Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Öt bajnoki címmel, nyolc éremmel tért haza Birnbauer Botond

2022. május 16. 10:38
A tizenhárom éves veszprémi paraúszó végigsöpört a mezőnyön a hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezett országos bajnokságon. Birnbauer Botond nyolc úszószámban indult, öt bajnoki cím mellett, amelyből az egyiket felnőtt kategóriában szerezte három ezüstéremnek is örvendhetett.

A május 14-i hétvégén a hagyományokhoz hűen Hódmezővásárhely biztosított otthont a paraúszó országos bajnokságnak, amelyre a Veszprémi Úszó Klub versenyzője, Birnbauer Botond komoly célokkal látogatott el edzője, Hencsei László társaságában.

Kapcsolódó cikk
Négy bajnoki címmel térne haza Birnbauer Botond
A tizenhárom éves veszprémi paraúszó, Birnbauer Botond lelkiismeretesen készül a jövő hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezendő országos bajnokságra. A fiatal tehetség mellett edzőjével, Hencsei Lászlóval is beszélgettünk a kitűzött célokról.

Ahogyan arról előzetesen is beszámoltunk, a tizenhárom éves paraúszó junior- és felnőtt korosztályban is egyaránt négy-négy versenyszámban készült bizonyítani. Botond azt ígérte portálunknak, keményen oda teszi majd magát a versenyen.

A fiatal reménység pedig megtartotta a szavát, hiszen a juniorok között négy bajnoki címet szerzett (100 m gyors, 100 m hát, 200 m vegyes, 400 m gyors), míg a felnőttek között is felállhatott a dobogó legfelső fokára (200 m vegyes) amellett, hogy a további három számában másodikként zárt.

Birnbauer Botond és Hencsei László - Fotó: szervezőkBirnbauer Botond és Hencsei László - Fotó: szervezők

Ezzel a kiemelkedő a teljesítménnyel Botond a verseny egyik legeredményesebb paraúszója volt. Edzőjétől, Hencsei Lászlótól megtudhattuk, Boti az összes számban egyéni csúcsot ért el, ha így folytatja, egy-két éven belül elérheti a felnőtt válogatottsági szintidőt is.

A tréner hozzátette, büszke Boti teljesítményére, illetve arra, hogy a fiatal az elmúlt időszakban az iskolai eredményeket tekintve is komoly fejlődésen esett át. Birnbauer Botond és edzője a versenyszezont a Balaton-átúszással zárják, amelyet már kétszer sikeresen teljesítettek.

Simon Dani
további cikkek
Szavazzon az év sportpillanatára! az év sportpillanata Szavazzon az év sportpillanatára! A veszprémi sportbarátok választhatják ki, hogy mi volt a 2023-as év eddigi legemlékezetesebb sportpillanata. Szavazzon Ön is! 2023. október 10. 9:59 Két számban is országos bajnok lett Birnbauer Botond Birnbauer Botond Két számban is országos bajnok lett Birnbauer Botond A Veszprémi Úszó Klub (VÚK) tizennégy éves versenyzője, Birnbauer Botond 200 méter vegyes- és 100 méter hátúszásban is aranyérmet szerzett az elmúlt hétvégén Sopronban rendezett magyar paraúszó bajnokságon. Hencsei László tanítványa karnyújtásnyira van a válogatott kerettagságtól. 2023. június 7. 11:03 Négy bajnoki címmel térne haza Birnbauer Botond Birnbauer Botond Négy bajnoki címmel térne haza Birnbauer Botond A tizenhárom éves veszprémi paraúszó, Birnbauer Botond lelkiismeretesen készül a jövő hétvégén Hódmezővásárhelyen rendezendő országos bajnokságra. A fiatal tehetség mellett edzőjével, Hencsei Lászlóval is beszélgettünk a kitűzött célokról. 2022. május 5. 12:49 Kerekesszékből a Balaton túlpartjáig Birnbauer Botond Kerekesszékből a Balaton túlpartjáig Dacára annak, hogy lábai segítségére nem számíthat, a tizenkét esztendős veszprémi paraúszó, Birnbauer Botond szombaton azért száll a magyar tengerre, hogy átússza azt. Kérdésünkre elmondta, a táv cseppet sem riasztja, attól sokkal jobban tart, hátha lehúzza egy hal. 2021. augusztus 6. 13:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.