2022. július 6.
//
Csaba névnap

Az akarat és a motiváció lehet a siker nyitja

A Balaton Bútor FC Veszprém a hétvégén címvédőként száll harcba a Magyar Kupa kecskeméti négyes döntőjében. A szombati (15.30) eldöntőben a top favorit Haladás vár Fehér Zsolt legénységére.

A hétvégén a kecskeméti Messzi István Sportcsarnok ad otthont a futsal Magyar Kupa négyes döntőjének mindkét nemnél. A férfiaknál a Balaton Bútor FC Veszprém a Haladással találkozik a szombati (15.30) első elődöntőben. A párosítás akár előrehozott finálénak is beillik, hiszen a címvédő bakonyiak és a 2020-as győztes, az NB I felsőházi rájátszását „utcahosszal” vezető, jelenleg a legerősebb magyar csapatnak számító szombathelyiek küzdelme parázs csatát ígér.

Melyik együttesen lehet nagyobb nyomás az előttünk álló hétvégén? – vetettük fel a kérdést a Veszprém vezetőedzőjének, Fehér Zsoltnak.

Értelemszerűen mindkét csapaton van nyomás, hiszen mindkét együttes szeretné megnyerni a kupát. A nagyobb teher talán mégiscsak a Haladás gárdáján van, hiszen a szombathelyiek már a szezon elején kijelentették, hogy a bajnokságban és a kupában is aranyérmet akarnak szerezni. Igaz, ez nem is volt annyira könnyelmű kijelentés, hiszen messze a legerősebb kerettel rendelkeznek az idei kiírásban. Ezeket a tényezőket nézve a Haladás a mérkőzés esélyese, de az én csapatom akaratban és motivációban egy mérkőzésen a Vas megyeieket is felülmúlhatja

– bizakodott a szakember, aki megjegyezte: tavaly sem az övi számítottak esélyesnek, a Magyar Kupa mégis Veszprémbe került.

A címvédő Veszprémre nehéz, de korántsem megoldhatatlan feladat vár az elődöntőbenA címvédő Veszprémre nehéz, de korántsem megoldhatatlan feladat vár az elődöntőben

A bakonyiak aktuális formája egyébként kifejezetten biztató, hiszen a Kecskemét oda-vissza legyőzték a kupa negyeddöntőjében, legutóbb pedig az Újpest gárdáját ütötték ki a bajnokságban. Úgy, hogy a legutóbbi két találkozójukon egyaránt hat gólt lőttek és egyet sem kaptak.

A bajnok keretét remek kvalitású magyar válogatott játékosok és ugyanilyen kiváló légiósok alkotják, a centerjátékukra pedig fokozottan figyelnünk kell majd. Éppen ezért a mérkőzés elejétől kezdve hatalmas koncentrációra lesz szükségünk, védekezésben minimum ugyanazt kéne nyújtani, mint az elmúlt két mérkőzés alkalmával. Emellé kell egy jó kapusteljesítmény, s elöl a helyzeteinket könyörtelenül gólra, gólokra kell váltani. Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a kontratámadásaink életveszélyesek. Emellett az utóbbi időben sok gólt szerzünk pontrúgásokból, ezekre is készülünk. Összességében az elmúlt három találkozónkból kell építkeznünk, s akkor sikerül továbbjutnunk

– vázolta fel a siker receptjét a szakember. Hozzátette, rengeteg problémával küzdöttek az elmúlt időszakban, ám ezeken felül tudtak kerekedni.

Több játékosunk is kidőlt hosszú időre, meghatározó játékosunkkal, Komáromi Péterrel pedig közös megegyezéssel bontott szerződést a klub. Talán most jött el az ideje annak, hogy mindenki átérzi, egyénenként is még egy lapáttal rá kell dobnia a tűzre a csapat sikere érdekében.

A másik ágon a DEAC és a másodosztályú Rubeola találkozik. A győztesek bejutnak a vasárnapi (19.45) fináléba, a vesztesek számára véget ár a torna, hiszen idén sem rendez bronzmérkőzést a szövetség.

Hetedszer a négyes döntőben

A 2011-ben alapított Balaton Bútor FC Veszprém (korábbi nevén 1. FC Veszprém) 2012, 2014, 2015, 2019, 2020 és 2021. után immáron hetedszer jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe. 2015-ben és 2019-ben a döntőben is szerepelhetett, ám előbb a Győr, majd a Berettyóújfalu ellen végül alulmaradt. Az előző kiírásban aztán megtört a jég, s a klub eddigi legfényesebb sikerét aratva elhódította a sorozat serlegét, miután a döntőben hosszabbítást követően felülmúlta a Berettyó gárdáját.

Férfi futsal Magyar Kupa, négyes döntő:

Május 7., szombat

15.30: Balaton Bútor FCV–Haladás VSE elődöntő
18.00: DEAC–Rubeola elődöntő

Május 8., vasárnap

19:45: Döntő    

Zatkalik Dávid
Tál Dominik
Férfi futsal NB I felsőházi rájátszás, 2021/2022
M GY D V LG KG GK P
1. Haladás 8 6 1 1 28 18 10 25
2. Berettyóújfalu 8 4 1 3 27 21 6 17
3. Balaton Bútor FCV 8 4 0 4 34 23 11 14
4. DEAC 8 3 1 4 19 28 -9 11
5. Újpest 8 1 1 6 14 32 -18 4
Utolsó módosítás: 2022. május 23. 23:07
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 5. 2022. június 10. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 1-4
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 4. 2022. június 6. 19:30 Debrecen, DESOK Csarnok DEAC Balaton Bútor FCV 2-3
futsal Férfi futsal NB I, bronzpárbaj, 2021/2022 3. 2022. június 3. 19:30 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok Balaton Bútor FCV DEAC 6-3
előző események betöltése

További cikkek

Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Klubtörténeti sikerrel zárta az idényt a Balaton Bútor FCV utánpótlása
Országos szinten is kimagasló eredményt ért el a veszprémi futsalcsapat U17-es és U20-as csapata az élvonalban. Előbbi veretlenül nyerte meg a bajnokságot, míg utóbbi ezüstérmet szerzett. Mindkét korosztályban a kék-fehérek adták a gólkirályokat is, többen pedig a válogatottba is bekerültek.
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Rajki Tamás: A keretünk alkalmas volt arra, hogy bajnoki döntőt játsszon!
Sohasem szerettem külső tényezők mögé bújni: idén nem tettünk meg mindent a sikerért. Le kell vonnunk a tanulságokat, majd dolgozni tovább lelkiismeretesen – foglalta össze Rajki Tamás ügyvezető a Balaton Bútor FCV idénybeli teljesítményét.
Döntetlen a bosnyákok ellen, Tatai kétszer is betalált
Döntetlen a bosnyákok ellen, Tatai kétszer is betalált
Turzó József együttese a bosnyákok ellen ért el 3-3-as döntetlent a poreci nemzetközi torna zárónapján.
Újabb Tatai-gól, újabb magyar győzelem
Újabb Tatai-gól, újabb magyar győzelem
A poreci nemzetközi torna második játéknapján az Eb-résztvevő lengyeleknek is öt gólt lőtt férfi futsalválogatottunk.
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
Szerb válogatottat igazolt a Balaton Bútor FCV
A Balaton Bútor FCV szerdán hivatalosan is bejelentette, hogy a szerb válogatott Alekszandr Gavrilovics Veszprémben folytatja a pályafutását. A huszonhárom éves futsalos a bakonyiak harmadik új igazolása.