Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az év mérkőzésén lett kupagyőztes a Pét

2022. június 2. 10:45
A vehir.hu labdarúgó megyei kupa szerdai, ajkai döntőjében a szó szoros értelmében minden megtörtént: kivédett büntető, piros lap, de még a játékvezető lába is begörcsölt. A vándorserleget tizenegyespárbaj után végül a Pét vihette haza, a bajnokságot megnyerő Úrkútnak be kellett érnie az ezüstéremmel.

Csodás környezetben, az Ajkai Városi Stadionban rendezték szerdán a Veszprém megyei labdarúgó kupa döntőjét, amelybe a bajnoki bronzérmet szerző Pét mellett a sorozat címvédője, a megyei élvonal bajnoka, az Úrkút kvalifikálta magát.

Az úrkútiak kezdték jobban a mérkőzést, akik Horváth révén a vezetést is megszerezték a tizennyolcadik percben. Nem tört meg ugyanakkor a Pét, amelynek az első felvonás második felére jócskán feljavult a játéka. A szünetet jelző sípszót megelőző másodpercekben az egykori NB I-es veszprémi futsalosnak, Tar Tamásnak sikerült is egyenlítenie (45. perc: 1-1).

A második felvonás kezdeti szakaszában három nagy lehetőséget is kihagyott az Úrkút: Márton labdái nem sokkal a kapufa mellett suhantak el. A Pét kapusa, Varga remekelt, de a túloldalon Kádár is hatástalanította a címvédő lövéseit.

A hetvenedik percben az úrkúti oldalon szereplő, szintén egykori futsalos, Bognár Péter megkapta a második sárga lapját, így kiállította a játékvezető.

A bajnoki aranyérmes ugyanakkor emberhátrányban is tisztességes játékot produkált, így több gól nem esett a rendes játékidőben (90. perc: 1-1). A hosszabbítás második percében Horváthnak sikerült újabb gólt szereznie, amellyel az Úrkút megint előnybe került (1-2).

A pétiek viszont nem adták fel, Tar egy távoli bombával sikerrel egalizált (104. perc: 2-2). A folytatásban érdekes pillanatoknak lehettek szemtanúi a szurkolók: Keszthelyi játékvezető begörcsölt, ám hősiesen vállalta a folytatást.

A felek viszont több találatot nem jegyeztek, így tizenegyespárbaj következett. A Pét kapusa, Varga több lövést is hárított, így gyorsan előnybe került a Pét. Tar meccslabdája a felsőlécről pattant vissza, ám a péti csapatkapitány, Gyurcsek gólja után már nem volt több kérdés: a tizenegyespárbajt 3-2-re a Pét nyerte, amely a bajnoki bronzérme mellett idén a megyei kupát is megnyerte.

Gyurcsek Martin és Tóth GáborGyurcsek Martin és Tóth Gábor

A mérkőzés végén a díjakat Ovádi Péter, az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóság társadalmi elnökségének tagja, Finta Péter, az MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának vezetője, Tóth Gábor, a Bakony Balaton Média Kft. ügyvezetője, illetve Császár László, a MLSZ Veszprém Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke adta át a sportembereknek.

Vehir.hu Veszprém Megyei Labdarúgó Kupa, döntő:
Péti MTE – Úrkút SK 1-1 (1-1, 1-2, 2-2) – Tizenegyesek után: 3-2
Ajka, Városi Stadion. 500 néző. Vezette: Keszthelyi (Szalai, Farkas)
Péti MTE: Varga – Gyurcsek, Pálfi, Petróczi, Marton, Simon, Rados (Horváth B., 54.), tar, Bóka M., Ódor, Bóka P. (Vachtler, 67.)
Vezetőedző: Nagy Krisztián.
Úrkút SK: Kádár – Uj, Márton, Reizinger, Lang, Bencze, Horváth Á., Boromisza (Kalapács, 62.), Buchwald (Udvardi, 55.), Bognár P., Kovács G.
Vezetőedző: Garai Péter.
Gólszerzők: Tar (46., 104.), ill. Horváth Á. (18., 92.)

Galéria
Péti MTE–Úrkút SK 2-2 (1-1, 1-2, 2-2) – tizenegyesek után: 3-2
Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem vármegyei foci Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal előttünk álló fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg a listavezető, címvédő Úrkútra könnyed ütközet vár a sereghajtó Várpalota ellen. ma 14:09 Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. 2024. április 22. 12:21 Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06 A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított vármegyei foci A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály elmúlt hétvégéi fordulójában a második helyen álló Balatonfűzfő 1-0-ra nyert Pápán, míg a Tihany 12-0-ra múlta felül a sereghajtó Várpalotát – összefoglaló, képriport. 2024. április 15. 8:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.