Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Rasovszky bronzérmes a setubali nyíltvízi úszó világkupaversenyen

2022. május 28. 20:04 // Forrás: MTI
A Balaton Úszó Klub Veszprém klasszisa, Rasovszky Kristóf bronzérmet nyert szombaton a nyíltvízi úszók setutbali világkupaversenyén.

 A magyar szövetség tájékoztatása szerint az olimpiai második Rasovszkyt a 10 kilométeres viadalon csak két olasz, az Európa-bajnoki címvédő, medencés olimpiai bajnok Gregorio Paltrinieri és Domenico Acerenza előzte meg.

"Ez teljesen rendben volt, csak a végén még kicsit lassan jöttem, de ezzel most nincs semmi baj" - értékelt Rasovszky Kristóf.

"Azért aprítottuk egymást szépen, de most nem a szó fizikai értelmében, hanem ahogy a tempót diktáltuk. Hol az olaszok mentek előre, hol én, és sikerült is nagyon komolyan szétszakítani a mezőnyt, azaz hamar bezártuk a játszóteret."

Hozzátette, világbajnoki felkészülési jelenlegi szakaszában az állóképesség megszerzése van a középpontban, ezért tisztában volt vele, hogy most még nem ő lesz a leggyorsabb a hajrában.

A nőknél legjobb magyarkét Olasz Anna a 11. lett.

A szakágban a következő verseny a budapesti világbajnokság lesz a Lupa tavon június 26. és 30. között, a világkupa pedig július 8-án Párizsban folytatódik.

Eredmények:
    férfiak:
1. Gregorio Paltrineri (olasz) 1:53:45 óra
2. Domenico Acerenza (olasz) 1:53:47
3. Rasovszky Kristóf 1:53:52
...7. Betlehem Dávid 1:55:15
... 26. Gálicz Péter 1:58:46
... 28. Sárkány Zalán 1:58:48

vehir.hu
további cikkek
Nyíltvízi úszó vk: Betlehem ötödik, Rasovszky tizenharmadik lett Egyiptomban úszás Nyíltvízi úszó vk: Betlehem ötödik, Rasovszky tizenharmadik lett Egyiptomban A Balaton ÚK Veszprém kiválósága, Betlehem Dávid ötödikként ért célba a nyíltvízi úszók idei Világkupa-sorozatának nyitóversenyén, amelyet 10 kilométeren az egyiptomi Soma Baynél rendeztek meg szombaton. Klubtársa, a világbajnoki címvédő és szintén párizsi olimpiai kvótás Rasovszky Kristóf betegségéből épphogy felépülve a 13. helyen zárt. 2024. március 23. 17:52 Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid nyert 10 ezer méteren úszás Hosszútávú medencés ob: Betlehem Dávid nyert 10 ezer méteren A Balaton ÚK Veszprém klasszisa, Betlehem Dávid címét megvédve diadalmaskodott 10 ezer méteren az úszók hosszútávú medencés országos bajnokságán. Klubtársa, Barabás Imre harmadik lett. 2024. március 9. 16:56 Cápa a veszprémi menhelyen közélet Cápa a veszprémi menhelyen A kiváló veszprémi úszó, Rasovszky Kristóf - avagy a Balatoni Cápa - feleségével közösen látogatta meg a hétvégén a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ lakóit.  2024. március 3. 8:32 Rasovszky is jelölt az év legjobbja díjra Rasovszky Kristóf Rasovszky is jelölt az év legjobbja díjra A vízilabdázóknál Zalánki Gergő, a nyíltvízi úszóknál pedig Rasovszky Kristóf és Fábián Bettina is jelölt a 2023-as év legjobbja díjra az európai szövetségnél (LEN). A sportolókra a szurkolók is szavazhatnak.     2024. február 24. 16:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.