2022. július 1.
//
Annamária névnap

Szabadtéri jógapontot avattak a Barátság parkban

A jóga világnapjához kapcsolódva vasárnap avatták fel azt a közösségi jógapontot a Barátság parkban, amit uniós, kormányzati és önkormányzati támogatásokból alakítottak ki 12,5 millió forintos pályázati forrásból.

A jógapont avatásán Partha Satpathy indiai nagykövet is részt vett. A diplomata azt mondta: a jóga rendszerének, filozófiájának, mozgástanának elsajátítása élethosszig tartó tanulási folyamat. Azoknak, akik ezzel az úttal kacérkodnak, azt javasolta, látogassák meg Indiát, tapasztalják meg, milyen egy időre elvonulni és egy nagy tudású tanító felügyelete alatt fejlődni – állítja, egészen más szintet jelent ez, mint amit Európában elsajátíthatunk. A nagykövet örömét fejezte ki amiatt, hogy az indiai kultúra egy része ennyire népszerű Magyarországon is.

Brányi Mária és Partha SatpathyBrányi Mária és Partha Satpathy

A jógapontot az önkormányzat részéről Brányi Mária alpolgármester adta át, aki a test és szellem egyensúlyáról, a két aspektus egészségéről beszélt. Megjegyezte, hogy az egészség és fenntarthatóság – melyek a jóga útjának velejárói – nemcsak egyéni szinten fontosak, hanem a közösség számára is jelentőséggel bírnak, ezért támogatásuk fontos az önkormányzat számára is.

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Kicska Andrea kapta a Véghely-díjat
Kicska Andrea kapta a Véghely-díjat
Kicska Andrea vehette át idén a Véghely-díjat a Polgármesteri Hivatalnál eltöltött több mint húsz év alatt tanúsított kiemelkedő közszolgálati tevékenysége elismeréseként.
Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Kívül lilák, belül zöldek a V-Busz új járművei
Amit a városvezetés néhány éve eltervezett a közösségi közlekedés megreformálásában, az mostanra érett be végérvényesen, amikor a héten megérkezett és forgalomba állt a V-Busz kötelékében az 5 darab új, tisztán elektromos meghajtással közlekedő autóbusz. Az új buszok nem csak környezetkímélőek, hanem számos technikai újítással is felszerelték őket, töltőállomásukat pedig a Haszkovó-buszfordulóban alakították ki.
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Új parkoló a belvárosban, közösségi térré fejlesztik a volt Várkert éttermet
Összefoglalónk a képviselő-testület júniusi üléséről.
Szobrok ki- és áthelyezéséről döntöttek
Szobrok ki- és áthelyezéséről döntöttek
Átköltöztetik az Óváros térről a millenniumi emlékművet, és a város több pontján kavicsfogú álteknős miniszobrokat helyeznek ki.
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Veszprémi óvoda és iskola lettek az év állatvédő intézményei
Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő Óvodája 2022” és az „Év Állatvédő Általános Iskolája 2022” pályázat dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 29-én, Budapesten. Az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával idén második alkalommal hirdetett – az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező – pályázatot óvodák és idén első ízben már általános iskolák számára is. A pályázatra olyan intézmények jelentkezését várták, akik kiemelkedően sokat tettek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.