2023. március 28.
//
Gedeon névnap

Rendezvénysorozat indul a generációk közti hidak felépítésére

A generációk közötti kommunikációnak, tapasztalat,- és tudásátadásnak szeretne teret biztosítani a Szomszédok Szövetkezete, valamint a Pannon Egyetem és Veszprém-Balaton 2023 Zrt. közösen.

A rendezvénysorozat - mely a Gen-kapocs elnevezést kapta - első állomása kedd délelőtt zajlott az Agórában. Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet vezetője elmondta, a kezdeményezés, miszerint közösségi tereket és programokat szerveznek korántsem új dolog, de most új tagokkal kiegészülve indítják útnak a sorozatot.

Dolgos AttilaDolgos Attila

A rendezvényt ünnepélyesen Ovádi Péter országgyűlési képviselő nyitotta meg. Beszédében hangsúlyozta, igazi csapatmunka eredménye, hogy a jelenlegi téma terítékre kerülhet, s kiemelte, továbbra is számít a nyugdíjasok lendületére. Fontosnak tartja, hogy tapasztalatukat átadják a fiataloknak, ezzel is segítve őket, és hidat képezve a generációs szakadék között.

Ovádi PéterOvádi Péter

Csomai Eszter - a Kisgyermekes Északi Szomszédok részéről - főként a fiatalok felől közelített, s fogalmazta meg elképzeléseit, kihangsúlyozta az összetartozás értékét, valamint, hogy fontos megtalálni a közösségekben a támaszunkat.

Kővári EditKővári Edit

A témáról részletesebben dr. Kővári Edit, a Pannon Egyetem docense, az EKF referense beszélt. Előadását különböző kulcsfogalmak köré építette, melyek megkerülhetetlenek, ha a generációk közötti összetartozásról szót ejtünk: hagyományőrzés, közösségépítés, kapcsolattartás, tudásátadás, innováció. Látványos és kedvcsináló összeállításában prezentálta, hogy milyen módon működik együtt ma az egyetem fiatalsága, és az idősebb korosztály. Bemutatta, az egyetem részéről milyen lehetőségek szolgálnak a bizonyos híd felépítésére a generációk között.

Szabó Eszter
Kovács Bálint

További cikkek

Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Megújult a Magyar Pünkösdi Egyház vezetése. Az egyház közgyűlése a hétvégén megválasztotta az új elnökséget, ezzel megalakulhat az új összetételű egyháztanács is, miután az elmúlt hetekben a négy egyházkerületben már döntöttek a régiók új vezetőiről. Az egyház elnökének Földesi Tamás zirci lelkipásztort, az egyház Stratégiai Tanácsadó Testületének vezetőjét választották meg.
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre.
80 év néhány pillanattal szemben
80 év néhány pillanattal szemben
Szentmisével és koszorúzással emlékeztek Olaszfaluban a II. világháború végén meggyilkolt ártatlan civil férfiakra.
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Egy új tanulmányban a kutatók azt elemzik, hogy a természet hogyan hat az agyunkra.