Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Megtartotta ülését az Idősügyi Tanács

2022. április 22. 11:45
Évente kétszer szokott ülésezni az Idősügyi Tanács, a tavaszi összejövetelen több fontos téma is napirendre került.

Hegedűs Barbara alpolgármester az ülés után ismertette a sajtó számára a tárgyalt pontokat. Elsőként maga az idősügyi koncepció került terítékre, melynek az önkormányzat hamarosan megkezdi felülvizsgálatát. Erre a forrás is biztosított. A legutóbbi koncepciót az Érseki Hittudományi Főiskola készítette 2012-ben, most ismét az intézmény szakembereit kérték fel a kidolgozásra.

Fotó: Gáspár GáborFotó: Gáspár Gábor

Az ülésen összegezték, hogyan képzelik el a jövőben az idősügy koncepcióját, ehhez a hozzáértők számos beszélgetést, interjút terveznek az érintettekkel. Hegedűs Barbara hozzátette, mindig aktuális kérdés, hogyan tudnák a lehető legjobban segíteni az éppen nyugdíjba vonulókat, hogy megkönnyítsék mindennapjaikat.

Török Lajos / fotó: Gáspár GáborTörök Lajos / fotó: Gáspár Gábor

Szintén az értekezés tárgya volt az idei év költségvetése, amelyből két és fél millió forintot különítettek el a nyugdíjasklubok támogatására. Az alpolgármester bízik abban, hogy év közben további forrásokat tudnak majd biztosítani, de az már biztos, hogy megrendezik az önkormányzat által szervezett két nagy eseményt, az idősek napja alkalmából tartandó összejövetelt, valamint a karácsonyi rendezvényt.

Szabó Eszter
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.