Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Chema: Talán az egyik legkiegyenlítettebb csoportba kerültünk

2022. július 5. 14:09 // Forrás: MKSZ
A januári férfi világbajnokság sorsolását követően Chema Rodriguezt, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott a szövetség (MKSZ) honlapján.

Mint arról portálunk is a beszámolt, a szombati soroláson eldőlt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott Izland, a Koreai Köztársaság és Portugália csapatával találkozik a januári svéd-lengyel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, Kristianstadban.

Kapcsolódó cikk
Izland, Dél-Korea és Portugália a magyarok csoportjában
A magyar férfi kézilabda-válogatott Izland, a Koreai Köztársaság és Portugália csapatával találkozik a januári svéd-lengyel közös rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörében, Kristianstadban.

Talán az egyik legkiegyenlítettebb csoportba kerültünk, három európai csapat szerepel ebben a négyesben, és szinte ugyanaz a csoportbeosztásunk, mint az Eb-n, csak éppen Hollandia helyett Dél-Korea lesz az ellenfelünk. Minden meccs nagy kihívás lesz, már a rajt az ázsiaiak ellen is, Izlandot és Portugáliát pedig jól ismerjük januárból, rendkívül szoros meccseket játszottunk velük.

– elevenítette fel első reakcióját Chema Rodriguez a vb-sorsolást követően.

Fotó: MKSZ (archív)Fotó: MKSZ (archív)

Mivel a célunk az olimpiai selejtezős helyek egyikének megszerzése, azaz a világbajnokságon a legjobb hét közé kerülés, nagy feladat előtt állunk, mivel legalább 15, vagy még több csapat pályázik ugyanerre eséllyel. Szeretnénk úgy továbbjutni a csoportból, hogy közben a lehető legtöbb pontot vigyük magunkkal tovább, ezzel fenntartva az esélyeinket. Kemény menet lesz, az biztos

– tette hozzá a spanyol szakember, aki a középdöntős ágról is beszélt.

Egyelőre ez még távolinak tűnik… Mindenesetre Svédország lehet a C-csoport favoritja Göteborgban, de Brazíliának is rendkívül szervezett, masszív csapata van. Biztos vagyok benne, hogy izgalmas meccseket játszunk majd, az elejétől – remélem, egészen a végéig. A világbajnokságok eleve nagy presztízsű versenyek sok jó csapattal, a kvalifikációs vb-k pedig még inkább kiemelkednek, hiszen mindenki a legjobb hét közé szeretne jutni. 

A szövetségi kapitány ismertette, októberben már a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőin szerepelnek. Mint fogalmazott, Litvánia, majd Grúzia ellen a cél nem csupán a négy pont megszerzése, hanem a vb-csapat alakítása is.

vehir.hu
további cikkek
Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező férfi kézilabda-válogatott Ilyés Ferenc: katartikus élmény volt az olimpiai selejtező Ilyés Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöke katartikus élményként élte meg a magyar férfi válogatott kijutását a párizsi olimpiára. 2024. március 26. 14:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.