2022. július 1.
//
Annamária névnap

Vizes vb 2022: a nyár legfontosabb világeseménye az M4 Sporton

2022. április 24. 20:55
MTI
Öt év elteltével, 2017 után 2022-ben ismét az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti a FINA vizes világbajnokságot, amelynek június 18. és július 3. között Magyarország ad otthont - közölte az MTVA sajtó- és marketingirodája.

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelte: a 2017-es volt minden idők legsikeresebb vb-je, amelynek egyetlen lényeges pillanatáról sem maradtak le a nézők a közmédiának köszönhetően.

Az M4 Sport egész napos műsorfolyamában mindent megmutattunk, ami fontos volt, és ez idén sem lesz másként. Az idei nyár remek alkalom lesz arra, hogy a csatorna a már megszokott magas színvonalon mutasson be egy világeseményt. Az M4 Sport mellett, a teljes közmédia kiemelten kezeli az eseményt: a Kossuth rádió is élőben közvetíti az úszó döntőket és a magyar vízilabda-válogatott mérkőzéseit

- nyilatkozta Papp Dániel.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója hozzátette: amikor a FINA bejelentette a 2022-es magyarországi rendezést, akkor az MTVA-nak "azonnal kellett reagálnia és megállapodnia a nemzetközi szövetséggel".

Kijelenthetjük, hogy ez rekordgyorsasággal sikerült is. Már a sorsolást is az M4 Sport közvetítette, amelyhez a FINA alelnöke külön gratulált, és méltatta a műsor minőségét. A nézőink már megszokhatták, hogy a kiemelt eseményeket helyszíni stúdióval követi az M4 Sport, ez a nyári világbajnokságon sem lesz másképp. A Hajós Alfréd sportuszodában és a Duna Arénában is kihelyezett stúdióval készülünk, ezzel is közelebb hozzuk a nézők számára a hangulatot 

- árult el részleteket a közvetítési tervekről Székely Dávid.

Az év egyik legfontosabb sporteseményére tematikus sorozattal is készült az M4 Sport. A nyári világbajnokságra A víz összeköt címmel kéthetente, csütörtökönként látható magazinnal jelentkezik a csatorna. Az esemény felvezetéseként a válogatott sportolók avatják be a nézőket a felkészülésbe és a vb izgalmaiba. A sorozatból három adást már bemutatott a csatorna, amelyek megnézhetők a mediaklikk.hu oldalán, a negyedik rész pedig csütörtökön kerül képernyőre.    

A magyarországi vb-rendezést február 7-én jelentették be, a rangos esemény június 18-án rajtol és július 3-áig tart. Az úszás és a műugrás versenyei a Duna Arénában zajlanak majd, a műúszás a margitszigeti Széchy-medencében lesz, a nyíltvízi úszók a Lupa-tavon küzdenek, míg vízilabdában a szigeti Hajós-uszoda mellett Debrecenben, Sopronban és Szegeden is rendeznek mérkőzéseket.

vehir.hu

További cikkek

Gálicz Péter bronzérmes, Kalmár Ákos nyolcadik 25 kilométeren
Gálicz Péter bronzérmes, Kalmár Ákos nyolcadik 25 kilométeren
Gálicz Péter bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében csütörtökön a Lupa-tavon rendezett világbajnokságon.
Betlehem Dávid ötödik 10 kilométeren
Betlehem Dávid ötödik 10 kilométeren
A Balaton Úszó Klub Veszprém 18 éves kiválósága, Betlehem Dávid az ötödik helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében szerdán a Lupa-tavon zajló világbajnokságon.
Rasovszky féltávnál feladta a 10 kilométeres versenyt
Rasovszky féltávnál feladta a 10 kilométeres versenyt
Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf (Balaton Úszó Klub Veszprém) féltávnál feladta a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyét szerdán a Lupa-tavon zajló világbajnokságon.
Betlehem hetedik, Rasovszky címvédőként kilencedik 5 kilométeren
Betlehem hetedik, Rasovszky címvédőként kilencedik 5 kilométeren
Betlehem Dávid a hetedik, Rasovszky Kristóf (mindketten Balaton Úszó Klub Veszprém) pedig címvédőként a kilencedik lett hétfőn a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében, a Lupa-tavon zajló világbajnokságon.
Magyar ezüstérem a nyíltvízi úszók csapatversenyében
Magyar ezüstérem a nyíltvízi úszók csapatversenyében
A magyar válogatott ezüstérmet nyert a nyíltvízi úszók csapatversenyében a Lupa-tavon zajló világbajnokság vasárnapi nyitónapján.