2022. július 1.
//
Annamária névnap

Rasovszky csaknem tíz másodpercet javított egyéni csúcsán

A Balaton Úszó Klub klasszisa, Rasovszky Kristóf egyéni legjobbját (15:08.86 perc) majd tíz másodperccel megjavítva 14:59.17 perccel nyert 1500 méter gyorson a Debrecenben zajló úszó országos bajnokság csütörtöki versenynapján.

A csütörtöki nap egyik legjobb eredményét Rasovszky Kristóf szállította, aki a bajnokság előtt annyit mondott, ha sikerül 15 perc környékén úsznia, az igen komoly üzenet lesz a nyíltvízi mezőnynek. Elvégre ő úgy volt eddig is a tagja világelitnek, hogy nem tartozott a „sprinterek” közé, mint az olimpiai bajnok Florian Wellbrock vagy az Európa-bajnok Gregorio Paltrinieri, akik a medencében szórják a 14:50-eket – emlékeztetett a magyar szövetség honlapja.

Fotó: MÚSZ -  Derencsényi IstvánFotó: MÚSZ - Derencsényi István

Nos, a veszprémi klasszis életében először 15 percen belül ért célba – ha néhány tizeddel is –, ami még mindig nem egetrengető a 30-hosszosok táborában, ám az, hogy 10 másodpercet javított egyéni legjobbján, legalábbis nagyon komoly reményekkel kecsegtet a júniusi világbajnokság előtt.

Rasovszky mögött klubtársa, Betlehem Dávid ért másodikként a célba.

Sikerült, ezt akartam, 15 percet úszni, az edzések alapján abszolút reálisnak tűnt, hogy összejön. Tíz másodpercet javítottam az egyéni legjobb időmön, ez pedig nagyon erős üzenet a világbajnokság előtt, elsősorban a nyíltvízi váltó miatt, ahol én vagyok a befejező ember, de eddig én számítottam a leglassabb „sprinternek” a többi menő között. Ez az idő viszont azt mutatja, hogy ezen a téren is komoly javulás várható, és ez mindenképpen biztató. Arra számítottam, hogy (Betlehem) Dávid kicsit tovább el tud jönni velem, és akkor talán még jobb időig tudott volna nyomni, de úgy látom, megtörte az, ahogy elléptem ötszáznál – holott a korábbi versenyeken sem csináltam másképp. Mindegy, remélem, túlteszi magát ezen, és legközelebb még meg is ver, mert rá is szükség van ahhoz, hogy jól pörögjön a váltó

– fogalmazott Rasovszky.

Eredmény – 1500 m gyors:
1. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK Veszprém) 14:59.17 perc    
2. Betlehem Dávid (Balaton ÚK Veszprém) 15:13.85    
3. Gálicz László (FTC) 15:15.38    

vehir.hu

További cikkek

Gálicz Péter bronzérmes, Kalmár Ákos nyolcadik 25 kilométeren
Gálicz Péter bronzérmes, Kalmár Ákos nyolcadik 25 kilométeren
Gálicz Péter bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében csütörtökön a Lupa-tavon rendezett világbajnokságon.
Betlehem Dávid ötödik 10 kilométeren
Betlehem Dávid ötödik 10 kilométeren
A Balaton Úszó Klub Veszprém 18 éves kiválósága, Betlehem Dávid az ötödik helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében szerdán a Lupa-tavon zajló világbajnokságon.
Rasovszky féltávnál feladta a 10 kilométeres versenyt
Rasovszky féltávnál feladta a 10 kilométeres versenyt
Az olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf (Balaton Úszó Klub Veszprém) féltávnál feladta a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyét szerdán a Lupa-tavon zajló világbajnokságon.
Betlehem hetedik, Rasovszky címvédőként kilencedik 5 kilométeren
Betlehem hetedik, Rasovszky címvédőként kilencedik 5 kilométeren
Betlehem Dávid a hetedik, Rasovszky Kristóf (mindketten Balaton Úszó Klub Veszprém) pedig címvédőként a kilencedik lett hétfőn a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében, a Lupa-tavon zajló világbajnokságon.
Magyar ezüstérem a nyíltvízi úszók csapatversenyében
Magyar ezüstérem a nyíltvízi úszók csapatversenyében
A magyar válogatott ezüstérmet nyert a nyíltvízi úszók csapatversenyében a Lupa-tavon zajló világbajnokság vasárnapi nyitónapján.