Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
23°C

Rendhagyó módon ismertették a Rendhagyó terek című előadássorozat programjait

2022. május 31. 15:40
A kortárs művészeti értékeket előtérbe helyezve valósul meg idén az EKF saját szervezésű előadássorozata, amelyben különleges – nem megszokott – terekben láthatunk majd előadásokat, performanszokat.

A Rendkívüli terek előadásait és időpontjait hétfő délután ismertették, nem mindennapi körülmények között. A sajtótájékoztató résztvevői már beleshettek egy készülő előadásba, méghozzá az Amargant Színházi Műhely Sárkány című darabjába, melynek egy jelenetét a sajtótájékoztatóra vezető úton, a buszon láthattunk. Rögtön az elején bepillantást nyerhettünk, milyen az, amikor kísérletező jelleggel, profin kihasználva a teret kilépnek a színészek a szokásos színházi falak közül.

Ilyés Lénárd, az Amargant Színházi Műhely vezetője, színésze elmondta, maguk a játszók is inspirálódnak a környezetváltással. A Sárkány című darab egy improvizációs gyakorlatból született, mind kiderült, az elején még nem tudták, merre halad az előadás, végül vígjáték lett belőle. A nagyközönség július ötödikén, Farkasgyepűn, az erdőben tekintheti meg az előadást.

Markovits Alíz, a VEB 2023 Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy a színház határterületinek elcsúsztatásával, valamint a komfortzónából való kimozdítással a fiatalabb korosztályt is megcélozzák. További cél, hogy a közönség és az alkotó még közelebb kerüljön egymáshoz.

A badacsonyi öbölre néző Folly Arborétumban tartja majd előadását a Kabóca Bábszínház. A teátrum igazgatója, Szőke Kavinszki András azt hangsúlyozta, hogy a rendhagyó terek színházi használata sok értéket adhat hozzá egy előadás tartalmához. A Kabóca játékát október negyedikén tekinthetik meg tehát Badacsonytomajon.

Végül Varga Richárd, az EKF 2023 kulturális menedzsere ismertette részletesen a programot:

június 14.                      Budapest Bábszínház – Apa lánya (Veszprém, Agóra)

július 5.                          Amargant Színházi Műhely – Sárkány (erdei színházi ősbemutató, Farkasgyepű)

augusztus 23.             Balaton Teátrum – Tihany (Zalahaláp, Haláp-hegy)

szeptember 6.            Fabacsovics Lili – Hogyan írjunk happy endet? (Veszprém, Lovassy László Gimnázium tornacsarnoka)

október 4.    Kabóca Bábszínház – Betyárok ideje – gombóc, stukker újratöltve (Badacsonytomaj, Folly Arborétum és Borászat)

november 8.                Élőkép Színház – Tara teknője (Veszprém, Hangvilla)

december 6.                TÁP Színház – Roletti (Veszprém, Expresszó)

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.