Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Döntetlen a bosnyákok ellen, Tatai kétszer is betalált

2022. június 20. 12:58
Turzó József együttese a bosnyákok ellen ért el 3-3-as döntetlent a poreci nemzetközi torna zárónapján.

A magyar válogatott Montenegró 5-1-es és Lengyelország 5-3-as legyőzése után a horvátokkal 1-1-es döntetlent játszott, majd a zárónapon ismét egy idei Eb-résztvevővel, a bosnyákokkal mérte össze erejét Porecben.

A magyar válogatott Tatai József góljával szerezte meg a vezetést az első félidő felénél, de a bosnyákok egyenlítettek, majd másodpercekkel a szünet előtt a vezetést is megszerezték. A második félidőben a mieink sokat tettek az egyenlítésért, de a bosnyákok tíz perccel a vége előtt újabb gólt szerezve megduplázták az előnyüket. A hajrára fordulva a mieink támadásban átálltak az öt a négy elleni játékra, és hat perccel a meccs vége előtt Rábl János, majd másfél perccel a vége előtt Tatai József is bevette az ellenfél kapuját, kialakítva a 3-3-as végeredményt.

A magyar válogatott két győzelemmel és két döntetlennel a második helyen zárta a viadalt, a torna gólkirályi címén Tatai József és Dróth Zoltán osztozott 4-4 találattal.

Az első félidőben nagyon látszott a fáradtság a játékosokon, már egygólos vezetésünknél is éreztem, hogy nem fogjuk kihúzni kapott gól nélkül a szünetig. A félidőben rendeztük a sorainkat, és 1-3 után hatalmas mentális erőt mutatva, öt a négy elleni játékban két gólt szerezve döntetlenre hoztuk a meccset. Nagyon büszke vagyok a csapatra, hogy egy megterhelő szezon végén, sorozatban a negyedik válogatott meccsen ilyen teljesítményt nyújtott, igazán felemelő érzés volt a kispadról átélni ezt. Tíz mérkőzést játszottunk ebben az idényben, ebből hetet Eb-résztvevő riválissal szemben, és csupán egy vereséget szenvedtünk el. Taktikailag, csapategységben, mentalitásban is előrébb tartunk, mint a járvány miatti leállás előtt, de nemcsak az eredmények, hanem a mutatott teljesítmény is jelentős előrelépést mutat, bizakodva várjuk a világbajnoki selejtezők júliusi sorsolását

– mondta az mlsz.hu-nak Turzó József a mérkőzés után.

Férfi futsal felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Bosznia-Hercegovina 3-3 (1-2)
Magyarország
: Alasztics Marcell - Tatai József, Dávid Richárd, Harnisch Ákos, Dróth Zoltán
Csere: Cserék: Krajcsi Bence, Vas Ádám, Sipos Gergő, Rábl János, Pál Patrik, Hajmási Milán, Bíró Attila, Suscsák Máté, Horváth Benedek, Szalmás Zoltán

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.