Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A környezetvédelmet segítette a veszprémi Plazma Center

2022. május 13. 9:16
A madarak és fák napja alkalmából a Magyar Madártani Egyesületet támogatta a veszprémi Plazma Center májusban.

Májusi jótékonysági akcióját a környezetvédelem szellemében hirdette meg a veszprémi Plazma Center. A hónap 10. napja ugyanis a madarak és fák napja, amelyen számos környezetvédelmi akció indult az országban, ebből pedig a magánegésségügyi központ sem maradt ki.

Összesen 125.000 Ft-tal segítették a civil szervezet munkáját, amit jelképesen a tematikus napon adtak át az egyesület munkatársainak.

Druzsbaczky Ildikóa Veszprém megyei csoport tagja az átadón mesélt szervezetük egyik legnépszerűbb akciójáról, a kitűzős adománygyűjtésről. Ennek a lényege, hogy az ország több pontján, ahol jelen vannak, ha a támogató legalább 500 Ft-tot adományoz az egyesületnek, akkor választhat egy számára kedves tűzománc kitűzött valamelyik madár ábrázolásával. Sőt, vannak sokan, akik már gyűjtik lettek ezeknek a kitűzőknek.

A madarak és fák napját Hermann Ottó, természettudós hívta életre még 1906-ban, hogy még nagyobb figyelmet kapjanak a természet ezen csodái.

A Plazma Center jótékonysági akcióján jelen volt Kajtár Bence, a Veszprém megyei csoport titkára is. Tőle megtudtuk, a legfőbb céljuk, hogy az ifjúság körében is népszerűsítsék a természet védelmének fontosságát, éppen ezért a mostani adományt is főleg előadásokra, ismeretterjesztő programokra költik.

Az év madárfaja egyébként idén a zöld küllő lett, ezt egy közönségszavazáson döntötték el, az állathoz kapcsolódóan pedig, mivel egy harkályfajról van szó, ugyanilyen figyelmet szentelnek a kampányaik során az ő élőhelyük, az öreg, odvas fák védelmére is, az öreg erdők állományának megtartására.

A Plazma Centerben, akik május 10-én adtak plazmát a már említett kitűzők özül választhattak egyet maguknak a jótékonysági akció keretében.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek 2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt. A Pataky Attila vezette legendás együttes e jeles alkalomból egy felejthetetlen és óriási bulira hív mindenkit 2024. május 11-én a Veszprém Arénába. 2024. január 12. 12:44 Cipősdoboz gyűjtés a Veszprémi Plazma Centerben december 18-ig! Cipősdoboz gyűjtés a Veszprémi Plazma Centerben december 18-ig! Idén is csatlakozott a veszprémi Plazma Center a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz adomány kampányához. 2023. december 14. 16:03 Tippek szőnyeg vásárlásához Tippek szőnyeg vásárlásához 2023. november 29. 9:49 A 40 az új 30: így maradjunk örök fiatalok A 40 az új 30: így maradjunk örök fiatalok A kerek évfordulókat a legtöbben nehezen viseljük. Ilyenkor gyakran számot vetünk életünkkel, végigtekintünk az elmúlt 10 éven, és elképzeljük, milyen lesz a következő évtized. Szerencsére azonban egyre többen fedezik fel azt, hogy az elcsépeltnek tűnő „az életkor csak egy szám” kifejezés mögött sok igazság rejlik. Manapság a negyvenes éveink nem azt jelentik, hogy valami véget ér, sokkal inkább azt, hogy lehetőségünk nyílik egy szabadabb, fiatalos, dinamikus életre. De hogyan is maradhatunk örökké fiatalok? Az alábbiakban ezt vizsgáljuk. 2023. november 29. 9:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.