Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Középkorúvá válását ünnepelte a Jendrassik-Venesz

2022. április 12. 17:21
Negyven éves fennállásának megünneplésére rendeztek gálát kedden a VSZC Jendrassik-Venesz Technikumban.

A jubileum alkalmából Szabó Zoltán igazgató tartott ünnepi beszédet, aki úgy fogalmazott: az ünneplés jó alkalom arra, hogy egy pillanatra megálljunk, és arra irányítsuk a figyelmünket, hogy kik vagyunk és mit is csinálunk. „Bár az iskola fizikai létrejöttének dátuma 1982 szeptembere, az a szellemiség, az az identitás, amit magunkban hordozunk, jóval előbbre és négy intézményhez nyúlik vissza: a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképzőhöz, a Lovassy László Gimnáziumban működött közlekedésgépészeti szakközépiskolához, a Táncsics Mihály Szakmunkásképző Intézethez és a Varga Jenő Közgazdasági Szakközépiskolához.

Szabó Zoltán igazgatóSzabó Zoltán igazgató

Az igazgató Szelényi Géza korábbi intézményvezető korábbi szavait idézte, aki szerint az iskola olyan, mint egy különböző gyökerekből sarjadó, egységes törzsű és nagyon ágat növesztő, folyamatosan fejlődő fa. Ez a fejlődés pedig ma sem állt meg: az intézmény nemcsak képzéseiben bővül, de infrastruktúrájában is, hiszen a Magyar Városok Program támogatásával egy új szárnnyal bővült.

S hogy mi az intézmény jelenlegi tanulóinak és oktatóinak felelőssége és feladata? tette fel a kérdést Szabó Zoltán. „Elsősorban őrizni azt az örökséget, melyet elődeink hagytak ránk, és továbbadni a történetünket. Másodsorban egy olyan intézményt fenntartani, amely a rohamosan változó világ kihívásai mellett is boldog és nyugodt körülményeket biztosít az ott tanulóknak és oktatóknak. Harmadsorban pedig minden cselekedetünkkel eleget tenni annak a képnek, ami a Jendrassikhoz tapad: megbízható és felkészült szakembernek lenni.”

Emléklappal köszöntötték az iskola  támogatóitEmléklappal köszöntötték az iskola támogatóit

Az igazgató köszönetét fejezte ki dr. Strenner Zoltánnak, a városrész önkormányzati képviselőjének, a volt igazgatóknak: Szelényi Gézának, Pribelszki Jánosnak, Lantos Andreának és Gulkai Lászlónak, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum részéről Pap Máté kancellárnak és Kavalecz Gábor oktatási főigazgatónak ebben nyújtott támogatásukért.

A fellépő egykori jendrások között volt Andrej isA fellépő egykori jendrások között volt Andrej is

Az ünnepi műsor részeként az iskola tanárai és diákjai új szerepkörben is bemutatkoztak zenés produkciókkal.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.