Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Verssel fizethetünk a színházjegyekért a magyar költészet napján

2022. április 9. 4:00 // Forrás: Veszprémi Petőfi Színház
Versbuszt indít, Pilinszky-estet rendez és újra életre hívja Fizessen verssel színházjegyért akcióját a Veszprémi Petőfi Színház.

A Petőfi színház akciójában április 11-én, a magyar költészet napján 11 és 18 óra között az épület előcsarnokában várják mindazokat, akik – egy választott előadásra szóló színházjegyért cserébe – elszavalnák kedvenc költeményüket. Aki ilyesmire adná a fejét, nem árt, ha tudja: a lehetőség regisztrációhoz kötött, jelentkezni a jelentkezes@petofiszinhaz.hu ímélcímen lehet.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház / archívFotó: Veszprémi Petőfi Színház / archív

Aki inkább élvezné, mint művelné a költészetet, annak elég lesz buszra szállnia: a V-Busz bizonyos járatain ugyanis a színház művészei szavalnak majd verseket a nap során. 

A napot különleges előadással zárja a társulat: Pilinszky János születésének századik évfordulója alkalmából Oberfrank Pál rendezett prózás-zenés estet, amit a Latinovits-Bujtor Játékszínben láthat a közönség. 

vehir.hu
további cikkek
Művészet a szabadban kultúra Művészet a szabadban Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész „20. századi portrék” című szabadtéri kiállításának, melyet negyven darab különleges portrészobor alkot, immár a színházkert ad otthont. Szerda délután nyitották meg a kőből faragott műalkotásokból álló kiállítást, amit a város egy magángyűjteményből, a Körmendi Galériától vásárolta meg.   tegnap 16:28 Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. tegnap 11:57 Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen advent Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen Pénteken kinyílik az adventi naptár első ablaka. Ma már szinte nincs olyan ember, aki gyermekként ne élte volna át a sorra nyíló ablakok izgalmát, de azt kevesen tudják, hogy az első ilyen naptár még a XIX. század közepén készült. Azóta számos formája lett, ezek közül pedig az a verzió, amit a Jeruzsálemhegyen kitaláltak valóban formabontó. tegnap 10:01 Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Művészetek Háza Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Izgalmasnak ígérkező programmal várja szerda este az érdeklődőket a Művészetek Háza és a FOTON, ahol egészen a „felkelő Nap országáig” utazhat el a közönség, legalábbis két veszprémi fotós objektívén keresztül ismerhetik meg a távol-keleti ország kultúráját. 2023. november 28. 12:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.