2023. január 29.
//
Adél névnap

A Csókos asszonnyal zárja az évadot a Pannon Várszínház

Fiatalos, lendületes, a Pannon Várszínház arculatához nagyon is illő előadással zárja az évadot a színház. Vándorfi László, a teátrum igazgatója péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót.

Zerkovitz Béla és Szilágyi László 1926-os, majdnem százéves darabja a mai embert szólítja meg a Pannon Várszínház előadásában, Vándorfi László rendezésében. A két világháború között játszódó történet az operett műfajába sorolandó, ugyanakkor Vándorfi elmondta, ez az előadás már szakít a klasszikus bécsi operett világával.

Az évad utolsó premierje április 9-én lesz, szórakoztató, fiatalos, lendületes sláger parádét ígér a társulat. A kispolgári környezetben játszódó történet Józsefvárosból indul, ahol Pünkösdi Kató, (Zámbó Brigitta alakításában) beleszeret Dorozsmay Pistába, akit pedig Soós Máté Bátor játsszik. Előbbit már láthattuk – többek között - a Dekameronban, utóbbi a nagysikerű Pál utcai fiúkból is emlékezetes lehet.

Soós Máté Bátor, Zámbó Brigitta, Vándorfi László, Gecs MónikaSoós Máté Bátor, Zámbó Brigitta, Vándorfi László, Gecs Mónika

A történet természetesen nem ennyire egyszerű, nem csupán két ember szerelmének története ez, hiszen Szelle Dávid alakításában Báró Tarpataky tovább szövi a bonyodalmakat, ezzel pedig Pünkösdi Kató vívódása is kiéleződik: kit válasszon?

Az árvalányként felnövő tisztaszívű naiv szerelmes, vagyis Pünkösdi Kató története Vándorfi László szerint méltó zárása az évnek. Bár az elmúlt évadot is jelentősen meghatározta a járvány, mégis sikerült szórakoztató, sikeres előadásokat létrehozni.

Kép: Pannon Várszínház

Szabó Eszter

További cikkek

Szavak nélkül is szórakoztat
Szavak nélkül is szórakoztat
Rendhagyó produkcióval készül a magyar kultúra napjára a Kabóca Bábszínház.
Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára
Petőfivel és a Himnusz jubileumával készülnek a veszprémi színházak a magyar kultúra napjára
Petőfi műveit dolgozzák fel a Pannon Várszínházban, közösségi Himnusz-szavalást rendeznek a Petőfi színházban vasárnap.
„Nem vagyok az a típus, aki mindenhová bekopogtat”
„Nem vagyok az a típus, aki mindenhová bekopogtat”
Módri Györgyi, a Veszprémi Petőfi Színház művésze nemrégiben vehette át a színházi epizódszerepekért járó Aase-díjat. Többek között ez adta az apropót, hogy leüljünk vele beszélgetni. No meg az, hogy már régi tervünk. Meghatározó és emlékezetes alakításaival Veszprém a szívébe zárta. Délvidékről származik, a délszláv háború miatt hagyta el hazáját. Ma már a királynék városa az otthona, ahogy a művésznő is mondta, mostanra többet élt itt, mint Délvidéken…
A Petőfi-drámatöredékből írt Karaffa című darab olvasópróbáját tartották a Pannon Várszínházban
A Petőfi-drámatöredékből írt Karaffa című darab olvasópróbáját tartották a Pannon Várszínházban
Megkezdődtek a próbái a Karaffa című Petőfi-drámának a veszprémi Pannon Várszínházban pénteken. A drámatöredék befejezésére kiírt pályázat nyerteseinek egyike Szálinger Balázs író, akinek művét jövő februárban mutatja be a társulat.
A szerelem fáj, de a szerelem fel is emel
A szerelem fáj, de a szerelem fel is emel
December 16-án mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház Ábrahám Pál – Földes Imre – Harmath Imre operettjét, a Viktóriát.