Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Középkorúvá válását ünnepelte a Jendrassik-Venesz

2022. április 12. 17:21
Negyven éves fennállásának megünneplésére rendeztek gálát kedden a VSZC Jendrassik-Venesz Technikumban.

A jubileum alkalmából Szabó Zoltán igazgató tartott ünnepi beszédet, aki úgy fogalmazott: az ünneplés jó alkalom arra, hogy egy pillanatra megálljunk, és arra irányítsuk a figyelmünket, hogy kik vagyunk és mit is csinálunk. „Bár az iskola fizikai létrejöttének dátuma 1982 szeptembere, az a szellemiség, az az identitás, amit magunkban hordozunk, jóval előbbre és négy intézményhez nyúlik vissza: a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakmunkásképzőhöz, a Lovassy László Gimnáziumban működött közlekedésgépészeti szakközépiskolához, a Táncsics Mihály Szakmunkásképző Intézethez és a Varga Jenő Közgazdasági Szakközépiskolához.

Szabó Zoltán igazgatóSzabó Zoltán igazgató

Az igazgató Szelényi Géza korábbi intézményvezető korábbi szavait idézte, aki szerint az iskola olyan, mint egy különböző gyökerekből sarjadó, egységes törzsű és nagyon ágat növesztő, folyamatosan fejlődő fa. Ez a fejlődés pedig ma sem állt meg: az intézmény nemcsak képzéseiben bővül, de infrastruktúrájában is, hiszen a Magyar Városok Program támogatásával egy új szárnnyal bővült.

S hogy mi az intézmény jelenlegi tanulóinak és oktatóinak felelőssége és feladata? tette fel a kérdést Szabó Zoltán. „Elsősorban őrizni azt az örökséget, melyet elődeink hagytak ránk, és továbbadni a történetünket. Másodsorban egy olyan intézményt fenntartani, amely a rohamosan változó világ kihívásai mellett is boldog és nyugodt körülményeket biztosít az ott tanulóknak és oktatóknak. Harmadsorban pedig minden cselekedetünkkel eleget tenni annak a képnek, ami a Jendrassikhoz tapad: megbízható és felkészült szakembernek lenni.”

Emléklappal köszöntötték az iskola  támogatóitEmléklappal köszöntötték az iskola támogatóit

Az igazgató köszönetét fejezte ki dr. Strenner Zoltánnak, a városrész önkormányzati képviselőjének, a volt igazgatóknak: Szelényi Gézának, Pribelszki Jánosnak, Lantos Andreának és Gulkai Lászlónak, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum részéről Pap Máté kancellárnak és Kavalecz Gábor oktatási főigazgatónak ebben nyújtott támogatásukért.

A fellépő egykori jendrások között volt Andrej isA fellépő egykori jendrások között volt Andrej is

Az ünnepi műsor részeként az iskola tanárai és diákjai új szerepkörben is bemutatkoztak zenés produkciókkal.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, a programozói és az orvosi pályát tartják legvonzóbbnak a tudományos-technológiai szakok hallgatói egy felmérés szerint A mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a tudományos-technológiai képzések hallgatói, emellett az egyetemisták "menőnek" tartják a menedzseri karriert, az adattudományhoz, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó szakmákat, és az egészségügyi életpályát is - közölt az MTI-vel a Siemens Zrt. az UNIside felsőoktatási portállal az egyetemisták pályaképéről, jövőbeni karrierterveikről végzett online kérdőíves kutatásának eredményeit szerdán. tegnap 21:58 Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Rekordszámú pályázó az állatvédő civil szervezetek keretére Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel. tegnap 14:43 Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Navracsics Tibor Navracsics Tibor: a Fidesz tudja egyesíteni a nemzet javát Magyarország húsz évvel ezelőtt csatlakozott az Európa Unióhoz, miután a népszavazáson a magyarok 84 százaléka döntött a csatlakozás mellett. Az ország történetében jelentős mérföldkő volt 2004. május elseje, amely számos változást és lehetőséget hordozott magában. Az elmúlt két évtized tapasztalatairól, a csatlakozáskor megfogalmazott elvárásokról és reményekről, valamint a jelenlegi politikai helyzetről, továbbá a közelgő uniós és önkormányzati választásokról kérdeztük dr. Navracsics Tibor, közigazgatási- és területfejlesztési minisztert. Az interjú során szó esett Magyarország és az Európai Unió közötti kapcsolat fejlődéséről, a jövőbeli tervekről, valamint azokról a kihívásokról, amelyekkel az ország szembesül a mai politikai környezetben. tegnap 21:57 Legyen szivacsváros Veszprém! Legyen szivacsváros Veszprém! Adamecz Zoltán és Gerstmár Ferenc, az Együtt Veszprémért Egyesület két tagja, valamint polgármester- és képviselő-jelöltje azonnali intézkedéseket sürgetnek az utóbbi időben gyakran tapasztalható villámárvizek megoldására. Mindezt az úgynevezett „szivacsváros” koncepció megvalósításával érnék el. tegnap 15:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.