Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szombaton igazi dzsembori helyszíne lesz a Szabadság tér

2022. május 12. 12:00
Alig telt egy hét a Gizella-napok programjai és koncertjei után, ismét kisebb fesztiválhangulat várható a veszprémi belvárosban. Mindez az előttünk álló szombaton főleg a Szabadság térre korlátozódik, ahol első alkalommal rendezik meg a Dzsembori névre keresztelt zenés, jótékonysági rendezvényt.

A Dzsemborit négy szomszéd találta ki és hívta életre, ebben az esetben azonban nem a kerítésen könyöklő kertszomszédokról van szó, hanem belvárosi vállalkozókról, akik a szórakozást ötvözték a jótékonysággal.

A Papírkutya kultúrbisztró, a Wine&Vinyl bakelit és borbár, a Molnár Fotó és a Magnet Bank üzlethelyei egymás mellett, illetve egymással szemközt találhatók a Szabadság tér bejáratánál. Ezek a vállalkozások fogtak össze és hívták életre a szombaton debütáló Dzsembori nevű rendezvényt, amelyen amellett, hogy országosan ismert zenészek is fellépnek, a délutáni programokat megtöltötték jótékonysági és szemléletformáló foglalkozásokkal is.

Pékné Rétalvi Bernadettől, a Papírkutya tulajdonosa és a Dzsembori szervezője portálunknak elmondta, hagyományteremtő céllal vágtak bele a rendezvénysorozat megszervezésébe, amelynek fontos pillérei a közönség szórakoztatása, miközben egy fontos társadalmi üzenetet is felkarolnak.

Utóbbi az első Dzsembori alkalmával az állatvédelem és a felelős állattartás témája lesz, éppen ezért a délutáni programokat ehhez kapcsolódó előadásokkal és foglalkozásokkal töltötték meg.

13 órától az állatvédelemhez kapcsolódó játékos feladatokkal, kvízzel, társasjátékokkal készülnek, ahol a szakmai segítséget az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjától, valamint az Állatvédelem Gyerekeknek portáltól kaptak. Az autós forgalom elől lezárt téren jelen lesznek a Kabóca Bábszínház színészei is, a Molnár Fotó pedig kutya-gazdi fotózással készül, ezért a szervezők biztatják az érdeklődőket, hogy a házi kedvenceikkel együtt érkezzenek majd.

Az egész rendezvény a jótékonyság szellemében valósul meg, a helyszíni adományokból a Vackoló Állatvédő Egyesületet és az általuk üzemeltetett menhelyet fogják támogatni.

Ami pedig az igazi fesztiválhangulatot illeti, este 6 órától DJ Cyborg Templar zenél, 8 órától a Random Trip zenekar lép fel, végül ismét Cyborg biztosítja a zenét egészen éjfélig.

A belépés díjtalan lesz, a szervezők pedig azt ígérték, további hasonló programokkal készülnek a jövőben is, ahol egy másik jótékony ügyet szeretnének felkarolni majd.

Az esemény ideje alatt, szombaton 13 órától vasárnap hajnali 3-ig a a Szabadság tér Brusznyai u. és a Szabadság téri körforgalom közötti része forgalom elől elzárt terület lesz, nem érintve a Horgos utca, Virág Benedek utca és a Buhim utca forgalmát. Az Óváros tér a Horgos utca felől lesz megközelíthető, a teret elhagyni pedig a Buhim utca irányában lehet. A V-Busz érintett járata ebben az időszakban terelőútvonalon közlekedik.

vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. tegnap 14:01 Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Nyíltnapon várják az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központban Egy mozgalmas és nagyszabású nyílt nap kereteiben, sok-sok izgalmas programmal és meglepetéssel várják az állatbarát kicsiket és nagyokat most szombaton az Állatvédelmi Kompetencia Központban.   tegnap 12:09 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  tegnap 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  tegnap 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.