Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők

2022. május 21. 13:37
Ahogy a város lakóinak feltűnhetett, számos építkezés zajlik párhuzamosan, s hogy ne csak az átadás pillanatáról értesüljünk, az építkezés folyamatába is bepillantást nyerhettünk.

Szemmel láthatóan számos építkezés zajlik jelenleg a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. égisze alatt. Ahogy Porga Gyula polgármester humorosan megfogalmazta: ma a magyar városok egy főre jutó daruja Veszprémben a legmagasabb, de természetesen az új épületeket 2023 után is rendeltetésszerűen használják majd.

Látva tehát a folyamatosan újuló város folyamatait, az emberek kíváncsiak lettek, ez az oka, hogy a lakók is szemlélői lehetnek az építési szakaszoknak. Porga kiemelte, nem titkolt cél, hogy Veszprém Európa húsz legélhetőbb városa között szerepeljen.

Madarasi-Papp Rita, a Ruttner-ház tervezője részletekbe menően ismertette a ház múltját, jelenét s jövőjét. A Ruttner-házat 2017-ben az önkormányzat vásárolta meg, elővásárlási jogát kihasználva. Az épület maga 1860-ban épült, egy tehetős vaskereskedő birtokában volt. Ebben az időszakban épültek meg Veszprém mai napig jellegzetes épületei is, mint például a Veszprémi Petőfi Színház.

Lamos Péter, a Veszprém 2030 Kft. vezetője elmondta, az építkezéssel percre pontosan halad a Kuti és Fia Kft. közreműködésével.

A jövő márciusban már nagy valószínűséggel nyüzsgő Ruttner-ház 33 fős hostelként működik majd, így többek között osztálykirándulók elszállásolására is alkalmas lesz. Ezen kívül kávézó nyílik benne, valamint a várbörtön-múzeum fogadóközpontjaként funkcionál, melyhez szuvenírbolt is tartozik majd. A tervek szerint egy külső lift fog felvezetni a börtön mínusz harmadik szintjére.

Galéria
Helyszínbejárás az épülő Ruttner-házban
Szabó Eszter
Hajas Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.