Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
17°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
17°C

Sallai: a csapat tudja kiemelni az egyént

2022. május 31. 21:42 // Forrás: MTI
Sallai Roland szerint a magyar labdarúgó-válogatott csak akkor lehet sikeres a Nemzetek Ligája négy júniusi mérkőzésén, ha csapatként funkcionálnak majd a pályán.

"Csak csapatként lehetünk sikeresek, mert nagyon erős ellenfelekkel találkozunk. Maximális odafigyeléssel, a taktika százszázalékos betartásával lehet esélyünk, mert a közelmúlt megmutatta, hogy magas kvalitású riválisok ellen is jó eredményre lehetünk képesek" - mondta a telki edzőtáborban tartott keddi sajtótájékoztatón a Freiburg támadója.

Sallai Roland az egyik legjobb teljesítményét a válogatottban éppen az első ellenfél, az Eb-ezüstérmes Anglia ellen nyújtotta, ezzel kapcsolatban azt hangsúlyozta, azért nem foglalkoztatja különösebben, hogy megismételje a Wembley Stadionban nyújtott produkcióját, mert az egyént is a csapat tudja kiemelni.

"Aki a válogatotthoz érkezik, annak százszázalékos motivációval kell pályára lépnie a címeres mezben, ezzel nem lehet gondja senkinek" - válaszolta az MTI érdeklődésére, hogy a hosszú szezon után milyen állapotban érkezett a nemzeti együttes összetartására. "Nekem még fájó emlék az elveszített német kupadöntő, de most már az előttünk álló négy meccsre kell koncentrálnia mindenkinek".

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

A 25 éves játékos arra nem kívánt válaszolni, hány ponttal lenne elégedett az olaszok, a németek és a két angolok elleni találkozón, inkább úgy fogalmazott, hogy a saját játékukra kell koncentrálniuk és meccsről meccsre fejlődniük.

"Aki a keretben van, annak készen kell állnia. Úgy készülök, hogy ha lehetőséget kapok, akkor éljek vele. Nekem az volt a legfontosabb, hogy a keretbe kerüljek, innentől pedig az a dolgom, hogy segítsem Gulácsi Pétert és Dibusz Dénest" - válaszolt az MTI kérdésére Szappanos Péter, a harmadik számú kapus, aki vélhetően nem mutatkozik be a nemzeti együttesben, mivel Marco Rossi szövetségi kapitány a kerethirdetés alkalmával kijelentette, hogy másik két poszttársa két-két mérkőzést fog kapni.

A Budapest Honvéd hálóőre arról is beszélt, hogy minden mérkőzés előtt videoelemzést kapnak a csatárokról, felkészülnek a szögletekre, szabadrúgásokra és tizenegyesekre is.

A magyar válogatott keretéhez utolsóként Nagy Ádám szerdán csatlakozik, míg Gazdag Dániel a pozitív koronavírustesztje miatt nem bevethető, ezért az először behívott Vancsa Zalán a korábbi tervekkel ellentétben az első, Anglia elleni, hazai meccsen mégis a felnőtt válogatott tagja lesz, azaz nem utazik el az U21-es csapat németországi Eb-selejtezőjére.

vehir.hu
további cikkek
Nagy Ádám: az első csoportmérkőzés kulcsfontosságú lehet magyar labdarúgó-válogatott Nagy Ádám: az első csoportmérkőzés kulcsfontosságú lehet A magyar labdarúgó-válogatott számára kulcsfontosságú lehet az első, svájciak elleni mérkőzés a nyári németországi Európa-bajnokságon Nagy Ádám, a nemzeti együttes középpályása szerint. 2024. május 16. 21:55 EURO-2024: Rossinak már vannak elképzelései a kezdőcsapatról magyar labdarúgó-válogatott EURO-2024: Rossinak már vannak elképzelései a kezdőcsapatról Marco Rossi szövetségi kapitánynak már most, csaknem két héttel a felkészülés kezdete előtt vannak elképzelései arról, milyen összeállításban léphet pályára a magyar labdarúgó-válogatott a nyári Európa-bajnokságon. 2024. május 14. 22:34 EURO-2024: Rossi kihirdette 26 fős keretét magyar labdarúgó-válogatott EURO-2024: Rossi kihirdette 26 fős keretét Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 26 fős keretét a németországi labdarúgó Európa-bajnokságra, illetve öt tartalékot jelölt meg. 2024. május 14. 13:13 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. 2024. április 30. 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.