2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

Új teremben, új módszerekkel dolgozik a Pannon Színitanoda

Komáromi Sándor, a Paszta vezetője, a Pannon Egyetem oktatója megkeresésünkre számos újdonságról számolt be, melyek a drámapedagógiai képzésen kívül más területeket is érintenek.

Új drámás teremben tarthatja óráit és foglalkozásait Komáromi Sándor, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar tanárképzésének mesterpedagógusa. Mint fogalmazott, régi elképzelés, hogy a tanárképzés megreformálása egy gyakorlatiasabb szemléletet hoz majd, ehhez pedig szükségszerű a megfelelő tér: „Hamar felismertük, hogy nélkülözhetetlen egy olyan terem, amit szabadon használhatunk, belakhatunk, és ahol élménypedagógiai programokat is szervezhetünk. A technikai és fejlesztő eszközökkel felszerelt hely lehetővé teszi, hogy vendégül lássunk iskolai osztályokat, családokat, sőt, a legkisebbeket is.

A terem nem csupán a drámatanárképzésben résztvevőket segíti, de az óvódapedagógusok és tanítók újonnan induló képzései számára is rendelkezésre áll.

Többfunkciós teremnek mondhatjuk, ahol az interaktív tábla és a zsámolyok világa jól megférnek egymással.

További cél volt összefogni nem csupán Veszprém, de a környező települések drámára nyitott diákjait, így három korosztály – alsósok, felsősök, és középiskolások – számára működnek drámás csoportjaink, Zalavári András és Neuburger Éva vezetésével pedig nyitott drámaműhelyünk is van. A program a VEB2023 támogatásával valósulhat meg, a fő cél művészeti iskolás háttér kialakítása.

Jelentős újítás, hogy projektmódszertanra váltottunk, vagyis a drámapedagógiai képzésben résztvevő hallgatók első félévben már megtanulnak projekteket építeni, tanórát tervezni, elsajátítják a játékismeretet és a színjátszás alapjait, és már ebben az időszakban találkoznak diákokkal, így mentorált közegben tanulhatják a szakmájukat.”

Szabó Eszter

További cikkek

Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban. Az elméleti és gyakorlati képzést is biztosító intézményben fiatalok és felnőttek is elsajátíthatják az építészeti szakma fogásait - közölte a pénteki megnyitóünnepségen az intézmény alapító igazgatója.
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
Hétfőn rendezték meg az Ismerem a városom?! általános iskolásoknak kiírt vetélkedő döntőjét a Pannon Egyetemen.
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
A cég tizenhárom munkavállalója szerzett kereskedői szakmai végzettséget a kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) együttműködésében duális felnőttképzés keretei között.