2023. június 2.
//
Anita, Kármen névnap

Középkorúvá válását ünnepelte a Jendrassik-Venesz

Negyven éves fennállásának megünneplésére rendeztek gálát kedden a VSZC Jendrassik-Venesz Technikumban.

A jubileum alkalmából Szabó Zoltán igazgató tartott ünnepi beszédet, aki úgy fogalmazott: az ünneplés jó alkalom arra, hogy egy pillanatra megálljunk, és arra irányítsuk a figyelmünket, hogy kik vagyunk és mit is csinálunk. „Bár az iskola fizikai létrejöttének dátuma 1982 szeptembere, az a szellemiség, az az identitás, amit magunkban hordozunk, jóval előbbre és négy intézményhez nyúlik vissza: a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképzőhöz, a Lovassy László Gimnáziumban működött közlekedésgépészeti szakközépiskolához, a Táncsics Mihály Szakmunkásképző Intézethez és a Varga Jenő Közgazdasági Szakközépiskolához.

Szabó Zoltán igazgatóSzabó Zoltán igazgató

Az igazgató Szelényi Géza korábbi intézményvezető korábbi szavait idézte, aki szerint az iskola olyan, mint egy különböző gyökerekből sarjadó, egységes törzsű és nagyon ágat növesztő, folyamatosan fejlődő fa. Ez a fejlődés pedig ma sem állt meg: az intézmény nemcsak képzéseiben bővül, de infrastruktúrájában is, hiszen a Magyar Városok Program támogatásával egy új szárnnyal bővült.

S hogy mi az intézmény jelenlegi tanulóinak és oktatóinak felelőssége és feladata? tette fel a kérdést Szabó Zoltán. „Elsősorban őrizni azt az örökséget, melyet elődeink hagytak ránk, és továbbadni a történetünket. Másodsorban egy olyan intézményt fenntartani, amely a rohamosan változó világ kihívásai mellett is boldog és nyugodt körülményeket biztosít az ott tanulóknak és oktatóknak. Harmadsorban pedig minden cselekedetünkkel eleget tenni annak a képnek, ami a Jendrassikhoz tapad: megbízható és felkészült szakembernek lenni.”

Emléklappal köszöntötték az iskola  támogatóitEmléklappal köszöntötték az iskola támogatóit

Az igazgató köszönetét fejezte ki dr. Strenner Zoltánnak, a városrész önkormányzati képviselőjének, a volt igazgatóknak: Szelényi Gézának, Pribelszki Jánosnak, Lantos Andreának és Gulkai Lászlónak, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum részéről Pap Máté kancellárnak és Kavalecz Gábor oktatási főigazgatónak ebben nyújtott támogatásukért.

A fellépő egykori jendrások között volt Andrej isA fellépő egykori jendrások között volt Andrej is

Az ünnepi műsor részeként az iskola tanárai és diákjai új szerepkörben is bemutatkoztak zenés produkciókkal.

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Veszprémben történt rabláshoz hívták a rendőröket szerdára virradó éjszaka.
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja Gerstmár Ferencet, Veszprém 2. számú egyéni választókerületének önkormányzati képviselőjét indítja polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választásra Veszprémben – közölte a párt.
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Nagy érdeklődés mellett kedden délután Stigelmaier Józsefné, a veszprémi Jutas-lakótelep 3-mas számú körzetének önkormányzati képviselője virágosztást tartott, ahol több százezer forint értékű palántát és termőföldet adtak át a panelekben élőknek, hogy aztán azok elültetésével színesebbé tegyék a lakótelepi környezetet.
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
A Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle Circular Living Concept (CLC) elnevezésű közös projektje keretében létrejött kiállítássorozattal szemléltette a hulladék művészi felhasználásának lehetőségeit Győr-Moson-Sopron vármegyében.
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Immár harmadik éve találkozhatunk a HybridCycle fenntarthatósági ügynökség újrahasznosító kézműves foglalkozásaival a térség rendezvényein, fesztiváljain és kiemelt programjain.