2022. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Új teremben, új módszerekkel dolgozik a Pannon Színitanoda

Komáromi Sándor, a Paszta vezetője, a Pannon Egyetem oktatója megkeresésünkre számos újdonságról számolt be, melyek a drámapedagógiai képzésen kívül más területeket is érintenek.

Új drámás teremben tarthatja óráit és foglalkozásait Komáromi Sándor, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar tanárképzésének mesterpedagógusa. Mint fogalmazott, régi elképzelés, hogy a tanárképzés megreformálása egy gyakorlatiasabb szemléletet hoz majd, ehhez pedig szükségszerű a megfelelő tér: „Hamar felismertük, hogy nélkülözhetetlen egy olyan terem, amit szabadon használhatunk, belakhatunk, és ahol élménypedagógiai programokat is szervezhetünk. A technikai és fejlesztő eszközökkel felszerelt hely lehetővé teszi, hogy vendégül lássunk iskolai osztályokat, családokat, sőt, a legkisebbeket is.

A terem nem csupán a drámatanárképzésben résztvevőket segíti, de az óvódapedagógusok és tanítók újonnan induló képzései számára is rendelkezésre áll.

Többfunkciós teremnek mondhatjuk, ahol az interaktív tábla és a zsámolyok világa jól megférnek egymással.

További cél volt összefogni nem csupán Veszprém, de a környező települések drámára nyitott diákjait, így három korosztály – alsósok, felsősök, és középiskolások – számára működnek drámás csoportjaink, Zalavári András és Neuburger Éva vezetésével pedig nyitott drámaműhelyünk is van. A program a VEB2023 támogatásával valósulhat meg, a fő cél művészeti iskolás háttér kialakítása.

Jelentős újítás, hogy projektmódszertanra váltottunk, vagyis a drámapedagógiai képzésben résztvevő hallgatók első félévben már megtanulnak projekteket építeni, tanórát tervezni, elsajátítják a játékismeretet és a színjátszás alapjait, és már ebben az időszakban találkoznak diákokkal, így mentorált közegben tanulhatják a szakmájukat.”

Szabó Eszter

További cikkek

Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Ismét megszervezte a szakmákat, a szakképzést népszerűsítő rendezvényét a Veszprémi Szakképzési Centrum szombaton, a Jendrassik-Venesz iskolában.
Jutasi Őrmester túrán vehettek részt a diákok
Jutasi Őrmester túrán vehettek részt a diákok
Szerda reggel az Óváros térről felváltva indultak az iskolai osztályok, hogy felfedezzék Veszprém egyedülálló természeti, kulturális és katonai értékeit.
Mindenkinek van egy saját mozija. Te döntöd el, milyen filmet nézel.
Mindenkinek van egy saját mozija. Te döntöd el, milyen filmet nézel.
Az, hogy az életben inkább sikerkeresők vagy kudarckerülők leszünk, gyakran már iskolás korban elválik, és nagy szerepe van benne annak is, hogy miként gondolkodunk a tanulásról. Az élethosszig tartó tanulás ma már alapvetés, és ha nem tanultunk meg tanulni, ideje ezt is felvésni a teendők közé.
Diákok jelentkezését várja a Pannon Színitanoda
Diákok jelentkezését várja a Pannon Színitanoda
Csütörtökön hat órától Komáromi Sándor, a PASZTA vezetője várja a 2022/23-as tanévre jelentkező diákokat a Pannon Egyetem M épületében, hogy beiratkozzanak.
Tudás, lehetőségek és közösség a siker titkai
Tudás, lehetőségek és közösség a siker titkai
Ezek megszerzésére ad lehetőséget a Pannon Egyetem és Veszprém mindazoknak, akik most kezdik meg tanulmányaikat. Szerdán a Műszaki Informatikai Kar megnyitójával az intézményben is kezdetét vette a 2022/23-as tanév.