Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Megtartotta ülését az Idősügyi Tanács

2022. április 22. 11:45
Évente kétszer szokott ülésezni az Idősügyi Tanács, a tavaszi összejövetelen több fontos téma is napirendre került.

Hegedűs Barbara alpolgármester az ülés után ismertette a sajtó számára a tárgyalt pontokat. Elsőként maga az idősügyi koncepció került terítékre, melynek az önkormányzat hamarosan megkezdi felülvizsgálatát. Erre a forrás is biztosított. A legutóbbi koncepciót az Érseki Hittudományi Főiskola készítette 2012-ben, most ismét az intézmény szakembereit kérték fel a kidolgozásra.

Fotó: Gáspár GáborFotó: Gáspár Gábor

Az ülésen összegezték, hogyan képzelik el a jövőben az idősügy koncepcióját, ehhez a hozzáértők számos beszélgetést, interjút terveznek az érintettekkel. Hegedűs Barbara hozzátette, mindig aktuális kérdés, hogyan tudnák a lehető legjobban segíteni az éppen nyugdíjba vonulókat, hogy megkönnyítsék mindennapjaikat.

Török Lajos / fotó: Gáspár GáborTörök Lajos / fotó: Gáspár Gábor

Szintén az értekezés tárgya volt az idei év költségvetése, amelyből két és fél millió forintot különítettek el a nyugdíjasklubok támogatására. Az alpolgármester bízik abban, hogy év közben további forrásokat tudnak majd biztosítani, de az már biztos, hogy megrendezik az önkormányzat által szervezett két nagy eseményt, az idősek napja alkalmából tartandó összejövetelt, valamint a karácsonyi rendezvényt.

Szabó Eszter
további cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. tegnap 11:41 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. 2023. november 28. 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.