Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Eplény lesz a Hard Dog Race hétvégi helyszíne

2022. május 5. 9:02 // Forrás: MTI
Ismét Hard Dog Race-viadalt rendeznek, a 2016 óta létező kutyás versenysorozat ezúttal szombaton, Eplényben, egy 12 kilométeres Wild-futammal várja az érdeklődőket.

A szervezők közlése szerint a táv leküzdése mellett most 22 akadály is nehezíti majd a résztvevők és a négylábú társak dolgát a Síaréna Vibe Parkban.

"A HDR messze nem az időeredményről szól, harcolsz az akadályokkal, a néha csökönyös kutyáddal és önmagaddal. Teljesen kimerülsz, fájni fog, mindened sáros lesz. De a küzdelem végén, amikor a kutyáddal célba értek, csak a győzelem boldogsága számít majd. Büszke leszel. Magadra és a kutyádra: a kemény párosra" - mondta Púza András, a versenysorozat megálmodója, a szervezőcsapat vezetője.

Az eplényi sípálya először ad otthont HDR-futamnak. A mezőny szombaton csoportokban, negyedóránként rajtol majd, az elsők reggel 9 órakor vágnak neki a távnak, az utolsó csoport tagjai pedig 13.45-kor. Lesznek egyéni indulók (1 ember+1 kutya), párosok (2 ember+1 kutya) és csapatok (6 ember+minimum 4 kutya), a HDR szlogenje - hat láb, két szív, egy büszkeség - nyilván az egyéni indulókra igaz, a többfős csapatokra egy egyszerű szorzással át lehet írni a mottót. 

Az eplényi Wild-futamot ugyanolyan hangulat kíséri majd, mint általában a Hard Dog Race-versenyeket és a körítés is hasonló lesz, számos kutyás cég települ ki a helyszínre, vagyis a kísérőknek nem csak szurkolni lesz lehetőségük, a standoknál informálódni és vásárolni is tudnak. Nevezni a harddograce.hu oldalon lehet.

Címlapfotó: harddograce.hu

vehir.hu
további cikkek
A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat tudomány A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat A kutyák az emberekhez hasonlóan értik a szavakat - derült ki az ELTE Etológia Tanszék kutatóinak a Current Biology című folyóiratban pénteken megjelent tanulmányából, amely szerint az ismert szavak a kutyák agyában is előidézik a jelentés mentális reprezentációját. 2024. március 23. 10:17 Veszprém és Ajka között ingázik Európa egyik legszebb pulija, aki imádja az életét Veszprém és Ajka között ingázik Európa egyik legszebb pulija, aki imádja az életét „A puli nem kutya, az puli.” A puligazdák között szokott ez a mondás elhangozni nagy egyetértésben. De hogy pontosan mire alapozzák ezt, azt már Mecseki Barbara mondta el portálunknak. Barbara büszke gazdája Mátyásnak, annak a veszprémi és ajkai pulikutyának, aki megnyerte Európa legszebb fiatal pulija díjat is. 2024. március 19. 20:04 Havi 12 ezer forintot költenek a magyarok kutyájuk etetésére Havi 12 ezer forintot költenek a magyarok kutyájuk etetésére Egy kutya etetése havonta átlagosan mintegy 12 ezer forintba kerül; jelenleg tízből négy magyar tart kutyát otthon, a legtöbben közülük egy kutyáról gondoskodnak - derül ki a Cofidis reprezentatív kutatásából. 2024. január 5. 12:05 Akiknek játék egy ember megmentése Akiknek játék egy ember megmentése A tragikus törökországi földrengések után bejárták a világsajtót azok a megrendítő képek, ahol az összedőlt házak alatt a mentésben résztvevők fáradhatatlanul keresik a túlélőket. De nem csupán az emberek, hanem azok a kutyák is, akiket erre, az emberi élet megmentésére képeztek ki. Olyan kutyák, akik nem is tudják pontosan, hogy mekkora felelősség van rajtuk, egészen másképp jár az agyuk. Hogy ember és kutya között milyen magas szintű együttműködés tud kialakulni, és ezzel hogyan menekül meg számos élet, arra egy veszprémi csapat is példaként szolgál. Ők a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány tagjai. 2023. február 17. 14:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.