Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Ötödik jubileumi Ritmus gála

2022. június 21. 13:05
Két év pandémiás időszak után vasárnap jubileumi gálát tartotta Ritmus Tánc és Mozgásművészeti Egyesület. Az Agórában megtartott előadáson táncosok, edzők és családok együtt ünnepelték az eddig elért eredményeket és zárhatták le az évet.

A 2015-ben alapított egyesületet a tánc és a mozgás szeretete hozta létre, amit Vincze Lajosné indított útjára. Az évek során egyik meghatározó táncegyüttessé nőtte ki magát, közel hatvan gyermek táncol nap mint nap.

Ez az év leginkább a háttérben munkálkodó és a gyermekek fejlődését segítők munkájáról szólt. Arról miként tudnak maradandót alkotni, közösséget létrehozni ahová egyszerűen jó tartozni.

A gálát Szirbek Tiborné Nagyesztergár polgármester asszonya nyitotta meg, míg az est háziasszonya Sótonyi Mónika volt. Az előadást, a junior csapat produkciója nyitotta meg.

A két és fél órás műsor alatt több szóló, duó és csoportos koreográfiákat láthatott a közönség. Betekintést kaptunk, hogyan élték meg a mindennapok szépségeit és nehézségeit, majd az Álmok birodalmában jártunk és megláthattuk az egyesületben lakozó varázslatot.

A tánc iránti szeretetük, alázatuk, elszántságük, valamint elhívatottságuk tükröződött a produkciókban. Az elmúlt évek alatt az egyesület számos koreográfiáját rangos elismeréssel, díjjal jutalmazták.

Sok- sok különdíjban részesültek, többek között: Kitűnő táncos, Legjobb koreográfusi, Legjobb jelmez, Művészi hatás, Legkiemelkedőbb egyesület, színpadi megjelenés, Mosoly, Tánctechnika, Reménység díjat.

A legsikeresebb csoportos koreográfia a Pók című produkció, amely díjat érdemelt számos megmérettetésen!

Az egyesület oktatói:

  • Finta Dóra művészeti vezető
  • Szilizlicsenkó Erzsébet oktató
  • Mrázik Míra oktató
  • Horváth Péter akrobatika oktató

A gála egyszeri volt és megismételhetetlen, pont olyan, mint maguk a szereplők.

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.