Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
22°C

Együtt ünnepelték a húsvétot a Haszkovón

2022. április 16. 14:30
Vidám húsvéti programokkal, állatsimogatóval, tojásvadászattal, rajzpályázat díjátadóval várta a lakótelepieket és a város távolabbi részéről érkezőket is a Virágzó Veszprém Egyesület nagyszombaton a Kálvin János parkban.

Az egyesületi formában közel három éve működő szervezetnek nem ez volt az első akciója, amivel szerették volna felpezsdíteni a Haszkovó lakótelep életét. Korábban együtt ünnepelték az adventi, karácsonyi időszakot, ezúttal pedig egy vidám húsvéti forgatagot álmodtak meg.

A Haszkovó Húsvét részeként a helyiekkel közösen állították és díszítették fel a lakótelep tojásfáját a Kálvin parkban található virágos kiskert mellett, mellyel az egyesület szeretne hagyományt is teremteni. Emellett kézműves portékák, finom falatok, környékbeli neves tojásfestők alkotásaiból készült kiállítás, interaktív éneklés Dorkával, a Bónusz Klub zenés-táncos műsora, néptánc bemutató, Hatás Andrea zenés műsora, a Kabóca Bábszínház Szoknyamese című előadása, Grimm József grafikus és festőművész révén karikatúra készítés lehetőség, este koncertek és retro party is várta az érdeklődőket.

A nagyszombati mulatság idején adták át A jövő városa rajzpályázat díjait is. Jung Edina, az egyesület elnöke elmondta, először három évvel ezelőtt hirdették meg a pályázatot óvodások körében, ahol arra voltak kíváncsiak, hogyan látja a jövő generációja Veszprém városát, közvetlen környezetüket, a lakótelepet, ahol élnek. A felhívásra több száz alkotás érkezett be akkor, ezért idén úgy döntöttek, szintet lépnek, és ezúttal az általános iskolások számára nyitják meg a pályázatot, kitágítva az időbeli kereteket is: idén már az volt a kérdés, hogy képzelik el a gyerekek Veszprémet 50-200 év múlva.

Végül 408 pályamű érkezett be, amelyek közül a 120 legszebbet a húsvétoláson is bemutatták. Korcsoportonként (3-5. osztályosok és 6-8. osztályosok) az első három helyezett, illetve a különdíjasok pedig egy-egy különleges élményt jelentő nyereményt is átvehettek az állatkert, a sportuszoda, a gokart- és a bobpálya, valamint egyéni vállalkozók felajánlásainak köszönhetően.

Jung Edina hozzátette, a pályázatot jövőre is szeretnék megrendezni, a harmadik fordulóban azonban már nem rajzolni kell, hanem egy makettet elkészíteni bármilyen technológiával.

A díjazottaknak Grimm József a saját karikatúrájuk elkészítését is felajánlotta, de azok se maradtak hoppon, akik most nem nyertek, vagy vettek részt a pályázaton. Délután ugyanis ismét szerencsét lehetett próbálni: a szervezők közel 400 tojás elrejtésével egy óriási tojásvadászatra invitálták a gyerekeket a parkban, a legügyesebb kincsvadászokat pedig meglepetéssel jutalmazták.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. tegnap 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.