Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az egészség világnapján szűrővizsgálatokkal készült a veszprémi Plazma Center

2022. április 8. 14:24
Az egészség világnapja alkalmából a veszprémi Plazma Center tematikus napot szervezett, ahol a megszokottnál is nagyobb figyelmet kapott az egészséges életmód. A centrumba csütörtökön ellátogatók nem csak a szakemberektől kapott hasznos tanácsokkal lettek gazdagabbak, hanem ingyenes szűrővizsgálatokkal is élhettek.

Két éve kezdte meg a működését Veszprémben a Plazma Center, azóta szinte nem telt el olyan hónap, hogy ne szerveztek volna valamilyen tematikus napot, jótékonysági akciót, vagy figyelemfelhívő, prevenciós megmozdulást olyan témában, ami kimondottan közel áll a centrumhoz, illetve fontosnak tartják a felkarolását.

Így volt ez idén áprilisban is, amikor az egészség világnapját célozták meg, pontosabban az április 7-ei dátumon hirdettek különböző kedvezményeket a plazmaadók részére.

Csütörtökön a centrum a szokásos módon nyitotta meg kapuját, viszont akik aznap érkeztek plazmát adni, a megszokott anyagi juttatás mellett ingyenes szűrővizsgálatokon is részt vehettek, amelyeket a Plazma Center biztosított.

Dr. Bognár János, a centrum termelésvezető orvosa ottjártunkkor elmondta, aki a plazmaadók közül élt a lehetőséggel, az vércukormérésen és egy úgynevezett spirométeres légzésfunkció vizsgálaton is részt vehetett, természetesen az ilyenkor szokásos rutinvizsgálatok mellett.

Dr. Bognár JánosDr. Bognár János

Ezek a vizsgálatok közvetlenül nem kapcsolódnak a plazmaadáshoz, viszont hasznos, tájékoztató jellegű információkat lehetett kapni, kiugró értékek esetében pedig azt tanácsolták, hogy az illető keresse fel további megelőző vizsgálatok céljából a háziorvosát.

Dr. Bognár János portálunkon keresztül is adott néhány tanácsot az egészséges életmóddal kapcsolatban. Itt főleg a helyes táplálkozásra hívta fel a figyelmet, főként fehérje tartalmú és zöldségekben gazdag ételeken keresztül.

A Plazma Centerben az egészség világnapi tematikus napon gyümölcsökkel kedveskedtek a plazmaadóknak, valamint megtudtuk azt is, hogy egész áprilisban zajlik az „alkalmasítási hónap”, amelynek keretében akik először mennek el plazmát adni, extra költségtérítést is kapnak, valamint akár 20 ezer forint juttatásra is számíthatnak ebben a hónapban.

(X)

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.