2022. július 1.
//
Annamária névnap

Pitch Dayt szerveztek a GTK speciális ösztöndíjasai számára

2022. június 21. 15:39
Az NKFIH és az Express Innovation Agency által támogatott Hungarian Startup University Program (HSUP) 2022 júniusában zárul. A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kar speciális ösztöndíjas hallgatói csapatai számára a program zárásaként 2022. június 20-án Pitch Day-t szervezett, ahol a csapatok az előző félévben továbbjutó ötleteik megvalósítását mutatták be a szakmai zsűri előtt.

Hétfő délután a Pannon Egyetem B épületének konferenciatermében gyülekeztek azok a hallgatók, akik az egyéves ösztöndíjprogram keretén belül most megmutathatták, hogy min dolgoztak az elmúlt időszakban. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke nagy örömmel beszélt a startup programról, arról, miért fontos a vállalkozókedvű fiatalokat motiválni, támogatni.

Birkner ZoltánBirkner Zoltán

Kiemelte, ebben az időszakban a feltörekvő tehetségek tudnak tanulni, kilábalnak a hibákból, és megfogadják a jószándékú kritikát. Ez a fejlődés alapja, mely szolgálja őket. A hallgatók szakmai zsűri előtt mutathatták meg tudásukat, a tagokat Mészáros Péter mutatta be, aki egyfajta felvezetésként beszélt magáról a startupról, melyre mint mondja, nincs magyar megfelelő.

Csillag ZsoltCsillag Zsolt

Csillag Zsolt, a Pannon Egyetem kancellárja hiánypótlónak, szükségszerűnek nevezte a Pitch Dayt, és magát a programot, mely alapja annak, hogy Magyarországon jó szakemberek legyenek, s a jövőben sikeresnek bizonyuljanak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

További cikkek

Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.
Átvehették diplomájukat a Pannon Egyetem MFTK végzősei
Átvehették diplomájukat a Pannon Egyetem MFTK végzősei
A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar szerda délelőtt tartotta diplomaátadóját a B épület aulájában.
Tanévzáró és bizonyítványosztás volt a börtönben
Tanévzáró és bizonyítványosztás volt a börtönben
Több mint ötven fogvatartott kapta kézhez bizonyítványát Veszprémben.
Ahogy a diákok látják a várost
Ahogy a diákok látják a várost
Veszprém arca ezerféle, de hogyan látják a középiskolások? Ennek felderítésére vállalkozott a VEB2023 ZRt. által támogatott STAMP-kulturális korlenyomat gyerekszemmel nevű komplex pályázati program, amelyet a DEMO Egyesület hívott életre több másik szervezettel együtt méghozzá helyi iskolák bevonásával. A program VeszprémParticipi néven futó projektjének résztvevőivel beszélgettünk.
Testi, lelki és szellemi feltöltődés után mennek vakációra a Deák iskola diákjai
Testi, lelki és szellemi feltöltődés után mennek vakációra a Deák iskola diákjai
Az egész diákságot megmozgató és megszólító tematikus nappal zárta az évet a veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola. A keddi programok között több témában tartottak interaktív prevenciós foglalkozásokat, előadásokat helyi és környékbeli előadók bevonásával. A teljes napot pedig a mandala, mint motívum kísérte végig, ráadásul nem is hétköznapi formájában.