Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Betlehem a 8, Rasovszky a 11. Piombinóban

2022. május 13. 15:47 // Forrás: MÚSZ
A Balaton Úszó Klub Veszprém három úszóval képviseltette magát a LEN nyíltvízi kupa második állomásán. Betlehem Dávid a 8., Rasovszky Kristóf a 11., Kalmár Ákos a 28. helyen zárta az olaszországi Piombinóban.

A nevezési lista alapján sejteni lehetett – 101-en álltak fel csak a férfiverseny rajtjához –, hogy a LEN nyíltvízi kupa második állomása Piombinóban inkább lesz harc, mint úszóverseny – olvasható a Magyar Úszószövetség közleményében. Így is történt: az óriási adok-kapokat Betlehem Dávid úszta meg a legjobban, ő 8. lett, a nyitóviadalt megnyerő Rasovszky Kristóf ezúttal a 11. helyen végzett.

– Ha az utolsó három körben nem húztak vissza háromszor, akkor egyszer sem – dohogott az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf. Az izraeli Eilatban rendezett első állomáson remek versenyzéssel diadalmaskodó veszprémi természetesen végig célpont volt, és ennek megfelelően folyamatosan inzultálták, különösen a hajrában.

Rasovszky Kristóf a 11. helyen végzett - Fotó: MÚSZ FacebookRasovszky Kristóf a 11. helyen végzett - Fotó: MÚSZ Facebook

Tízen fordultunk rá a célegyenesre, akkor húztak vissza újra, persze büntetlenül, és akkor úgy döntöttem, ezt én elengedem, mert ennek így nincs értelme. Nem szoktam ilyet csinálni, de ekkor vesztettem újabb öt métert, és ekkor sem az elején haladtam, azaz esélytelen volt utolérni a többieket – plusz fel is ment bennem a pumpa, úgyhogy inkább én is visszarántottam valakit, így az ötből tíz méter lett, mert ez történik, ha nem az úszásra koncentrálok.

A Balatoni Cápa szokásához híven tíz perccel a beérkezés után már túl is tette magát a történteken.

Nem ezen a versenyen kell jól úszni, hanem majd a világbajnokságon. Egyébként is kemény edzésből jöttünk, és úgy megyünk majd a setubali világkupára is. Az a lényeg, hogy Lupán legyünk jó formában, és azzal nem lesz gond, ráadásul ott garantáltan nem lesz száz induló, és vagy hatvan olasz. Ha valami pozitívumot kell keresni, az (Betlehem) Dávid úszása, nagyon ügyesen mozgott, ez is biztató a vb előtt!

Ugyanakkor legalábbis figyelmeztető jel, hogy az amúgy sem gyenge francia válogatottban feltűnt egy újabb tehetség: a 17 esztendős Sacha Velly remek versenyzéssel, három másodperces előnnyel nyerte a viadalt.

LEN nyíltvízi kupa, férfiak, 2. állomás

1. Sacha Velly (francia) 1:50:30.2… 8. Betlehem Dávid 1:50:54.3… 11. Rasovszky Kristóf 1:51:29.4… 27. Pintér Ádám 1:54:10.8, 28. Kalmár Ákos 1:54:11.1… 43. Gálicz Péter 1:58:10.3… 52. Gálicz László 1:59:04.9

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.