2022. június 29.
//
Péter, Pál névnap

Az MKSZ együttműködési megállapodást kötött a nemzetközi és az amerikai szövetséggel

2022. május 9. 21:33
MKSZ
A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a 2024-es, párizsi olimpia végéig terjedő időszakra háromoldalú szakmai együttműködési megállapodást kötött a sportág nemzetközi (IHF), valamint az Egyesült Államok nemzeti (USATH) szövetségével.

Az MKSZ honlapján hétfőn közölt tájékoztató alapján a tanulságok levonását követően az együttműködést meghosszabbíthatják a 2028-as, Los Angeles-i ötkarikás játékokig.    

A bázeli megbeszélésen részt vett az IHF első embere, Hasszan Musztafa, a magyarokat Soós Balázs nemzetközi igazgató és Kynsburg Zoltán, az MKSZ nemzetközi bizottságának az elnöke, az amerikai felet Ryan Johnson ügyvezető igazgató képviselte. Az egyeztetésen online formában részt vett a dán, a német, a spanyol és a svéd szövetség egy-egy vezetője is.

Soós Balázs kiemelte, meggyőződése szerint az amerikai piac kulcsfontosságú lehet a kézilabdázás jövője szempontjából, így közös felelősségük, hogy az eddigieknél nagyobb erőfeszítéseket tegyenek a sportág alapjainak lerakásában.

Az IHF által felkarolt együttműködés szakmai, képzési feladatokat és a folyamatos párbeszédet tartja szem előtt, a három fél közösen is szerepet kíván vállalni a sportág egyesült államokbeli népszerűsítésében. A magyar és amerikai szövetség a női utánpótlás- és strandkézilabda-válogatottak kapcsán is párbeszédet folytat, szövetségi edzői szinten is. A megállapodás a játékvezetésben is partnerséget kíván létrehozni, az MKSZ szakmai anyagokkal, képzésekkel is segíti az Egyesült Államokban a kézilabdázást.

vehir.hu

További cikkek

A harmadik kalapból várja a BL-sorsolást a Telekom Veszprém
A harmadik kalapból várja a BL-sorsolást a Telekom Veszprém
Elkészült a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2022/2023-as idényének kalapbeosztása. A magyar bajnoki ezüstérmes Telekom Veszprém a harmadik kalapból várhatja a pénteki sorsolást.
Férfi kézilabda-vb: Magyarország a harmadik kalapban
Férfi kézilabda-vb: Magyarország a harmadik kalapban
A magyar férfi kézilabda-válogatott a harmadik kalapból várja a januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportkörének szombati sorsolását.
Megkapta a szabadkártyát a Telekom Veszprém
Megkapta a szabadkártyát a Telekom Veszprém
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) jóváhagyta a Telekom Veszprém szabadkártya iránti kérelmét, így az „Építők a Bajnokok Ligája 2022/2023-as kiírásában is versenyezhet – adta hírül a klub hétfőn.
Kosár- és kézilabdában vidéki dominancia, a többi csapatsportban a főváros volt a nyerő
Kosár- és kézilabdában vidéki dominancia, a többi csapatsportban a főváros volt a nyerő
Vasárnap a férfi kosárlabda NB I-ben is lezárult a bajnoki szezon, amely a hat olimpiai csapatsportágban fővárosi dominanciát hozott.
Trófeák helyett pofonok
Trófeák helyett pofonok
A Telekom Veszprém nem tudta visszahódítani a hazai elsőségét, Kölntől pedig két vereséggel búcsúzott. A történtekre az Építők húszéves irányítója, Lukács Péter igyekezett választ adni az SzPress Hírszolgálatnak.