2022. június 29.
//
Péter, Pál névnap

„Nem foglalkozunk az esélyekkel, csak a győzelemmel” – Fehér Zsolt

Az utolsó fordulót rendezik hétfőn (19.30) a futsal NB I felsőházi rájátszásában. A Veszprémnek még maradt némi esélye a bajnoki döntőre, de ehhez a vendég DEAC legyőzése mellett az is kell, hogy az Újpest megverje a Berettyóújfalut.

Történelmi lehetőség előtt állt a Balaton Bútor FC Veszprém a futsal NB I rájátszásának előző körében. A gárda ugyanis annak tudatában utazott a Berettyóújfaluhoz, hogyha nyer, bebiztosítja helyét a bajnoki döntőben. Nos, a sérülések miatt megfogyatkozott bakonyiak hatalmasat küzdöttek a négyszeres bajnok vendégeként, a találkozó második felében azonban kiütköztek a mieink létszámproblémái, így végül egy góllal alulmaradtak.

Ez egy ilyen szezon. Nagyon kevés olyan alkalom volt, ahol teljes kerettel tudtunk nekivágni egy-egy kiélezett fontos találkozónak, mégis az utolsó pillanatig sanszunk van a bajnoki döntőre. Minden játékosomra büszke vagyok, mindenki megtett mindent a sikerért Berettyóújfalun is. A helyzeteinknél és a pontrúgásainknál is rossz döntéseket hoztunk, sajnos ez okozta a vesztünket. Egyenrangú ellenfelei voltunk a Mezei Villnek, de ezért most nem járt pont.

– ismerte el Fehér Zsolt, a veszprémiek vezetőedzője.

Az utóbbi időben nem sok babér termett a debrecenieknek a Veszprém ellenAz utóbbi időben nem sok babér termett a debrecenieknek a Veszprém ellen

A vereség ellenére maradt még némi esélye a Balaton Bútornak a bajnoki döntő kiharcolására. Ehhez az kell, hogy a hétfői utolsó körben legyőzzék a vendég DEAC-ot, s az ezzel egy időben kezdődő találkozón a már biztosan ötödik Újpest legyűrje a jelenleg második Berettyót. Fehér Zsolt legénysége azonban kizárólag a saját feladatára fókuszál.

Nem foglalkozunk az esélyekkel, nem foglalkozunk a másik találkozóval. Kizárólag magunkkal törődünk és azzal, hogy három ponttal gazdagodjunk.

Az elmúlt években rendre parázs hangulatú meccseket vívott a Veszprém és a Debrecen, ám az utóbbi időben hatalmas bakonyi fölény jellemzi a párharcot. Az előző kiírás bronzpárharcát 3-0-ra nyerték Tatai Józsefék, akik az idei kiírásban is mindháromszor magabiztos verték a hajdúságiakat.

Továbbra is ellenfélként tekintünk a DEAC-ra, nem pedig ellenségként. Elég komoly kis derbik kerekedtek ki a két csapat mérkőzésein, tiszteljük őket, de a három pontért csúszni-mászni fognak játékosaim hétfő este. Védekezésben a maximumot kell nyújtani mindenkinek, azokat az egyénin hibákat, amiket elkövettünk a legutóbbi két meccsen, ki kell küszöbölni. Támadásban jobban kell koncentrálni, jobb döntéseket hozni

– húzta alá Fehér Zsolt.

Intő jel lehet ugyanakkor, hogy a DEAC az előző körben 5-4-re nyerni tudott a már biztos alapszakaszgyőztes, emiatt egyébként tartalékosan felálló Haladás ellen. Ráadásul a Veszprémhez hasonlóan tizenegy ponttal álló cívisvárosiaknak is maradt még némi esélyük a fináléba kerülésre. A recept ismerős számunkra: nyerniük kell a Március 15. utcai csarnokban, a fővárosi lila-fehéreknek pedig felül kell múlni a Berettyó gárdáját.

Mindig elmondom, hogy a DEAC egy fiatal, jó erőkből álló csapat. Erősen, agresszívan támadnak le az ellenfél térfelén, jól hajtják véghez a pontrúgásokat. Egyénileg is kiváló kvalitású játékosaik vannak. Minden erőnkre szükség lesz, hogy egy ilyen jó alakulat ellen nyerni tudjunk hazai környezetben. Bízom benne, hogy sok szurkoló kilátogat a mérkőzésre, hiszen a buzdításuk óriási segítség a csapatunknak.

Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
Válogatott játékossal erősített a Balaton Bútor FCV
A kivételes adottságokkal rendelkező ballábas center, Kártik Zsombor Berettyóújfaluból helyezi át székhelyét Veszprémbe. A felnőtt válogatottban is bemutatkozó futsalos szerződése 2025-ig szól.
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
Hárman távoznak, a vezetőedző marad
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn hivatalosa is bejelentette, hogy három futsalosa elhagyja a csapatot. A bakonyiak továbbá arról is hírt adtak, hogy a vezetőedzőjük személye változatlan marad.