Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Húsz migránst szállított kisteherautójával a fiatal gyanúsított

2022. május 19. 12:02 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
A csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt letartóztatását indítványozta a Pápai Járási Ügyészség annak a 19 éves olasz állampolgárságú férfinak, aki 2022. május 16-án húsz illegális határátlépőt akart egy furgonban Ausztriába juttatni.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető a szerb-magyar határ közelében vette fel a Magyarország területére előzőleg engedély nélkül belépő, és magukat szír, afgán, illetve pakisztáni állampolgárnak valló migránsokat, hogy az államhatár jogellenes átlépésével Ausztriába szállítsa őket. A férfi a szállítás sikeressége esetén 3000 eurót kapott volna az ismeretlen megbízójától.

A gyanúsított a húsz személyt az áruszállításra kialakított kisteherautó zárt, sötét rakterében, ülések, biztonsági berendezések nélkül szállította, mely miatt a csempészett személyeknél rosszullét, légszomj alakult ki.

Fotó: Veszprém Megyei FőügyészségFotó: Veszprém Megyei Főügyészség

A migránsokat szállító furgon május 16-án délelőtt tíz óra körül Gicen haladt át, amikor a rendőrök megállították. A gyanúsított menekülni akart a rendőrök elől és elfutott, azonban rövid időn belül elfogták.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértett és a szökés, illetve annak továbbra is fennálló veszélye miatt a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte. A gyanúsított a végzés ellen fellebbezett, míg védője az ülésen nem volt jelen, így a döntés nem végleges – tájékoztatott weboldalán az ügyészség.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.