Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Régi-új megoldás az egyetemvárosban a hatékonyabb problémamegoldás érdekében

2022. május 4. 4:00
Felélesztett egy régen bevált fórumot Csík Richárd, az egyetemi városrész önkormányzati képviselője arra, hogy még közvetlenebb legyen a kommunikáció, ezáltal gördülékenyebb a közös munka az ott élők és az önkormányzat között. Az első társasházi lakossági fórumon a közös képviselőkkel beszélték át és kerestek megoldásokat a városrész legégetőbb problémáira. Ha beválik a modell, akár az egész városra kiterjeszthetik.

Korábban Veszprémben is bevett szokás volt, hogy a döntéshozók közvetlenül, különböző egyeztetéseken, fórumokon találkoztak az itt élőkkel, közös képviselőkkel, hogy megvitassák a legfontosabb ügyeket egy-egy városrészben. Ez a trend az évek alatt eltűnt a közéletből, most viszont az egyetemi városrészben és az Egry-lakótelepen a helyi önkormányzati képviselő, Csík Richárd ismét felélesztette ezt a kommunikációs csatornát és kedd délután a városházán fórumot szervezett a körzetében tevékenykedő közös képviselőknek.

A találkozóra a meghívott közös képviselők körülbelül egyharmada el is látogatott, ami a formalitások helyett sokkal inkább egy együttműködésre nyitott, baráti beszélgetés formáját mutatta, ahol az ötletelés mellett az építő jellegű vitákból sem volt hiány.

Csík RichárdCsík Richárd

Az ötletgazda, Csík Richárd a találkozó elején elmondta, az a célja ezzel a fórummal, hogy leegyszerűsítse és megkönnyítse a választókörzetében élők kommunikációját az önkormányzattal, ezáltal hatékonyabb tud lenni az a munka is, ami a helyben élők komfortérzetét javíthatja.

A legtöbb esetben zöldfelületi igények merültek fel, a fák metszésével, a bokrok rendebételével kapcsolatosan, valamint a járdák állapota és a parkolási helyzet is felmerült, mint aktuálisan olyan ügyek, amelyekben előrelépést várnak az ott élők.

Mindezt a megjelent közös képviselők is kommunikálták a képviselő felé, akik közül többen üdvözölték ezt a kezdeményezést.

Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy a tervek szerint a nyár folyamán a VKSZ Zrt. munkatársaival körüljárják az összes utcát a környéken és felülvizsgálják a zöldfelületek állapotát, ahol pedig szükséges és az igény megvan rá, beavatkoznak.

Ezen kívül több új parkolóhelyet is kialakítanak a környéken, mindezeket úgy, hogy lehetőség szerint ne sérüljenek a már említett zöldfelületek, valamint a rossz minőségű járdaszakaszokon is várható felújítás.

A közös képviselők közül többen is beszámoltak arról, az utóbbi időben jobban visszatért a közösségi élet a városrészbe, több a fiatal család, elkezdték jobban használni a parkokat, de közösségi kertészkedésbe is belekezdett valaki.

Ugyanakkor volt olyan vélemény is a fórumon, hogy a társadalmi szerkezet mára annyira átalakult, hogy effajta közösségi tevékenységre már nem lehet alapozni hosszú távon és nem jó út, ha ezekhez a régen bevált módszerekhez próbálnak visszanyúlni.

Mindenesetre az egyetemi városrészben elindult az a kezdeményezés, Csík Richárd pedig elmondta, korábban már a polgármesterrel is többször egyeztettek erről és, ha itt beválik a modell, akár kiterjeszthetik az egész város szintjére is ezt a párbeszédet a közös képviselőkkel. Sőt, azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy egy-egy, a társasházakat érintő rendeletmódosítás esetében őket is bevonnánk ebben a hivatali munkába, hogy minden esetben a legjobb megoldás kerülhessen a képviselő-testület elé.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. 2024. április 20. 9:00 Kisautó segíti a közelekdést a sírok között VKSZ Zrt Kisautó segíti a közelekdést a sírok között Ismét működik az a kisautó, ami segít eljutni az embereknek szeretteik sírjához a város legnagyobb sírkertjében, a Vámosi úti temetőben. Az VKSZ Zrt. beruházásaként a környezetbarát elektromos autó szolgáltatását bárki igénybe veheti, derült ki a csütörtök délelőtt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. 2024. március 27. 16:38 Tervezési fázisban az egyetemvárosi park Tervezési fázisban az egyetemvárosi park Lakossági fórumon vázolta a parkfejlesztés ütemtervét Csik Richárd önkormányzati képviselő és Porga Gyula polgármester kedden, az Egyetemvárosban. 2024. március 20. 11:49 Kiderült, hogy milyen parkot álmodtak maguknak a Csermák és Csikász lakói közösségi tervezés Kiderült, hogy milyen parkot álmodtak maguknak a Csermák és Csikász lakói Néhány hónap alatt egy olyan koncepciót sikerült letenni az asztalra, ami egyszerre figyel a hagyományos stílusjegyekre, a környezeti adottságokra, mellette pedig a mai kor igényeire szabva alakítaná át az Egyetemvárosban a Csikász és Csermák utcák közötti parkot. A közösségi tervezés módszertana itt is jól vizsgázott, a tervek megvalósítása pedig akár már jövőre elindulhat. 2023. december 13. 15:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.