Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Egy újabb veszprémi tűzfal kap egyedi festést hamarosan

2022. május 26. 12:57
Egy évvel a Halle utcai akció után, idén ismét meghirdették a Westprememuralt, ezúttal a Munkácsy utca egyik 10 emeletes társasházának tűzfala lesz Mentha "festővászna".

Tavaly nagy érdeklődés övezte az első veszprémi mural festést, amikor a Hősök zenekarból ismert Mentha (Ozsváth Gergely) és IKE (Moravetz Ákos) a Halle utca 5. sz. alatti társasház keleti tűzalára festették fel az egyik veszprémi szimbólumnak számító kézilabda motívumot.

Ahogy akkor elhangzott, a projekten dolgozók nem szerettek volna egy ilyen akciónál megállni, idén pedig folytatják, ezúttal a Munkácsy Mihály utca 3. társasházának falára költöznek fel az alkotók, hogy a tervek szerint június 1-10 között megvalósítsák legújabb  elképzelésüket.

Az, hogy melyik kép kerül a tűzfalra, ismét a veszprémieken múlik, ugyanis négy verzió közül a szavazatok fogják eldönteni, hogy Szent István és Gizella ikonikus szobra melyik verzióban díszítse a jövőben a lakótelep ezen részét.

Szavazni most is a Lélektér Alapítvány - a projekt megvalósítója - Facebook-posztja alatt lehet IDE KATTINTVA.

Szavazni a Lélektér Alapítvány oldalán lehet egy reakcióval a kép alattSzavazni a Lélektér Alapítvány oldalán lehet egy reakcióval a kép alatt

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.