2023. február 2.
//
Karolina névnap

Újabb fontos fejlesztést tudhat maga mögött Olaszfalu

2022. május 18. 14:53
Több sikeres eszközbeszerző és infrastrukturális fejlesztésre irányuló pályázat után egy újabb fontos beruházást tudhat maga mögött Olaszfalu. A bakonyi településen a csapadékvíz-elvezetést oldották meg.

Az elmúlt évek eredményeiből kiindulva az látszik, hogy Olaszfalu az egyik első számú nyertese a Magyar Falu Programnak. A település közel 100 millió forintból újított fel játszóteret, utcát, de az új falubuszt is ebből finanszírozták.

A Kormány által a vidéki falvak fejlesztésére irányuló Magyar Falu Program mellett azonban más pályázatokon is elindult az önkormányzat, sikeresen.

A napokban készült TOP-os forrásból (Területfejlesztési Operatív Program) Olaszfalu új csapadékvíz-elvezető rendszere, amelyre összesen 113 millió forintot nyertek így pedig jelentős lépést tettek a vízkárok minimalizálása érdekében.

A bakonyi településen immáron hagyomány, hogy minden fontos fejlesztés átadásánál összejön a település közössége, hogy együtt ünnepeljék meg az újabb mérföldkő teljesítését, valamint megvitassák a következő lépcsőfokot, amit el szeretnének érni. Kedden délután ezen a közösségi találkozón részt vett Ovádi Péter is, a térség újraválasztott országgyűlési képviselője, aki méltatta a település fejlődését és hozzátette, Olaszfalu nagyon szerencsés, hiszen egy olyan agilis polgármestere van, mint Boriszné Hannich Edit, aki garancia a település további fejlődésére is.

Olaszfalu a Magas-Bakony települése, mely két folyóvíz vízgyűjtő területén helyezkedik el: a település déli része a Séd, míg északi-nyugati része a Cuha patak felé vezeti a vizeket. Az önkormányzat korábbi projektje keretében a déli településrész veszélyeztetett utcáinak vízelvezető rendszere kiépült, jelen projekt célja a Babits Mihály utca – Berzsenyi utca – Vörösmarty Mihály utca területén lévő ingatlanok védelme érdekében szükséges beavatkozások megvalósítása volt. A 2021-ben elkészült tervek, megszerzett engedély alapján a közbeszerzésen kiválasztott kivitelező a folyamatos munkavégzés eredményeként határidőre megvalósította a kivitelezést, így a tavaszi csapadékos időszakban már biztonsággal elvezetésre kerülnek a csapadékvizek. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A 113,78 millió forint európai uniós támogatás segítségével összesen 2 km-t meghaladó árok fejlesztése történt meg, A projekt részeként a település érintett lakossága, főképp a gyerekek részére játékos és koruknak megfelelő szakmai szemléletformáló program is megvalósult.

vehir.hu
Kovács Bálint

További cikkek

Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
Navracsics Tibor: a kultúra segítheti a gazdasági növekedést
A kultúra segítheti a gazdasági növekedést, a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa (EKF) 2023 programsorozatot arra szeretnék használni, hogy a kultúrára alapozva az egész régióban gazdasági növekedést indítsanak el - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter szerdán Budapesten, a 30. Turizmus Évadnyitó Gála 2023. rendezvényen tartott köszöntőjében.
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Mától már csak az új éves autópálya-matricák érvényesek
Lejárt a tavalyi éves országos és megyei autópálya-matricák érvényessége kedden éjfélkor, szerdától már csak a 2023-as éves matricák érvényesek.
Alelnököt választott az Ifjúsági Kerekasztal
Alelnököt választott az Ifjúsági Kerekasztal
Kovács Örs korábban a VEDIÖK elnökeként, jelenleg pedig Veszprém ifjúsági tanácsadójaként eddig is azon dolgozott, hogy a fiatalok minél inkább szót kapjanak az őket érintő döntésekben, a továbbiakban pedig az Ifjúsági Kerekasztal alelnökeként is ezen munkálkodhat.
Az óvodásokat szólította meg a Szilágyi iskola
Az óvodásokat szólította meg a Szilágyi iskola
Környezetvédelmi versenyt szervezett óvodásoknak a Szilágyi Keresztény Iskola.
Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Navracsics Tibor: nehéz időket él Európa
Európai polgárok nélkül nem létezhet Európa, és létre kell jönnie egy olyan európai belpolitikának, amely nem pusztán az európai intézményeket jelenti, hanem képviseli az európai embereket is - hangoztatta a területfejlesztési miniszter egy szakmai konferencián hétfőn Budapesten.