Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pedagógusokat díjaztak

2022. június 11. 11:15
Glatzné Gyömörei Irén, Halmayné Badacsonyi Márta, Major Ildikó és Sarkadi Gabriella vehették át az önkormányzati díjat pedagógusnap alkalmából.

Glatzné Gyömörei Irén 1980-ban szerezte meg biológia-mezőgazdasági ismeretek és gyakorlatok szakos általános iskolai tanári diplomáját a Pécsi Tanárképző Főiskolán. Pályafutásának 42 éve 5 oktatási intézményhez kapcsolódik: a bakonyszentlászlói, a nemesvámosi, a veszprémi Cholnoky Jenő Általános Iskolához, illetve 1999-től, pedagógus pályája csúcsaként, a Vetési Albert Gimnáziumhoz, amely intézményben 2000-től igazgatóhelyettes lett. Kidolgozója és lelkes közvetítője volt a gimnáziumban elindított projektoktatásnak. 2000 óta feladata a gimnáziumban az érettségi vizsgák szervezése és lebonyolítása, ő irányítja Veszprém megye emelt szintű érettségi vizsgáztatását. Kiváló munkájának köszönhetően a gimnázium 2013-ban megkapta a „Kiváló érettségi vizsgahelyszín” elismerést. Az iskolai közösségi szolgálat bevezetése óta feladata ennek a tevékenységnek a koordinálása. Több alkalommal vett részt a Pannon Egyetem környezettan hallgatói szakdolgozatának bírálatában. Döntő szerepet játszott annak a pályázatnak a kidolgozásában, melynek köszönhetően 2012-ben a Vetési Albert Gimnázium az Örökös Ökoiskola címet kapta.

Halmayné Badacsonyi Márta 1982-ben kezdte pedagógusi pályáját a veszprémi Dózsa György Általános Iskolában. Munka mellett, 1985 és 1988 között végezte el pedagógiai tanulmányait a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola tanító szakán. Napközis nevelő és osztálytanító feladatok ellátása során a humánum, a gyermekszeretet jellemezte leginkább tevékenységét. Vallja, hogy „a tanítói hivatás egyik legszebb feladata a gyerekeknek megtanítani az írás, olvasás tudományát.” Több éven át tanított ún. logopédiai osztályokban, ahol elsősorban SNI-s és BTM-es diákokkal foglalkozott. Ebben az időben talált rá a feketeszínházra, mely különleges szín- és formavilágával magával ragadta a szereplő gyerekeket és a közönséget is. Iskolai munkájának önként vállalt különleges területe a nemzetközi kapcsolatok ápolása. Oroszlánrészt vállal a lengyel Tarnow város iskolájával kialakított együttműködés létrehozásában és működtetésében. 2011 – 2020 között intézményvezető helyettesi pozícióban szolgálta a Dózsa iskola közösségét és vele szülővárosának kulturális életét. A közel negyven éves pedagógus életpályája, szakmai hozzáértése, embersége követendő példa mind a tanítványai, mind a pályatársai számára. 

Major Ildikó óvodapedagógusi pályáját 1982-ben kezdte szülővárosában, Tapolcán, majd négy év elteltével, Veszprémbe költözésekor lett az akkori 18. számú Napközi Otthonos Óvoda nevelőközösségének tagja. Pedagógiai munkájában a kezdetektől nagy hangsúlyt kapott a testi nevelés, a mozgás, az egészséges életmód szokásainak kialakítása. Az óvoda névváltozásával szinte egy időben, 1992-től az Erdei Óvodában vezető helyettesi, majd 2008-tól vezetői megbízást kapott. Ekkor indult az ő ötlete nyomán a körzet három óvodája, a Ringató, az Erdei és a Kuckó Óvodák között a tanköteles korú gyermekek mozgásos versengése, a REK Kupa. 2012 novembere óta a Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda intézményvezetője. Az eltelt időben folyamatosan hangsúlyt fektetett az intézményi működés minőségének magas fokú kiterjesztésére, a kollégák tekintetében a szakmai kiteljesedés lehetőségeinek biztosítására. Magas szintű szakmai felkészültségének köszönhetően óraadóként dolgozik a Veszprémi Érseki Főiskolán, illetve a Pannon Egyetem szintén számít oktatói tevékenységére az ősszel induló óvodapedagógus képzés kapcsán. 

Sarkadi Gabriella 1982 óta a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola pedagógusa. Kezdetben orosz-magyar szakos, majd 1991-től német szakos tanárként is dolgozott. 2000-ben példamutató és kiemelkedő pedagógiai munkájáért Báthory-emlékérmet kapott. 2007-től intézményvezető-helyettesként tevékenykedett az iskola vezetésében. Aktívan közreműködött a köznevelési típusú sportiskolai osztályok indításában, az E-Learning Awards díj elnyerésében, a referenciaiskolai pályázat elkészítésében. Nagy szerepe volt az Örökös Ökoiskola, az országban elsőként megkapott Boldog Iskola és a Kiváló Tehetségpont címek megszerzésében. Mint vezető, koordinálta a felső tagozatos osztályok és pedagógusok munkáját, a nyolcadik osztályosok továbbtanulását, az országos kompetenciamérést. Mindig fontosnak tartotta a Báthory Iskola sikerességét, színvonalának emelését, arculatának jó megítélését. Képzettsége, felkészültsége, együttműködő képessége, a munkához való hozzáállása mindig példaértékű volt. Nagymértékben hozzájárult az intézmény sikeres működéséhez, az iskola jó hírnevének megőrzéséhez. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. ma 18:22 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.