Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Újabb fontos mérföldkő a veszprémi hajléktalanellátásban

2022. július 13. 4:00
Felújították és plusz területtel is bővült a veszprémi Befogadás háza, ahol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az éjjeli menedékhelyet és az átmeneti szállót is működteti a hajléktalanok számára.

A beruházás során az épület emeleti szintjén újratagolták a szobákat, fürdőket, WC-ket, konyhát és közösségi helyet alakítottak ki, valamint 250 m2-el bővült is a hajléktalanok gondozására szánt önkormányzati épület a vasút feletti. A szobák és terek felújítása mellett liftet is beszereltek, így az idős és beteg gondozottak helyzetét sikerült megkönnyíteni az új szállón.

A beruházás teljes összege 263 millió forint volt, ezt pályázati forrásból, önerőből, valamint további kiegészítő támogatásokból teremtette elő a veszprémi hajléktalangondozásért felelős Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Kedden délután az épületrész átadójára ellátogatott Kozma Imre atya is, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetője, aki köszöntőjében úgy fogalmazott, a máltaiak leginkább ott tudnak segíteni, ahol a világi és egyházi vezetők is partnerek ebben. Veszprémben mindez adott – mondta – így ők is sok ember életén tudnak segíteni munkájukkal.

Ezt az együttműködést méltatta Porga Gyula polgármester is, aki felidézte, hogy már 2008 óta ápolnak partneri viszonyt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, az azóta eltelt idő alatt pedig több jelentős mérföldkövet is teljesítettek közösen, például a támogató szolgálat létrehozását, vagy éppen a „pokoli toronyban” történt fejlesztéseket és közös lakásügynökséget.

Hozzátette, szövetségüket hosszú távon fogalmazták meg, így a mostani beruházás sem jelenti azt, hogy elérték végső céljukat, ellenben egy fontos állomása a veszprémi hajléktalangondozásnak.

Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszprémi koordinátora amellett, hogy megköszönte a támogatást és az együttműködést mindazoknak, akik segítik munkájukat, a beruházás kapcsán kiemelte, ez az épület az, ahol először találkoznak azokkal az emberekkel, akiknek segítségre van szüksége, így különösen fontos, hogy a körülmények és az infrastruktúra is ennek megfelelő legyen.

Ugyanennek az épületnek a földszinti részén egyébként 24 órás egészségügyi szolgálat, valamint a hajléktalanok otthona működik.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. ma 11:49 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. tegnap 1:47 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.