Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
1°C
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
1°C

Városrészi fejlesztésekről számolt be Halmay Gábor

2022. április 20. 11:55
A 11. választókerület önkormányzati képviselője kisebb, ugyanakkor jelentős fejlesztésekről számolt be szerdán.

Halmay Gábor szerint rendkívül fontos, hogy a nagyobb beruházások mellett az apróbb fejlesztések is megvalósuljanak, s erről tájékoztassa a lakókat. Elkészült a Szél utca és a Fejesvölgy utca közötti lépcső, így már biztonságosan használhatják az érintettek. A Harmat utcai járdát bár nem teljes egészében, de néhány szakaszán javították.

Ha a közösség összefog, nincs lehetetlen, hangsúlyozta Halmay, így sikerült a Palást utca melletti ösvényt kitakarítani, és nekilátni a Sintér-árok rendbe tételének.

Sebességkorlátozó intézkedést vezettek be – a helyiek kérésére –  a Kiss János utca Áchim tér felé vezető szakaszán: 30-as táblával szorítják vissza a száguldozó autókat.

Jelenleg is zajlik a Kígyó utca valamint a Festő utca rekonstrukciója, emellett a Kiskőrösi utca és a Veszprémvölgyi utca fejlesztésének tervezési szakaszánál tartanak. További terv, hogy a Takácskertben a fekvőrendőrök körül megsüllyedt talajt megjavítsák és a focipályát rendbe tegyék, akár új hálókkal, valamint a gyep rendezésével.

A Harmat utcai tér is megújul, a jól ismert kavicsfogú álteknős témája sejlik vissza majd az új téren. Szintén egyelőre tervek szintjén, de már közel áll a megvalósításhoz a Csatárhegyi új buszforduló kivitelezése.

Halmay a már megvalósult, és a közeljövőben megvalósítani kívánó tervek mellett elmondta: egy önkormányzati képviselő munkáját leginkább úgy tudja segíteni a városlakó, hogy eljuttatja hozzá igényeit. Ennek érdekében Halmay továbbra is várja a javításra, fejlesztésre váró városrészek ötleteit.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. ma 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. ma 11:49 Karikó Katalin diákévei a Lovassyban Karikó Katalin diákévei a Lovassyban A Nobel-díjas magyar biokémikus diákéveinek dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit, elismeréseit is megmutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott kiállítás a Lovassy László Gimnáziumban. ma 15:35 Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kéri az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) a nagyvadállomány bel- és külterületi elszaporodása, valamint a varjak túlszaporodása miatt - közölte a szövetség társelnöke hétfőn. tegnap 13:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.