2022. július 6.
//
Csaba névnap

Városrészi fejlesztésekről számolt be Halmay Gábor

2022. április 20. 11:55
A 11. választókerület önkormányzati képviselője kisebb, ugyanakkor jelentős fejlesztésekről számolt be szerdán.

Halmay Gábor szerint rendkívül fontos, hogy a nagyobb beruházások mellett az apróbb fejlesztések is megvalósuljanak, s erről tájékoztassa a lakókat. Elkészült a Szél utca és a Fejesvölgy utca közötti lépcső, így már biztonságosan használhatják az érintettek. A Harmat utcai járdát bár nem teljes egészében, de néhány szakaszán javították.

Ha a közösség összefog, nincs lehetetlen, hangsúlyozta Halmay, így sikerült a Palást utca melletti ösvényt kitakarítani, és nekilátni a Sintér-árok rendbe tételének.

Sebességkorlátozó intézkedést vezettek be – a helyiek kérésére –  a Kiss János utca Áchim tér felé vezető szakaszán: 30-as táblával szorítják vissza a száguldozó autókat.

Jelenleg is zajlik a Kígyó utca valamint a Festő utca rekonstrukciója, emellett a Kiskőrösi utca és a Veszprémvölgyi utca fejlesztésének tervezési szakaszánál tartanak. További terv, hogy a Takácskertben a fekvőrendőrök körül megsüllyedt talajt megjavítsák és a focipályát rendbe tegyék, akár új hálókkal, valamint a gyep rendezésével.

A Harmat utcai tér is megújul, a jól ismert kavicsfogú álteknős témája sejlik vissza majd az új téren. Szintén egyelőre tervek szintjén, de már közel áll a megvalósításhoz a Csatárhegyi új buszforduló kivitelezése.

Halmay a már megvalósult, és a közeljövőben megvalósítani kívánó tervek mellett elmondta: egy önkormányzati képviselő munkáját leginkább úgy tudja segíteni a városlakó, hogy eljuttatja hozzá igényeit. Ennek érdekében Halmay továbbra is várja a javításra, fejlesztésre váró városrészek ötleteit.

Szabó Eszter
Domján Attila