2023. március 21.
//
Benedek névnap

Pitch Dayt szerveztek a GTK speciális ösztöndíjasai számára

2022. június 21. 15:39
Az NKFIH és az Express Innovation Agency által támogatott Hungarian Startup University Program (HSUP) 2022 júniusában zárul. A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar speciális ösztöndíjas hallgatói csapatai számára a program zárásaként 2022. június 20-án Pitch Day-t szervezett, ahol a csapatok az előző félévben továbbjutó ötleteik megvalósítását mutatták be a szakmai zsűri előtt.

Hétfő délután a Pannon Egyetem B épületének konferenciatermében gyülekeztek azok a hallgatók, akik az egyéves ösztöndíjprogram keretén belül most megmutathatták, hogy min dolgoztak az elmúlt időszakban. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke nagy örömmel beszélt a startup programról, arról, miért fontos a vállalkozókedvű fiatalokat motiválni, támogatni.

Birkner ZoltánBirkner Zoltán

Kiemelte, ebben az időszakban a feltörekvő tehetségek tudnak tanulni, kilábalnak a hibákból, és megfogadják a jószándékú kritikát. Ez a fejlődés alapja, mely szolgálja őket. A hallgatók szakmai zsűri előtt mutathatták meg tudásukat, a tagokat Mészáros Péter mutatta be, aki egyfajta felvezetésként beszélt magáról a startupról, melyre mint mondja, nincs magyar megfelelő.

Csillag ZsoltCsillag Zsolt

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja hiánypótlónak, szükségszerűnek nevezte a Pitch Dayt, és magát a programot, mely alapja annak, hogy Magyarországon jó szakemberek legyenek, s a jövőben sikeresnek bizonyuljanak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

További cikkek

Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban. Az elméleti és gyakorlati képzést is biztosító intézményben fiatalok és felnőttek is elsajátíthatják az építészeti szakma fogásait - közölte a pénteki megnyitóünnepségen az intézmény alapító igazgatója.
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
Hétfőn rendezték meg az Ismerem a városom?! általános iskolásoknak kiírt vetélkedő döntőjét a Pannon Egyetemen.
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
A cég tizenhárom munkavállalója szerzett kereskedői szakmai végzettséget a kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) együttműködésében duális felnőttképzés keretei között.
KultHullám: a Balatonról – a Balatonnál
KultHullám: a Balatonról – a Balatonnál
A balatonalmádi Magyar-Angol Tannyelvű Gimnázium első alkalommal tudott sikeres pályázat útján bekapcsolódni a Veszprém-Balaton 2023 programsorozatba KultHullám címmel. A program az ifjúság és a Balaton téma modern módú összetalálkozása volt: egynapos slam-poetry fókuszú, Balaton-tematikájú rendezvény a gimnázium tereiben.