2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Városrészi fejlesztésekről számolt be Halmay Gábor

2022. április 20. 11:55
A 11. választókerület önkormányzati képviselője kisebb, ugyanakkor jelentős fejlesztésekről számolt be szerdán.

Halmay Gábor szerint rendkívül fontos, hogy a nagyobb beruházások mellett az apróbb fejlesztések is megvalósuljanak, s erről tájékoztassa a lakókat. Elkészült a Szél utca és a Fejesvölgy utca közötti lépcső, így már biztonságosan használhatják az érintettek. A Harmat utcai járdát bár nem teljes egészében, de néhány szakaszán javították.

Ha a közösség összefog, nincs lehetetlen, hangsúlyozta Halmay, így sikerült a Palást utca melletti ösvényt kitakarítani, és nekilátni a Sintér-árok rendbe tételének.

Sebességkorlátozó intézkedést vezettek be – a helyiek kérésére –  a Kiss János utca Áchim tér felé vezető szakaszán: 30-as táblával szorítják vissza a száguldozó autókat.

Jelenleg is zajlik a Kígyó utca valamint a Festő utca rekonstrukciója, emellett a Kiskőrösi utca és a Veszprémvölgyi utca fejlesztésének tervezési szakaszánál tartanak. További terv, hogy a Takácskertben a fekvőrendőrök körül megsüllyedt talajt megjavítsák és a focipályát rendbe tegyék, akár új hálókkal, valamint a gyep rendezésével.

A Harmat utcai tér is megújul, a jól ismert kavicsfogú álteknős témája sejlik vissza majd az új téren. Szintén egyelőre tervek szintjén, de már közel áll a megvalósításhoz a Csatárhegyi új buszforduló kivitelezése.

Halmay a már megvalósult, és a közeljövőben megvalósítani kívánó tervek mellett elmondta: egy önkormányzati képviselő munkáját leginkább úgy tudja segíteni a városlakó, hogy eljuttatja hozzá igényeit. Ennek érdekében Halmay továbbra is várja a javításra, fejlesztésre váró városrészek ötleteit.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.