Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sikeres válogató hétvége a tájfutóknál

2022. május 10. 10:55
A Veszprémi Honvéd SE (VHS) utánpótláskorú és szenior sportolói is kiválóan szerepeltek a Nagybátony-Salgótarján környékén rendezett XV. Nógrád Nagydíjon.

Az április 22-24-án megrendezett XV. Nógrád Nagydíj egyben kiemelt válogató hétvége is volt a tájfutók számára, mivel a különböző futamokon nyújtott teljesítményt veszik majd figyelembe a válogatott keretek kialakításakor az ifi Eb-re, a felnőtt vb-re és az egyetemi vb-re. Ennek megfelelően kiemelt érdeklődés övezte a versenyt, amire nagy létszámú nemzetközi mezőny gyűlt össze.

Pénteken külön prológ futamként került sor a sprint versenyre Nagybátony-Bányaváros és Mátra lakótelep városrészén. A jellemzően tömbházas, parkos környezetben egyes intézmények megnyitott udvarai, továbbá a lakótelep szélén elhelyezkedő labirintusszerű garázssorok adtak izgalmas tájékozódási feladatot.

– tudtuk meg Gaschler-Gyeviki Nórától, a VHS sajtóreferensétől.

Máramarosi Rita áll a dobogó első fokán - Fotó: Bálint ÁdámMáramarosi Rita áll a dobogó első fokán - Fotó: Bálint Ádám

Hozzátette: szombaton egy középtávú, vasárnap pedig egy hosszútávú futammal folytatódott a megmérettetés Szőröspusztán. A domborzatilag és növényzeti szempontból egyaránt változatos, helyenként technikailag és fizikailag is igen nehéz terepen külön odafigyelést igényeltek a néhol ötven-hetven méter magas veszélyes sziklafalak, a helyenként áthatolhatatlanul sűrű növényzet vagy a tájolót eltéríteni képes bazaltsziklák.

Nem könnyítette meg a versenyzők dolgát az időjárás sem, mert bár futás közben nem, de előtte-utána elég sok eső hullott, egyes részeken sáros csúszdává változtatva a meredek emelkedőket.

A kihívások ellenére a VHS utánpótláskorú és szenior sportolói is szépen szerepeltek, közülük is kiemelkedik Máramarosi Rita teljesítménye, aki saját korosztályából felnevezve, N20-ban győzött az összes futamon. Emellett megemlítendő Mérő Dominika, aki a felnőtt elit kategóriában sprinten az első, az erdei összetett számokban pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Sprint prológ dobogós eredmények:

N20E: 1. Máramarosi Rita
N21E: 1. Mérő Dominika
N45A: 3. Gaschler-Gyeviki Nóra
N50A: 1. Németh Zsoltné Bors Melinda

F18E: 3. Bálint Ádám

Közép- és hosszútáv összetett eredmények:

N14E: 2. Heizer Alíz
N18E: 3. Lantai Lili
N20E: 1. Máramarosi Rita
N21E: 3. Mérő Dominika
N50A: 2. Németh Zsoltné Bors Melinda
N70A: 2. Komár Béláné

F50A: 3. Egei Tamás
F70: 1. Bacsó Attila

Nyílt technikás: 2. Gaschler Máté

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.