2023. június 6.
//
Norbert névnap

A Csókos asszonnyal zárja az évadot a Pannon Várszínház

Fiatalos, lendületes, a Pannon Várszínház arculatához nagyon is illő előadással zárja az évadot a színház. Vándorfi László, a teátrum igazgatója péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót.

Zerkovitz Béla és Szilágyi László 1926-os, majdnem százéves darabja a mai embert szólítja meg a Pannon Várszínház előadásában, Vándorfi László rendezésében. A két világháború között játszódó történet az operett műfajába sorolandó, ugyanakkor Vándorfi elmondta, ez az előadás már szakít a klasszikus bécsi operett világával.

Az évad utolsó premierje április 9-én lesz, szórakoztató, fiatalos, lendületes sláger parádét ígér a társulat. A kispolgári környezetben játszódó történet Józsefvárosból indul, ahol Pünkösdi Kató, (Zámbó Brigitta alakításában) beleszeret Dorozsmay Pistába, akit pedig Soós Máté Bátor játsszik. Előbbit már láthattuk – többek között - a Dekameronban, utóbbi a nagysikerű Pál utcai fiúkból is emlékezetes lehet.

Soós Máté Bátor, Zámbó Brigitta, Vándorfi László, Gecs MónikaSoós Máté Bátor, Zámbó Brigitta, Vándorfi László, Gecs Mónika

A történet természetesen nem ennyire egyszerű, nem csupán két ember szerelmének története ez, hiszen Szelle Dávid alakításában Báró Tarpataky tovább szövi a bonyodalmakat, ezzel pedig Pünkösdi Kató vívódása is kiéleződik: kit válasszon?

Az árvalányként felnövő tisztaszívű naiv szerelmes, vagyis Pünkösdi Kató története Vándorfi László szerint méltó zárása az évnek. Bár az elmúlt évadot is jelentősen meghatározta a járvány, mégis sikerült szórakoztató, sikeres előadásokat létrehozni.

Kép: Pannon Várszínház

Szabó Eszter

További cikkek

Szent Margit bátor sorsvállalása a mai ifjúságnak is példaértékű lehet
Szent Margit bátor sorsvállalása a mai ifjúságnak is példaértékű lehet
Különleges helyszínen, a Szent Margit romoknál tartja legújabb bemutatóját a Kabóca Bábszínház június 6-7-én.
A legveszprémibb évadjára készül a Pannon Várszínház
A legveszprémibb évadjára készül a Pannon Várszínház
Kedd délután a Hangvilla kávézójában ismertették a 2023/24-es színházi évad bemutatóit.
A magyar virtus a kulcs – jön a hatodik Operett Fesztivál
A magyar virtus a kulcs – jön a hatodik Operett Fesztivál
A Veszprémi Rátonyi Róbert Operettfesztivál hatéves történetében első alkalommal saját bemutatóra is készül a Veszprémi Petőfi Színház társulata, méghozzá a Csárdáskirálynővel. Június 15-18. között tehát az operetté lesz a főszerep.
Ünnepélyes keretek közt zárult a Bűvös Bábos Fesztivál
Ünnepélyes keretek közt zárult a Bűvös Bábos Fesztivál
Vasárnap délután az Acticity nagytermében a négynapos fesztivál záró gondolataira került sor.
A tánc fesztiválja, ami nem csak a táncról szól
A tánc fesztiválja, ami nem csak a táncról szól
Hamarosan indul a TÁNC XXV. Nemzetközi Kortárs Fesztivál. Május 14-21. között a város a tánc műfajának különleges egyvelegét látja vendégül. Viszont a fesztivál összművészeti jellegű, így senki se lepődjön meg, ha a Kossuth utcán szembejönnek vele például gólyalábasok, Lajkó Félix vagy éppen egy óriás ruhalabda.