Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Megtartotta ülését az Idősügyi Tanács

2022. április 22. 11:45
Évente kétszer szokott ülésezni az Idősügyi Tanács, a tavaszi összejövetelen több fontos téma is napirendre került.

Hegedűs Barbara alpolgármester az ülés után ismertette a sajtó számára a tárgyalt pontokat. Elsőként maga az idősügyi koncepció került terítékre, melynek az önkormányzat hamarosan megkezdi felülvizsgálatát. Erre a forrás is biztosított. A legutóbbi koncepciót az Érseki Hittudományi Főiskola készítette 2012-ben, most ismét az intézmény szakembereit kérték fel a kidolgozásra.

Fotó: Gáspár GáborFotó: Gáspár Gábor

Az ülésen összegezték, hogyan képzelik el a jövőben az idősügy koncepcióját, ehhez a hozzáértők számos beszélgetést, interjút terveznek az érintettekkel. Hegedűs Barbara hozzátette, mindig aktuális kérdés, hogyan tudnák a lehető legjobban segíteni az éppen nyugdíjba vonulókat, hogy megkönnyítsék mindennapjaikat.

Török Lajos / fotó: Gáspár GáborTörök Lajos / fotó: Gáspár Gábor

Szintén az értekezés tárgya volt az idei év költségvetése, amelyből két és fél millió forintot különítettek el a nyugdíjasklubok támogatására. Az alpolgármester bízik abban, hogy év közben további forrásokat tudnak majd biztosítani, de az már biztos, hogy megrendezik az önkormányzat által szervezett két nagy eseményt, az idősek napja alkalmából tartandó összejövetelt, valamint a karácsonyi rendezvényt.

Szabó Eszter
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.