Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Csütörtök este biztossá válhat a kijutás

2022. április 20. 14:11 // Forrás: MTI
A magyar női kézilabda-válogatott csütörtök este a portugálok vendégeként biztosíthatja kijutását a novemberi Európa-bajnokságra.

Amennyiben a magyarok megnyerik a Loulében 20 órakor kezdődő találkozót, biztossá teszik továbbjutásukat a selejtező 5. csoportjából. Ha pedig a vasárnap 14.45-kor kezdődő győri mérkőzésen a szlovákokat is legyőzik, biztosan csoportelsők lesznek.

Ezt a két mérkőzést mindenféleképpen győzelemmel kell zárni. Látom, a játékosok is tisztában vannak vele, hogy a rendkívül fontos csoportelsőség a tét

- nyilatkozta a magyar szövetség közösségi oldalán Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Fotó: MKSZFotó: MKSZ

Hozzátette, kényelmetlen ellenfél a portugál válogatott, amit október 6-án Érden is bizonyított, hiszen a második félidőben volt 17-17 is az állás, a házigazdák csak ezt követően tudták eldönteni, és végül 34-24-re megnyerni a meccset.

Majdnem ugyanolyan stílust képviselnek, mint a spanyolok, de nem olyan erősek. Biztos vagyok benne, hogy jobbak vagyunk

- szögezte le Golovin.

A válogatott négy napig Győrben edzőtáborozik a selejtezősorozat utolsó mérkőzéseit megelőzően. A kapus Szikora Melinda elmondta, nagyon sokat gyakorolják a védekezést, próbálnak előrelépni a pároskapcsolatokban és a visszarendeződésben is.   

Szemerey Zsófia és Klujber Katrin betegség miatt nem tudott csatlakozni a kerethez. A szövetségi kapitány Szemerey helyett a Debrecen kapusát, Csapó Kyrát hívta be.

A magyar válogatott kerete:

kapusok: Csapó Kyra (Debrecen), Janurik Kinga (Ferencváros), Szikora Melinda (Bietigheim, német)
jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (Győr), Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr)
jobbátlövők: Hornyák Dóra (Debrecen), Planéta Szimonetta (Debrecen)
irányítók: Kuczora Csenge (Vác), Pál Tamara (MTK), Vámos Petra (Debrecen)
beállók: Bordás Réka (Debrecen), Helembai Fanny (Vác), Tóvizi Petra (Debrecen)
balátlövők: Háfra Noémi (Győr) Kácsor Gréta (Vác), Szöllősi-Zácsik Szandra (Ferencváros)
balszélsők: Fodor Csenge (Győr), Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Győr)

A program:

5. forduló, csütörtök:
Portugália-Magyarország, Loule 20.00

6. forduló, vasárnap:
Magyarország-Szlovákia, Győr 14.45

A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont (122-109), 2. Spanyolország 6 (113-108), 3. Portugália 4, 4. Szlovákia 0    

A novemberi északmacedón, montenegrói, szlovén közös rendezésű Európa-bajnokságra a csoport első két helyezettje jut ki. A torna biztos résztvevője a címvédő Norvégia, valamint a rendező országok csapatai.

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda olimpiai selejtező: kihirdették a 18 fős magyar keretet Női kézilabda olimpiai selejtező: kihirdették a 18 fős magyar keretet Kihirdette az április 11. és 14. közötti, debreceni női kézilabda olimpiai selejtezőn, valamint a Norvégia és Ausztria elleni Eurokupa-mérkőzéseken szereplő 18 fős keretét Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. 2024. március 22. 13:30 Női kézilabda olimpiai selejtező – Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés Női kézilabda olimpiai selejtező – Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés Csütörtökön kezdődik a bérletértékesítés az április 11. és 14. között Debrecenben sorra kerülő női kézilabda olimpiai selejtezőtornára. 2024. március 6. 15:52 Női kézilabda Eurokupa: idegenben is legyőzte Svájcot a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eurokupa: idegenben is legyőzte Svájcot a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott 35-27-re nyert Svájc ellen Gümligenben az Eurokupa szombati játéknapján. 2024. március 2. 19:05 Női kézilabda Eurokupa: magabiztos siker Tatabányán a svájciak ellen női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eurokupa: magabiztos siker Tatabányán a svájciak ellen A magyar női kézilabda-válogatott - második félidei jó teljesítményével magabiztos sikert aratva - 38-26-ra legyőzte Svájc együttesét az Eurokupában szerdán, Tatabányán. 2024. február 28. 19:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.