Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

Jó formában, remek eredmények

2022. május 26. 19:47 // Forrás: VEDAC
A nemzetközi porondon is kiválóan teljesítettek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) dobóatlétái, többen egyéni csúcsot értek el. 

Zentai Tibor és Dobos Máté tanítványai az elmúlt hétvégén Halléban, a nagy múltú Halplus Werfertage dobónapokon vettek részt.

Csekő Miklós az U20-as korosztályban, hat kilós kalapáccsal mindenkit maga mögé utasított, 72.85 méterrel nyert. Eredménye kimagasló, hiszen a mögötte második helyen záró német versenyzőt, Hurych Kait közel két méterrel előzte meg (71.01).

Csekő Miklós a dobogó tetején - Fotó: VEDACCsekő Miklós a dobogó tetején - Fotó: VEDAC

Csatári Jázmin szintén az U20-asok közt mérette meg magát és az erős mezőnyben, stabil teljesítménnyel 59.85 méterrel a negyedik helyen végzett.

Pásztor Bence a felnőtteknél komoly ellenfelekkel szemben 70.70 méterrel az ötödik helyezést érte el.

Néhány nap múlva Czeller Gábor Szlovéniában állt dobókörbe, Ptuj városában. Az International Athletics Meeting Ptuj 2022 and 2. Robert Prelog Memorial nemzetközi versenyen megnyerte a férfi kalapácsvetést. Ráadásul új egyéni csúcsot dobott, 71.80 métert, amivel közel egy méterrel szárnyalta túl az eddigi legjobbját. A versenyen induló összes férfi sportoló között pedig az IAAF 2019-es ponttáblázata alapján rangsorolva a közel száz atlétát, a negyedik legjobb eredményt érte el a VEDAC kalapácsvetője.

vehir.hu
további cikkek
Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban szabadidősport Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták. 2023. november 30. 22:30 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 Mezei futás Nemesvámoson szabadidősport Mezei futás Nemesvámoson Nemesvámos ad otthont a mezei futó magyar liga második fordulójának, mely egyben a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) idei utolsó nagy versenye. 2023. november 7. 15:42 Sportprogramok a VEB 2023 jegyében VEDAC Sportprogramok a VEB 2023 jegyében Az elmúlt időszakban két kiemelt eseményt is szervezett, a VEB 2023 Európa Kulturális Fővárosa jegyében, a festői Séd-völgyében a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club. 2023. október 27. 11:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.