2022. május 24.
//
Eszter névnap

A zöldügy és a szociális téma is napirendi pont - LMP

2022. május 14. 17:11
Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője, valamint Ungár Péter, az LMP országgyűlési frakcióvezetője tartott sajtótájékoztatót a Bakonyalján, a Pöltenberg Ernő utcában.

A sajtótájékoztatót megelőzően a politikusok a Török Ignác utcai 1. számú Idősek Otthonában tettek intézménylátogatást, melynek tapasztalatairól részletesen is beszámoltak. Mivel az intézmény dolgozói a koronavírus-járvány idején extra terhelésnek voltak kitéve, így egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítésben részesítenék őket. Az LMP frakció tehát beterjeszti az újonnan alakult országgyűlés elé az erről szóló határozati javaslatot.

Ungár Péter elmondta, a zöldpolitika sikereként könyvelik el, hogy az LMP negyedik egymás utáni országgyűlési választást követően parlamenti frakciót alakíthatott, s a bizalmat továbbra is komoly szakmai munkával fogja viszonozni.

Gerstmár Ferenc beszámolt a veszprémi 2. választókerülethez tartozó Bakonyalja városrész fejlesztéseiről: az illegális hulladéklerakás visszaszorítása érdekében kamerákat helyeztek el. Továbbá kéttucat fát ültettek az Aulich Lajos utcában, a Pöltenberg Ernő utcai játszótér homokozójának árnyékolása is megtörtént, és a Török Ignác utcában ellenőrzéssel szorítják vissza a gyorshajtást.

Szabó Eszter

További cikkek

A falu születésnapja
A falu születésnapja
Úrkút alapításának 241. évfordulóját ünnepelték vasárnap a településen.
Róka fogta csoki
Róka fogta csoki
A nagyvárosból költöztek ki falura, így nem róhatom fel nekik, hogy sajátságos elképzelést hoztak magukkal a vadvilágról.
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
A Ruttner-ház felújítási folyamatába leshettek be az érdeklődők
Ahogy a város lakóinak feltűnhetett, számos építkezés zajlik párhuzamosan, s hogy ne csak az átadás pillanatáról értesüljünk, az építkezés folyamatába is bepillantást nyerhettünk.
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani a magyar-amerikai gyakorlat miatt
Megnövekedett hanghatásra kell számítani egy magyar-amerikai közös kiképzés miatt a Márkó, Veszprém, Hajmáskér, Öskü, Várpalota, Tés és Eplény által határolt területen hétfőtől szerdáig - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
Ismét megrendezte a Pannon Egyetem a Balaton Regattát
A szél mellett a Pannon Egyetem evezősei borzolták fel a Balaton víztükrét pénteken Balatonalmádiban, ahol ismét megtartották az intézmény egyik legrégebbi rendezvényét, a Balaton Regattát. Hallgatók és oktatók több versenyszámban szálltak vízre, ahol idén a Pannon Egyetem egykori rektorának, dr. Gaál Zoltánnak a tiszteletére is szerveztek emlékfutamot.