Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rendhagyó módon ismertették a Rendhagyó terek című előadássorozat programjait

2022. május 31. 15:40
A kortárs művészeti értékeket előtérbe helyezve valósul meg idén az EKF saját szervezésű előadássorozata, amelyben különleges – nem megszokott – terekben láthatunk majd előadásokat, performanszokat.

A Rendkívüli terek előadásait és időpontjait hétfő délután ismertették, nem mindennapi körülmények között. A sajtótájékoztató résztvevői már beleshettek egy készülő előadásba, méghozzá az Amargant Színházi Műhely Sárkány című darabjába, melynek egy jelenetét a sajtótájékoztatóra vezető úton, a buszon láthattunk. Rögtön az elején bepillantást nyerhettünk, milyen az, amikor kísérletező jelleggel, profin kihasználva a teret kilépnek a színészek a szokásos színházi falak közül.

Ilyés Lénárd, az Amargant Színházi Műhely vezetője, színésze elmondta, maguk a játszók is inspirálódnak a környezetváltással. A Sárkány című darab egy improvizációs gyakorlatból született, mind kiderült, az elején még nem tudták, merre halad az előadás, végül vígjáték lett belőle. A nagyközönség július ötödikén, Farkasgyepűn, az erdőben tekintheti meg az előadást.

Markovits Alíz, a VEB 2023 Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a színház határterületinek elcsúsztatásával, valamint a komfortzónából való kimozdítással a fiatalabb korosztályt is megcélozzák. További cél, hogy a közönség és az alkotó még közelebb kerüljön egymáshoz.

A badacsonyi öbölre néző Folly Arborétumban tartja majd előadását a Kabóca Bábszínház. A teátrum igazgatója, Szőke Kavinszki András azt hangsúlyozta, hogy a rendhagyó terek színházi használata sok értéket adhat hozzá egy előadás tartalmához. A Kabóca játékát október negyedikén tekinthetik meg tehát Badacsonytomajon.

Végül Varga Richárd, az EKF 2023 kulturális menedzsere ismertette részletesen a programot:

június 14.                      Budapest Bábszínház – Apa lánya (Veszprém, Agóra)

július 5.                          Amargant Színházi Műhely – Sárkány (erdei színházi ősbemutató, Farkasgyepű)

augusztus 23.             Balaton Teátrum – Tihany (Zalahaláp, Haláp-hegy)

szeptember 6.            Fabacsovics Lili – Hogyan írjunk happy endet? (Veszprém, Lovassy László Gimnázium tornacsarnoka)

október 4.    Kabóca Bábszínház – Betyárok ideje – gombóc, stukker újratöltve (Badacsonytomaj, Folly Arborétum és Borászat)

november 8.                Élőkép Színház – Tara teknője (Veszprém, Hangvilla)

december 6.                TÁP Színház – Roletti (Veszprém, Expresszó)

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.