amikor adni tudunk a művészetünkkel. Ez persze nem mindig akkor történik, amikor várnánk - a következő dal gondolata például betonozás közben született meg.” - mesélte el személyes élményét az énekes a Szentháromság című dal előtt, aki saját bevallása szerint most kapott Istentől tálentumot arra, hogy dalokat szerezzen, és ezt igyekszik a dicsőítésben kamatoztatni.

Az esti koncert végén Zámbori Soma színművész - aki a rendezvényen műsorvezetői feladatokat látott el, valamint zsoltár és vers előadásokkal működött közre - közös imádságra hívta a jelenlévőket, ezzel is szívükre helyezve a Veszprém-Balaton 2023., Európa Kulturális Fővárosa címhez kapcsolódó rendezvényeket és munkálatokat.

vehir.hu

További cikkek

Zenei világnapi koncert a zene városában
Zenei világnapi koncert a zene városában
Szombat este a Pannon Egyetemen aulájában Veszprém két elismert zenekara, a Gárdányi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar és a Mendelssohn Kamarazenekar adott külön-külön, majd együtt is koncertet a zene világnapja alkalmából.
Palackba zárt balatoni életérzés - bemutatkozott az EKF hivatalos ginje
Palackba zárt balatoni életérzés - bemutatkozott az EKF hivatalos ginje
Egy limitált kiadású gin lett a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program gasztroprogramjának legújabb tagja: az EKF borai és söre után, már saját ginnel is büszkélkedhet az EKF. Szimbolikus, hogy a prémium minőségű, kisszériás Balaton gin a kulturális főváros gasztronómiai csúcsrendezvényén, a Balaton Wine&Gourmet első teljes napján került először a közönség elé.
Vándorkiállítás Fellner Jakab tiszteletére
Vándorkiállítás Fellner Jakab tiszteletére
Fellner Jakab építésznek jelentős szerepe volt Veszprém városképének kialakításában. Péntek délután a Városházán nyílt vándorkiállítás a tatai Kuny Domokos Múzeum szervezésében, születésének 300. évfordulója alkalmából.
Gyökeret ver Veszprémben a japán kultúra is
Gyökeret ver Veszprémben a japán kultúra is
Ünnepélyes cseresznyefa-ültetéssel fonta szorosabbra a kapcsolatait Veszprém Japánnal a Balaton Wine & Gourmet keretében.
Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Ismét nyitva a kápolna ajtaja a hívek előtt
Péntek reggel a kívül és belül is megújult Szent Anna-kápolnában találkoztak a hívek, amikor Udvardy György veszprémi érsek megáldotta a felújított egyházi épületet.