Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fejezzük ki a szeretetünket minden nap édesanyánk felé!

2022. május 8. 12:10
Egy héttel a hivatalos dátum után, de méltón ünnepelve hívta anyák napi megemlékezésre a veszprémieket a Lokálpatrióták a Városért Egyesület és a Virágzó Veszprém Egyesület a Haszkovó városrészben, egyben azt is üzenve: naptól függetlenül bármikor kifejezhetjük hálánkat édesanyánknak.

2006-ban a Lokálpatrióták és Bene Sándor kezdeményezésére készült el Raffay Béla „Anya gyermekével” című szobra; ide hívta ezúttal is ünneplésre az egyesület a családokat, s köszöntötte egy-egy szál virággal az édesanyákat, illetve egy kis süteménnyel kedveskedett nekik vasárnap.

Az eseményen részt vett és ünnepi beszédet mondott Ovádi Péter parlamenti képviselő is, aki úgy fogalmazott, szimbolikus a szobor és az is, hogy ma találkoztak megünnepelni az édesanyákat, nem pedig egy héttel korábban, a hivatalos napon. „Ma mégis rájuk gondolunk, ahogy az év minden napján eszünkbe kellene, hogy jussanak. Hiszen egyvalaki van ezen a földön, aki fogantatásunk pillanatától velünk van és egészen az elmúlás napjáig őszintén, feltétel nélkül szeret bennünket, az pedig az édesanyánk.

Úgy védelmez, még felnőttként is, ahogy jelképesen ez a szobor öleli körbe gyermekét. Mi pedig igazán csak az édesanyánk ölelésében érezhetjük olyan biztonságban magunkat, ahogy a kisgyermek is ebben a kompozícióban.

Nem szükséges ahhoz az anyák napja, hogy mindezt megéljük, vagy ahhoz, ha olyan szerencsések vagyunk, hogy még él az édesanyánk, mindezt mi is érzékeltessük vele. Hiszen bár sohasem tudjuk meghálálni édesanyánknak mindazt, amit értünk tett ezen a világon, arra igenis képesek vagyunk, mi több, kötelességünk is, hogy elmondjuk szavakkal, tettekkel, hogy mit érzünk mi magunk is” – hangsúlyozta.

A képviselő örömét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a Haszkovó közössége nem csak nemzeti ünnepeinket, nem csak a tavaszt, vagy éppen a karácsonyt ünnepli meg, hanem az olyan egyszerű, ám annál mélyebb tartalommal bíró ünnepeket is, mint amilyen az anyák napja. „Ez pedig még egy bizonyítéka annak, amit már oly sokszor kiemeltünk, hogy ebben a városrészben milyen erős, összetartó közösség működik. Akik képesek együtt megélni az örömöket, képesek együtt tisztelegni nemzeti nagyjaink, sorsfordító történelmi eseményeink emlékezetén, de ugyanúgy képesek közösen átélni az olyan meghitt pillanatokat is, mint amilyen az anyák napja valójában.

Köszönöm mindazoknak, akik fáradhatatlanul tesznek ezért a közösségért. Fiataloknak, időseknek, édesapáknak és édesanyáknak, és jelen esetben kiemelve a Lokálpatriótákat is.

Kívánok mindannyiuknak a jövőben is hasonlóan meghitt találkozásokat, közös összejöveteleket és jó egészséget a mindennapokban” – zárta gondolatait a képviselő.

Nem a Haszkovó közössége volt egyébként az egyetlen, akik ma köszöntötték az édesanyákat: bár nálunk hivatalosan május első vasárnapja anyák napja, a világ számos pontján egy héttel később, május második vasárnapján tartják az ünnepet.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13 Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya Napirend előtt: reptér, újságterjesztés, Veszprém-kártya A májusi, rövidre szabott közgyűlésen sem maradtak el a napirend előtti interpellációk, kérdések és felszólalások csütörtökön. tegnap 20:16 A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. 2024. május 22. 21:58 Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. 2024. május 22. 14:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.