Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Napirend előtt: mikor kezdődnek az útfelújítások?

2022. május 26. 13:27
A kádártai és rátóti utak, a Cholnoky fái és a Cserepes utca szemete is szóba került napirend előtt a képviselő-testület májusi ülésén.

Mit tesz Veszprém a Balaton környezetének védelme érdekében? – kérdezte interpellációjában Gerstmár Ferenc (MSZP-LMP-Párbeszéd). A képviselő kérdését azzal indokolta, hogy városunk a Balatoni Helyi Önkormányzatok Szövetségének teljes jogú tagja, és afelől érdeklődött, hogy a szövetség mit tesz a partmenti területek beépítése és a “közpénzen épülő luxusszálloda üzlet” ellen? Porga Gyula polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: a felvetett problémák az önkormányzatok hatáskörébe tartoznak, meg kell hagyni nekik azt a szabadságot, hogy a saját rendezési tervükről, engedélyezésekről döntsenek.

Benczik Gabriella (MSZP-LMP-Párbeszéd) a Cholnoky lakótelep zöldfelületeivel kapcsolatban interpellált. Hiányolta, hogy a növényeket nem locsolják, és olyan vízvételi lehetőség sincs, ami révén a lakók maguk öntözhetnének. A képviselő a szabálytalanul parkolók által letaposott növényzet védelmére, az elültetett fák életben tartására, megóvására hívta fel a polgármester figyelmét, aki kijelentette: a város sokat tett a zöldterületeiért, európai elismerésben is részesültünk ezen a téren. 180 hektárnyi közpark van a városban, egy lakosra 29 m2 zöldterület jut, ez egy magas szám. A zöldfelületen parkolók ellen folyamatos a küzdelem, a szabálysértők ellen eljárnak a közterület-felügyelők. Az önkormányzat a lehetőségeihez mérten mindent megtesz a természeti környezet megóvásáért és fejlesztéséért.

Kovács Rajmund (Függetlenek–Szakszervezet–Reformerek) megjegyezte, hogy a V-Busz Kft. és a VKSZ Zrt. adózott eredménye évek óta negatív értéket mutat. A képviselő szerint a V-Busz esetében a vezetőváltás talán pozitív változást hoz, és ezt a megoldást javasolta a másik céggel kapcsolatban is. A polgármester válaszában felhívta a figyelmet arra, hogy pénzügytechnikai okok miatt negatív a két cég eredménye, az önkormányzat által tőkeként nyújtott összeg nem jelenik meg bevételként a könyvelésben. A valóságban mindkét nagy cég anyagi helyzete stabil. 

Katanics Sándor (Függetlenek–Szakszervezet–Reformerek) frakcióvezető a gyulafirátóti Posta utca, valamint a kádártai  Győri és Vasút utcák felújításának ütemezéséről és műszaki tartalmáról érdeklődött. Porga Gyula felelevenítette: 29 utcát újítanak fel négymilliárd forintból, több helyszínen már el is kezdődtek a munkálatok. Lezárult a közbeszerzési eljárás, nagy valószínűséggel az év végéig befejeződik ennek a szakasznak a megújítása, mely révén a régi 82-es út teljes hosszában, az említett utcák lakott területen kívüli szakaszain is megújulnak. 

Felszólalt Kovács Áron (Fidesz-KDNP) is, aki beszámolt arról, hogy a képviselőcsoport több tagja –  Pálinkás Roland frakcióvezető, Bázsa Botond, Halmay Gábor,  Sótonyi Mónika,  Stigelmaier Józsefné és Kovács Áron – részt vettek az önkéntes akcióban, és a Cserepes utca melletti fás-erdős területen szedték össze a szemetet.

 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.