2023. március 21.
//
Benedek névnap

Adománygyűjtő céllal változott utcabállá a Szabadság tér

Állatvédelmi adománygyűjtő napot és egyben utcabált rendeztek szombat délután a Szabadság téren.

A Papírkutya, a Wine and Vinyl Bár, valamint a Molnár Fotó közös kezdeményezése, hogy koncertekkel, kvízekkel, játékokkal, igazi utcabál hangulattal töltik meg a teret, a szórakoztatás mellett adománygyűjtő céllal. A három különböző helyben sok közös van azon túl, hogy földrajzilag majdnem ugyanott helyezkednek el: mindannyiuk számára elsődleges az állatvédelem.

A délutántól egészen estig tartó rendezvényből befolyt összeget a Vackoló Állatvédő Egyesület és Menhely számára ajánlják fel.

A rendezvény fővédnöke Ovádi Péter országgyűlési képviselő, állatvédelmi miniszteri biztos volt, aki örömét fejezte ki, amiért a helyi vállalkozók is fontosnak tartják felhívni a figyelmet az állatvédelemre és a felelős állattartásra. Véleménye szerint csak akkor lehetünk sikeres az állatvédelem, ha minél többféleképpen felhívjuk rá a figyelmet. Éppen ezért Ovádi rendkívül ötletesnek tartja, hogy az út lezárásával, színes programokkal minél több embert tudtak az eseményre csábítani.

Este többek között Random Trip koncerttel zárták le a Dzsemborit, mely hagyományteremtő céllal jött létre.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
Győri művészeti programnak ad otthont a festői Káli-medence
A győri Széchenyi István Egyetem Circular Living Concept néven indította el tavaly fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú komplex szemléletformáló projektjét. A program részeként a következő hónapokban izgalmas műalkotások készülnek a Győr-Moson-Sopron vármegyében összegyűjtött hulladékokból.
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.
Játsszon sportkvízünkkel és nyerje meg az aláírt Telekom Veszprém mezt!
Játsszon sportkvízünkkel és nyerje meg az aláírt Telekom Veszprém mezt!
A Vehíren már tizenöt éve követjük folyamatosan Veszprém, az ország és a nagyvilág sporteseményeit. Hűséges olvasóinkat most egy játékra hívjuk, hogy értékes nyereményekért próbára tegyék tudásukat a sport világából. Tíz kérdésből álló kvízünkben, aki legalább hat kérdésre helyesen tudja a választ, megnyerheti a Telekom Veszprém csapata által aláírt mezt, valamint a Saiko no Sushi ázsiai étterem 30.000 Ft-os vacsorautalványát.
15 évesek lettünk!
15 évesek lettünk!
2008. március 18-a számunkra egy rendkívül fontos dátum: a Vehíren ekkor jelent meg a legelső cikk, amit azóta közel 100 ezer másik követett. Tizenöt év alatt rengeteg minden változott a világban, benne Veszprémben és persze a médiában is. Egyedül a Vehír szerkesztőségének elhivatottsága nem változott, hogy gyorsan, pontosan, első kézből szállítsa a híreket a veszprémieknek, sőt élményt adjon a tájékoztatással.
Véget ért a téli üzem, nekilát az útburkolat javításának a Magyar Közút
Véget ért a téli üzem, nekilát az útburkolat javításának a Magyar Közút
A következő időszak időjárására tekintettel március 16-án véget ért a téli üzem a Magyar Közútnál. Március 31-ig mérnökségenként még legalább egy, síkosságmentesítésre alkalmas adapterekkel felszerelt gépet bevetésre készen tartanak a szakemberek, de a melegaszfalt keverő telepek nyitását követően már a lokális javítási munkák kerülnek a tevékenység fókuszába – közölte a társaság.