Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C
2023. december 6. Miklós
Veszprém
-1°C

A Csókos asszonnyal zárja az évadot a Pannon Várszínház

2022. április 2. 4:00
Fiatalos, lendületes, a Pannon Várszínház arculatához nagyon is illő előadással zárja az évadot a színház. Vándorfi László, a teátrum igazgatója péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót.

Zerkovitz Béla és Szilágyi László 1926-os, majdnem százéves darabja a mai embert szólítja meg a Pannon Várszínház előadásában, Vándorfi László rendezésében. A két világháború között játszódó történet az operett műfajába sorolandó, ugyanakkor Vándorfi elmondta, ez az előadás már szakít a klasszikus bécsi operett világával.

Az évad utolsó premierje április 9-én lesz, szórakoztató, fiatalos, lendületes sláger parádét ígér a társulat. A kispolgári környezetben játszódó történet Józsefvárosból indul, ahol Pünkösdi Kató, (Zámbó Brigitta alakításában) beleszeret Dorozsmay Pistába, akit pedig Soós Máté Bátor játsszik. Előbbit már láthattuk – többek között - a Dekameronban, utóbbi a nagysikerű Pál utcai fiúkból is emlékezetes lehet.

Soós Máté Bátor, Zámbó Brigitta, Vándorfi László, Gecs MónikaSoós Máté Bátor, Zámbó Brigitta, Vándorfi László, Gecs Mónika

A történet természetesen nem ennyire egyszerű, nem csupán két ember szerelmének története ez, hiszen Szelle Dávid alakításában Báró Tarpataky tovább szövi a bonyodalmakat, ezzel pedig Pünkösdi Kató vívódása is kiéleződik: kit válasszon?

Az árvalányként felnövő tisztaszívű naiv szerelmes, vagyis Pünkösdi Kató története Vándorfi László szerint méltó zárása az évnek. Bár az elmúlt évadot is jelentősen meghatározta a járvány, mégis sikerült szórakoztató, sikeres előadásokat létrehozni.

Kép: Pannon Várszínház

Szabó Eszter
további cikkek
Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás kultúra Festőnők a szabadban címmel nyílt kiállítás Péntek délután a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában nyílt kiállítás, Festőnők a szabadban címmel, Bottyán Marianna festőművész és az Art Natura Csoport veszprémi tagjainak közreműködésével. A közös bemutatkozó tárlat december nyolcig látogatható. 2023. december 1. 23:28 Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Igazi karácsonyi hangolódást ígér a Kabóca Bábszínház Csütörtök reggel a Kabóca Bábszínház már az új épületében tartott sajtótájékoztatót, vagyis a vár alatt található Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban. A társulat bejelentette az előttük álló időszak legfontosabb programjait, előadásait, tudnivalóit. 2023. november 30. 14:51 Hipp-hopp, színházba megy Vuk Hipp-hopp, színházba megy Vuk Fürge róka lábak, surranó kis árnyak tűnnek fel november 26-tól a Veszprémi Petőfi Színházban: Fekete István közkedvelt meséjét viszik színpadra a teátrumban, ami nemcsak a gyerekeknek lehet izgalmas, de a felnőtteknek is tanulságos mondanivalóval bír a felelősségről és a (pót)szülői létről. 2023. november 24. 22:57 Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában Nevetésbe burkolt szabadságkeresés a Petőfi színház új darabjában A magyar virtusról, szabadságról és az utolsó pillanatos döntésekről is mesél a Veszprémi Petőfi Színház második nagyszínházi bemutatója, A három sárkány. 2023. november 2. 22:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.