2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

Válassza a Tourinform irodákat utazása tervezésekor és útközben!

2022. május 2. 15:36
vehir.hu

További cikkek

Elmentem Southamptonba, hogy találkozzak a Titanic szellemével
Elmentem Southamptonba, hogy találkozzak a Titanic szellemével
Oké, bevallom, ez nem egy paranormális sztori. De ahogy a SeaCity Museumban néztem a több száz, a hajón dolgozó és vele együtt hullámsírba szállt áldozat arcképét, James Cameron filmjének betétdalait hallgatva sétáltam Southampton kikötője mellett és egyszer csak a White Star feliratra bukkantam egy pub oldalán, szinte éreztem, milyen lehetett, amikor a városból első útjára indult a Titanic, és aztán megérkezett a hír: az volt az utolsó útja is.
Reggeli rádióműsorból a sarki fények világába
Reggeli rádióműsorból a sarki fények világába
Szekeres Dávidot, a Méz Rádió reggeli műsorvezetőjét az esetek túlnyomó részében úgy ismerheti Veszprém közönsége, mint aki már hajnali hatkor képes átlag feletti módon lendületet venni a mikrofon előtt. A rádiós műsorvezető most mégis egy másik oldalát mutatja meg. Egy olyan ember mutatkozik be, aki Európa legtávolabbi, egyben egyik legnyugodtabb térségébe zarándokol el, hogy egy égi jelenségre vadásszon.
Kalandtúra csak nőknek
Kalandtúra csak nőknek
Évszázadokon át a férfiaknak megvoltak a saját elit elfoglaltságai: szivarklubokba jártak, politikáról diskuráltak és a nagy felfedezések is jobbára nekik jutottak. Egyre inkább úgy tűnik, a 21. század viszont a nőké lesz: az utazásban például ma már egyértelműen a nők dominálnak, sőt, terjednek az olyan utazási irodák, amelyek már kizárólag nőkre építenek.
Ljubljana csak 4500 forintra van
Ljubljana csak 4500 forintra van
Délelőtt felszállsz Veszprémben a vonatra, délután meg már a Ljubljanica folyó felett sétálsz a Sárkány hídon, közben fenyvesekkel borított pompás hegyek és smaragzöld folyók mellett kanyarogsz a szlovén tájakon. Mindezt alig többért, mintha beugranál pár hozzávalóért az Aldiba.
25+1 tipp, hogy az utazás ne legyen elérhetetlen luxus
25+1 tipp, hogy az utazás ne legyen elérhetetlen luxus
Miért utazunk? Hogy kikapcsolódjunk, hogy élményeket szerezzünk, hogy idegen kultúrákat fedezzünk fel, hogy a jellemünket formáljunk. Hosszan lehetne még folytatni a sort, és elég is csak annyi talán, hogy utazni nagyszerű, az infláció és az elszálló árak mellett azonban egyre inkább luxussá válik. Néhány pénztárcabarát trükkel azonban nem kell lemondanunk a világjárásról – sőt, még izgalmasabbá is tehetjük azt.