2023. január 28.
//
Károly, névnap

Ötödik jubileumi Ritmus gála

Két év pandémiás időszak után vasárnap jubileumi gálát tartotta Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület. Az Agórában megtartott előadáson táncosok, edzők és családok együtt ünnepelték az eddig elért eredményeket és zárhatták le az évet.

A 2015-ben alapított egyesületet a tánc és a mozgás szeretete hozta létre, amit Vincze Lajosné indított útjára. Az évek során egyik meghatározó táncegyüttessé nőtte ki magát, közel hatvan gyermek táncol nap mint nap.

Ez az év leginkább a háttérben munkálkodó és a gyermekek fejlődését segítők munkájáról szólt. Arról miként tudnak maradandót alkotni, közösséget létrehozni ahová egyszerűen jó tartozni.

A gálát Szirbek Tiborné Nagyesztergár polgármester asszonya nyitotta meg, míg az est háziasszonya Sótonyi Mónika volt. Az előadást, a junior csapat produkciója nyitotta meg.

A két és fél órás műsor alatt több szóló, duó és csoportos koreográfiákat láthatott a közönség. Betekintést kaptunk, hogyan élték meg a mindennapok szépségeit és nehézségeit, majd az Álmok birodalmában jártunk és megláthattuk az egyesületben lakozó varázslatot.

A tánc iránti szeretetük, alázatuk, elszántságük, valamint elhívatottságuk tükröződött a produkciókban. Az elmúlt évek alatt az egyesület számos koreográfiáját rangos elismeréssel, díjjal jutalmazták.

Sok- sok különdíjban részesültek, többek között: Kitűnő táncos, Legjobb koreográfusi, Legjobb jelmez, Művészi hatás, Legkiemelkedőbb egyesület, színpadi megjelenés, Mosoly, Tánctechnika, Reménység díjat.

A legsikeresebb csoportos koreográfia a Pók című produkció, amely díjat érdemelt számos megmérettetésen!

Az egyesület oktatói:

  • Finta Dóra művészeti vezető
  • Szilizlicsenkó Erzsébet oktató
  • Mrázik Míra oktató
  • Horváth Péter akrobatika oktató

A gála egyszeri volt és megismételhetetlen, pont olyan, mint maguk a szereplők.

vehir.hu

További cikkek

Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Németh Éva, börtönigazgató: Az embereket szeretem legjobban a munkámban
Nem csak az elítéltek életútja lehet fordulatos, ami a börtönrácsok mögé vezet. Hogy hogyan válik valaki börtönőrré, az is több döntés és elhatározás kérdése. Németh Éva, bv. ezredes, a Veszprém Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka egyedüli nőként tölt be ilyen pozíciót az országban. Erről a nem hétköznapi életútról beszélgetett vele Sótonyi Mónika a Királynék Földjén programsorozaton belül az Arcok, képek, utak beszélgetős est keretében a Papírkutya kultúrbisztróban.
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Orbán Viktor: nekünk Magyarország biztonsága az első
Nekünk Magyarország biztonsága az első, ezért Magyarország nem áll háborúban senkivel - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a közrádióban.
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
Turizmus kategóriában a veszpreminfo.hu nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat
A veszpreminfo.hu - Veszprém városának turisztikai honlapja - nyerte „Az Év Honlapja 2022” díjat, Turizmus kategóriában a Magyar Marketing Szövetség által meghirdetett 2022 évi „Az Év Honlapja” versenyében.
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Visszatérő téma volt az EKF-megnyitó a közgyűlésen napirend előtt
Csütörtökön rendezték meg a képviselő-testület idei első ülését. Összefoglaljuk, mi történt napirend előtt.
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Madárodúk és etetők kerülnek ki az intézmények udvaraira
Húsz veszprémi óvoda és általános iskola vehetett át madárodút, madáretetőt és eleséget a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont Egyesülettől (BABAKO) szerdán, a Csillag úti óvodánál.