Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átadták a megújult Népmesék játszóteret a Veszprémvölgyben

2022. április 26. 12:01
A város számos pontján újultak meg játszóterek, köztük a legnagyobb fejlesztés az A part alatt - népmesék játszóteréhez köthető.

A közterületek megújítása, a család-barát környezet kialakítása: ezt tűzte ki célul a város, ahogy Porga Gyula polgármester fogalmazott hétfő délután, a Népmesék játszótér átadásán. Az egyik fő üzenet, hogy a nagy fejlesztések mellett kisebbnek tűnő, de fontos beruházások is megvalósuljanak, gondolva ezzel a városlakókra, a családokra, a kisgyermekekre. Az EKF programból megvalósult fejlesztés további hat helyszínen megtörtént, így a Barátság parkban, a Deák Iskola előtti téren, Gyulafirátóton, a Haszkovó utca 31-nél, a Kálvin János parkban, és a Stromfeld utca 3. alatt.

Markovits Alíz, az EKF vezérigazgatója kulcsfontosságúnak tartja az efféle fejlesztések szükségességét, így a veszprémvölgyi játszóteret, ahol egy kimondottan család-barát tér várja a lakókat.

Temesvári Balázs, a VKSZ Zrt. vezérigazgatója köszönetét fejezte ki a megbízásért, és örömét, amiért a fejlesztés már aktuálissá vált, hiszen ez is jelzi, hogy az emberek használják a játszóteret, hogy fontos számukra a park, a kint lét. A meglévő padokat felújították, ahogy az ülőszigeteket is, a csúszdákat kicserélték, új játékelemek is bejöttek, valamint esésvédő gumiburkolatot is leraktak.

A beruházás költsége - a Népmesék játszótér - 65 millió forint volt, míg a város más pontjain megújult játszóterek összesen 100 millió forintba kerültek. További fejlesztésekről is szó esett, így az év második felében elkészülő 800 méteres futópálya kialakításáról. 

Szabó Eszter
Simon Dani
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.