Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Városrészi fejlesztésekről számolt be Halmay Gábor

2022. április 20. 11:55
A 11. választókerület önkormányzati képviselője kisebb, ugyanakkor jelentős fejlesztésekről számolt be szerdán.

Halmay Gábor szerint rendkívül fontos, hogy a nagyobb beruházások mellett az apróbb fejlesztések is megvalósuljanak, s erről tájékoztassa a lakókat. Elkészült a Szél utca és a Fejesvölgy utca közötti lépcső, így már biztonságosan használhatják az érintettek. A Harmat utcai járdát bár nem teljes egészében, de néhány szakaszán javították.

Ha a közösség összefog, nincs lehetetlen, hangsúlyozta Halmay, így sikerült a Palást utca melletti ösvényt kitakarítani, és nekilátni a Sintér-árok rendbe tételének.

Sebességkorlátozó intézkedést vezettek be – a helyiek kérésére –  a Kiss János utca Áchim tér felé vezető szakaszán: 30-as táblával szorítják vissza a száguldozó autókat.

Jelenleg is zajlik a Kígyó utca valamint a Festő utca rekonstrukciója, emellett a Kiskőrösi utca és a Veszprémvölgyi utca fejlesztésének tervezési szakaszánál tartanak. További terv, hogy a Takácskertben a fekvőrendőrök körül megsüllyedt talajt megjavítsák és a focipályát rendbe tegyék, akár új hálókkal, valamint a gyep rendezésével.

A Harmat utcai tér is megújul, a jól ismert kavicsfogú álteknős témája sejlik vissza majd az új téren. Szintén egyelőre tervek szintjén, de már közel áll a megvalósításhoz a Csatárhegyi új buszforduló kivitelezése.

Halmay a már megvalósult, és a közeljövőben megvalósítani kívánó tervek mellett elmondta: egy önkormányzati képviselő munkáját leginkább úgy tudja segíteni a városlakó, hogy eljuttatja hozzá igényeit. Ennek érdekében Halmay továbbra is várja a javításra, fejlesztésre váró városrészek ötleteit.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. ma 13:26 Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Ne sodord veszélybe a vízimadarak életét, ne etesd őket! Az utóbbi években egyre növekvő aggodalommal figyeljük a vízimadarak etetésének népszerűségét, mely jelentős ökológiai és egészségügyi kockázatokkal jár. ma 12:03 Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség Addikciók ellen – csellengő fiatalok, drogok, digitális függőség A hétfő délelőtti konszenzusos minikonferencia során bemutatták a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok által kezdeményezett fejlesztéseket azok a szakemberek, akik részt vesznek a kábítószerügyi stratégia végrehajtásában. Az eseményen ismertették a KAB-KEF-21-0004 "A KEF-ek fejlesztése Veszprém megyében" pályázat eredményeit is.   ma 12:11 A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkahelyi kávézás hasznosabb, mint gondolnánk A munkaidő statisztikájában a kávészünetek látszólag csak kidobott percek a termelékenységből, viszont több kutatás is igazolta már, hogy a munkahelyen elköltött kávék nem csak az egészségre, hanem a munkabírásra is jó hatással van. Persze ebben az esetben is ott villog a mértékletesség piros lámpája. tegnap 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.